+10 % за обслуговування - Блог про Львів

+10 % за обслуговування

Тут також беруть за обслуговування

Скільки разів доводилося бувати у різних кабаках подібного не бачив ніде. Ви спитаєте чим то кабаки знову не догодили Воробусу? А все просто, вони беруть ще 8-10 відсотків за обслуговування.

Звісно, що у Львові такого нема, і в Тернополі також, і в Івано-Франківську, а от в Криму, а саме на курортах, подібна ситуація спостерігається і ледве не у кожному кабаку.

Чи схвалюєте ви подібну річ? Саме про відсотки за обслуговування ми і поговоримо у черговій статті на нашому блозі.

Коли я приїхав до Львова і розповідав про цю ситуацію своїх знайомим, то вони сміялися. Ви думаєте у Львові не можуть зробити подібного? Але, у нас таким чином не заробляють гроші. Я, все-таки, думаю якщо ти хочеш вже заробити гроші за обслуговування, то ці відсотки можна включити у ціну товару.

Клієнт приходить у кабак, відкриває меню, замовляє їжу і напої і навіть не здогадується, що ціна за обслуговування вже включена. І з іншого боку ти також розумієш, що нічого тобі доплачувати не прийдеться.

В Криму ж все навпаки. Вони думають, що ми такі не файні, нічого не розуміємо і можна навішати нам макаронів всім відомих на вуха. Приходиш ти в кабак, замовив їсти і напоїв на суму так 500 гривень.

Також читайте:   Як Воробус закохався у Лоліту

Виявляється багато в такому кабаку не посидиш, бо чим на більшу суму ви замовляєте їжі чи напитків, тим більше треба платити за обслуговування. От у нашому випадку це ще плюс 50 гривень, а знаючи, що там ціни в кабаках і так великі розумієш, що краще самому готувати їсти.

Куди ідуть ці гроші за обслуговування?

Звісно, це не моє діло, а справа власника закладу, але просто цікаво. Підходить до мене офіціант, я йому кажу що сам колись працював на подібній роботі, і питаю, а скільки вам от зараз платять і чи оці відсотки за обслуговування ідуть вам у кишеню.

Він не сказав конкретної суми оплати, і я його розумію, але додав, що ніякі ці відсотки не у кишеню. Ми маємо свою оплату праці, а це так тут заведено. Не знаю чи він сказав правду, але може і повіримо йому.

Ось такі от справи, тому якщо ви йдете кудись у кабак. Поцікавтеся чи є у них відсотки за обслуговування, щоб ви згодом не думали чого то в чеку така велика сума.

Хотілося би почути вашу думку, шановні користувачі блогу, по цій темі. Чи треба так відкрито писати, що є відсотки за обслуговування, чи все все ж її включити у ціну продуктів?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. YurOK 24.08.2011 пише:

    Міг би сьогодні почати зі статті-привітання з Днем незалежності 🙁
    А так я перший тут привітаю всіх з 20-річним ювілеєм!!!!
    СЛАВА УКРАЇНІ!!!

    p.s. ще рік і Україні вже можна буде купляти алкоголь 😀

  2. Цитадель зла 🙂

  3. Stakeholder 24.08.2011 пише:

    Таке могла придумати тільки хитрови..на шелупонь в Криму, не на..будь – не проживуть. Звичайно це трюк для того щоб спочатку заманити клієнта низькими цінами а потім всеодно його обдерти. Такого не може бути у Львові чи Франківську чи ще десь, тому що тут більшість ресторанів стараються заохотити клієнта прийти туди ще, а власники кримських кабаків знають що всеодно приїжджає купа туристів, таких кабаків як їхні теж є багато і в їхньому кабаку конкретний клієнт посидить можливо тільки один раз і якийсь імідж будувати немає сенсу, тому на кожному стараються нажитись.

  4. Сашко Положиноски 24.08.2011 пише:

    У Львові таке роблять в кафешці Ель Греко в центрі міста напроти Кафедрального собору. 15% мені аблюди пред’явили!!!

  5. Патріот-от-от :) 25.08.2011 пише:

    Ше таке є у всій мережі гадюшників з назвою “Цісар”
    Зазвичай ці відсотки – це і є зарплата офіціанта , так шо ви платите охфіціянту

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*