Чому не можна пити спиртні напої на природі? - Блог про Львів

Чому не можна пити спиртні напої на природі?

А ми вже тут

Надворі літо, так і хочеться посидіти десь на вулиці, поїсти шашлика, побалакати з друзями, яких вже давно не бачив. Куди піти? В кабаках сидіти не хочеться, та і якщо це все почнеш замовляти, то і заробітної платні не вистачить. Оптимальний варіант – піти десь на природу.

Але, куди?

Вчора ваш автор домовився з друзями піти у львівський парк «Кайзервальд», щоб посмажити шашлика. Друзі то прийшли, але все ледве не зіпсувала наша доблесна міліція, яка там схоже тепер патрулює кожного дня, а то в деяких моментах, я би і сказав, кожну годину.

Звісно, що шашлик сам їсти не будеш, тому ми взяли пивця, хто взяв горілку, ну, що кому смакує. Я ж не можу всіх заставляти пити безалкогольне пиво. 🙂

Як відомо, на Кайзервальді є три хатинки чи як їх ще полюбляють називати бісєдки. У них ми не сідали, бо це ж типу на видноті, громадське місце, а відійшли зовсім трішки у бік. Сидимо ми собі палимо вогнище, хто попиває пивце і тут приходить наряд міліції. Починається, цитую: «Добрий день, райвідділ, що ви тут робите?».

Та сидимо, балакаємо, смажимо шашлик, деколи підспівуємо. Вони одразу ж почали нам казати що тут подібного робити не можна, щоб ми вважали на дерева і не спалили ліс і в ніякому разі не розпивали спиртні напої. Але, ми не в громадському місці? Люди якщо і тут проходять, то дуже рідко.

Також читайте:   Бустерна доза. Пристрасті у мережі

Вони ж сказали, що є закон і його треба дотримуватися.

Сперечатися з міліцією ми не стали, закон є закон. Ясно, що додому ми не пішли, але на видноті вже так не пили пивко і решту напоїв.

Після візиту міліції я так сів і задумався. Що дає цей закон? На прикладі нас, ми ж не бушуємо, не матюкаємося, просто вийшли на природу, щоб подихати свіжим повітрям, поїсти шашлика, подумаєш вип’єм баночку пива і що зміниться? Як на мене, нічого.

Невже краще сидіти у мурах і втикати по телебаченню Букіних чи іншу фігню? Влада повинна це зрозуміти, але щось з цим у них тугувато. Повинно бути чисто людське розуміння.

Ясно, що міліція нікого не забиратиме у райвідділ, а просто ходить і проводить виховні роботи. Окрім нас по дорозі, ще багато людей розклали поляну і сиділи собі спілкувалися. Що всіх будуть забирати у відділення?

Шкода, що колишні традиції, які є від діда-прадіда, сидіти на природі, милуватися красою нашої держави потрохи занепадають. Виходить краще іти в кабак і там сидіти в сирості.

Сумно… але такі реалії нашого з вами життя.

Хотілося би почути вашу думку з приводу цієї теми!!!

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 21 може ще щось напишете?

  1. adekvat 19.08.2011 пише:

    За кордоном (крім «виняткових країн», таки як США), пити в громадських місцях не забороняється (слабоалкоголку). Вони борються з п’янством більш дієво: підвищують ціни на акциз.
    Я думаю це було б добре і в Україні. Як то кажуть чому дурне – бо бідне, а ще можна сказати чому дурне – бо п’яне. Адже горіляку зараз може купити за 24 грн і бродяга (а в бабок на руках ше дешевше). Найбільший відсоток п’яниць серед представників середнього класу та безробітних (і вони знаходять бабло на пляшку) Якщо біла буде коштувати 240 – 350 грн ІМХО п’яниць поменшає, а роботоздатність населення збільшиться.
    Просто ІМХО висока ціна почне спонукати людей більше заробляти, креативити і т.д., а коли вже і гроші будуть, то і пити по чорному вже не захочеться. Адже п’янство це хвороба бідних країн.
    + гроші на акциз можна пустити на боротьбу з шкідливими звичками, але не на тупі бігборди з соціалкою (від яких хочеться ще більше забухати), а на конкретну альтернативу п’янству – спортивні секції та іншу подібну альтернативу.
    Звичайно це не вигідно виробникам горілки, яким на руку п’яний народ. Ще вони мають лобі «міцних горішків» у владі, тому все повертається знову в глухий кут. Адже п’яний народ це дурний народ, а це вже на руку владі.

  2. Jorgen 19.08.2011 пише:

    Якщо біла коштуватиме 240 – 350 грн, п’яниць ІМХО не поменшає, бо зросте виробництво та реалізація смаги )

  3. adekvat 19.08.2011 пише:

    Всі підняття акцизів, які є зараз це просто ширма. Адже мін. зарплату начебто збільшили, тому виробники алкоголю природно захотіли здерти додаткові кошти за спиртне. А щоб не бути злими і не добрими прикрили це акцизним збором.
    Адже ціна на спиртне це дуже тонка штука. Вона (для вигоди виробників) не повинна бути занадто низькою (бо зменшиться рентабельність), і занадто високою (бо зменшиться виторг).

  4. Vorobus 19.08.2011 пише:

    adekvat пише: Всі підняття акцизів, які є зараз це просто ширма. Адже мін. зарплату начебто збільшили, тому виробники алкоголю природно захотіли здерти додаткові кошти за спиртне. А щоб не бути злими і не добрими прикрили це акцизним збором.
    Адже ціна на спиртне це дуже тонка штука. Вона (для вигоди виробників) не повинна бути занадто низькою (бо зменшиться рентабельність), і занадто високою (бо зменшиться виторг).

    Чесно дуже шкода, що зараз нормально на природі не посидиш, усюди все заборонено!!!! Ви думаєте це стосується тільки горілки. пива чи вина? Неа, і вогнище палити не можна!!! Все-таки критики життя в селі хай не гововрять багато, село є село, там ніхто нікого не кумарить!!!!

  5. adekvat 19.08.2011 пише:

    Jorgen пише: Якщо біла коштуватиме 240 – 350 грн, п’яниць ІМХО не поменшає, бо зросте виробництво та реалізація смаги )

    Самогон і зараз заборонений, принаймні законом. Тому треба збільшити акциз і тупо виконувати закон який вже є (рейди, штрафи, + додати екзотику для України – громадські роботи).
    А виконання закону це ще один український глухий кут. Тому в нас ніхрена не є так добре, як дехто каже.

    Vorobus пише: Неа, і вогнище палити не можна!!! Все-таки критики життя в селі хай не гововрять багато, село є село, там ніхто нікого не кумарить!!!!

    Так – село є село. Там дещо інший народ ніж в місті. Там, якщо хтось в лісі розпалює вогнище то потім (в більшості випадків) залиє водою та ще й дереном покриє. Нехай Воробус та його компанія не ображається, максимум як тушать «львівські компанії» багаття на природі, то, вибачте за слово, натуральним виведенням шлаків на багаття. Найвідповідальніші з них подумають: «в нас є пожежна охорона, тож якщо пожежа, вони потушать».
    Так що виходить Львів’янам треба вчитися побудові громадянського суспільства у селян. Адже до СРСР таке громадянське суспільство прогресувало у всіх українських селах.

  6. PVS 19.08.2011 пише:

    Vorobus пише: Як відомо, на Кайзервальді є три хатинки чи як їх ще полюбляють називати бісєдки.

    Взагалі-то 90% народу з яким мені доводилося про них говорити називали їх колибами. А слова “бєсєдка” я вже більше 20 років не чув 🙂

  7. adekvat 19.08.2011 пише:

    PVS пише: А слова “бєсєдка” я вже більше 20 років не чув

    «пацанчики на районє» ше так «базарять»

  8. adekvat 19.08.2011 пише:

    Звичайно можна підійти з розумом і зробити так званий «розумний акциз». Наприклад якщо весілля, то горіляка за 350 рубасів розорить дві родини. Тому, якщо підходити з розумом до законів, а не з жопою (як робиться зараз), можна і порядок навести, і нікого не образити. Маю на увазі прописати в законі відомчі торгові точки, де горілка буде продаватися з мінімальним акцизом при показі, наприклад, копії заяви про намір одружитися (типу допомога від держави молодій сім’ї)

  9. adekvat 19.08.2011 пише:

    Доречі Воробусе, я бачу у рубриці Свята ти пишеш також і про релігійні празники. А шо сьогодні велике свято ти не забув?

  10. PVS 19.08.2011 пише:

    adekvat пише: Тому, якщо підходити з розумом до законів, а не з жопою

    То мені нагадало одне кіно з ранніх 90х: там якийсь партіяка спитав тракториста “Що народ каже, як ми до комунізму прийти маємо?”, а той відповідає: “В народу є дві версії реалістична і фантастична. Реалістична – прилетять інопланетяни і побудують нам комунізм, а фантастична – ми самі його побудуємо під проводом партії”.

    Ото з розумом і законами в нас те саме. Реалістичний варіант – прилетять інопланетяни і придумають нам логічні і розумні закони 😀

  11. duke 19.08.2011 пише:

    adekvat пише: Звичайно можна підійти з розумом і зробити так званий «розумний акциз». Наприклад якщо весілля, то горіляка за 350 рубасів розорить дві родини.

    В разі, якщо такий акциз дійсно введуть, у нас кількість весіль і розлучень збільшиться разів так в 200-300.

  12. Архіваріус 19.08.2011 пише:

    Воробусе, мені здається, що цю закладку ти вже викладав на попередній статті, можливо минулого року. Голубе, прояви трохи фантазії, поникай по інтернету, може найдеш щось краще. А старі речі вантаж у секонд-хенд. 😀

  13. adekvat 19.08.2011 пише:

    duke пише: В разі, якщо такий акциз дійсно введуть, у нас кількість весіль і розлучень збільшиться разів так в 200-300.

    Я думаю ти не будеш фіктивно женитись тільки щоб побухати. Тим більше на весь мінінгіт ти потратиш більше, ніж гіпотетично коштувала б пляшка горілки.

  14. adekvat 19.08.2011 пише:

    Я намалював тільки штрихи. Якщо добре подумати, можна закрити будь-які лазівки для зловживань.

  15. Архіваріус 19.08.2011 пише:

    Воробусе, спочатку не зауважив помилки у твоєму заголовку. Потрібно було написати “алкогольні напої”. Вираз спирт в українській мові є, але напої називаються алкогольними. 😀

  16. Vorobus 19.08.2011 пише:

    adekvat пише: Доречі Воробусе, я бачу у рубриці Свята ти пишеш також і про релігійні празники. А шо сьогодні велике свято ти не забув?

    ні, не забув!!! так вийшло що не написав. Наступного року напишу!!!! 😉 😉 😉

  17. Архіваріус 19.08.2011 пише:

    Vorobus, Ганьба тобі Воробусе. Поїхав на Крим, та й омоскалився. До наступного року потрібно ще дожити. 😀

  18. Vorobus 19.08.2011 пише:

    Архіваріус пише: Ганьба тобі Воробусе. Поїхав на Крим, та й омоскалився. До наступного року потрібно ще дожити.

    Ніяка не ганьба!!! Минулого року була стаття http://vorobus.com/2010/08/preobrazhennya-hospodnje-spasa.html

  19. Архіваріус 19.08.2011 пише:

    Але цього року ти про все забув. Напевно з якоюсь москалькою роман крутив. 😀

  20. Sas 22.08.2011 пише:

    adekvat, Ціни на горілку виробники вже підняли. Скоро підніметься ціна і в магазинах.
    А ідеї твої щодо підняття акцизу смішні. Якшо його підняти з найменшою похибкою, то продаж самогону різко підніметься і ніякі виправні роботи не допоможуть самогоноваріння контролювати. Подібна ситуація була в ссср, коли заборонили весь алкоголь. Еаслідки зараз вивчають на уроках історії в 11 класах. Так що це доволі делікатне питання.

    Воробусе, а чому ж не можна було відійти трохи далі, в якийсь лісок, а не місцевий парк?

  21. adekvat 22.08.2011 пише:

    Sas пише: Ціни на горілку виробники вже підняли. Скоро підніметься ціна і в магазинах

    Я писав про це в коментах вище, і писав як це зробили

    Sas пише: Якшо його підняти з найменшою похибкою, то продаж самогону різко підніметься

    Про це теж писав. Все впирається в те, що закордоном закон виконується, а в нас ні.

    Sas пише: Подібна ситуація була в ссср, коли заборонили весь алкоголь.

    Забороняти і підвищувати ціни це різні речі. Проти підвищення цін лише виробники оковитої і кінчені алкоголіки. А щодо заборони виробники тільки за, бо можна буде по документах виробляти технічний спирт, і продавати нелегально ще й без податків.

    Sas пише: Так що це доволі делікатне питання

    Звичайно що делікатне. Але хтось його має вирішити. Найкраще так виправдатися і ніхрена не робити.

    Sas пише: Воробусе, а чому ж не можна було відійти трохи далі, в якийсь лісок, а не місцевий парк?

    Туди б точно пожежники не доїхали )))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*