Якою є наша культура? - Блог про Львів

Якою є наша культура?

Така наша культура

Доброго дня, шановні користувачі сайту!!!

У сьогоднішній статті я би хотів подискутувати на таку цікаву тему як «наша культура».

Як відомо, зараз повним ходом іде підготовка до Євро-2012, у містах, які прийматимуть європейський форум завершують розпочаті раніше роботи. Все робиться для того, щоб не впасти у грязюку перед Європою, а може і світом.

У мене на рахунок цього є інша точка зору і зараз я її озвучу. Нещодавно у Львові довелося їхати у маршрутному таксі і бачити цікавий випадок. На одній із зупинок у маршрутку, де якраз їхав я сіла жіночка років так 50-ти. Їй одразу ж звільнили місце, так і має бути. Їдемо ми їдемо і тут вона починає відкривати морозиво. І що з того спитайте ви?

Та не було би нічого якби вона не зробила наступного: на одному із відрізків дороги жінка відкриває морозиво, бере папірець і викидує через вікно. Звісно, що деякі люди одразу ж почали робити їй зауваження, але вона щоб вислухати їх, навпаки почала їм хамити.

Хіба це культура? Як після такого випадку ми можемо йти у Європу. Та ми ніколи туди не попадемо. От подивіться на вулиці наших міст. Ви йдете і бачите, як на вулицях валяється куча сміття. Ви думаєте звідки воно береться? НЛО кидає? Ясно, що смітимо ми самі.

Також читайте:   Концерт Ірини Федишин у Львові

Знаю багато людей кажуть, що виною подібної ситуації є відсутність у місті смітників. Це вже винна влада, але навіщо нам вона, якщо ми самі повинні розуміти, що тільки ми можемо зберегти своє навколишнє середовище. Якщо люди цього не усвідомлять, то через деякий час ми будемо жити просто у смітті.

Хіба цього ми хочемо?

Не думайте, що транспорт – це єдине місце через які люди смітять. Я вже не кажу за залізничні колії, по яких як перейдешся, то стає страшно. Люди масово на них викидають сміття.

Для чого? Невже важко взяти цей папірець, кинути у пакет і згодом викинути у сміття?

Ще один приклад, нещодавно довелося побувати у Карпатах, так от там на горі Говерла багато сміття. Ясно, що є спеціальні суботники, на яких це сміття забирають, але навіщо смітити? Якщо буде повторюватися подібне дуже часто, то від нашої природи залишиться нічого.

Багато людей мені зараз скаже, що не всі люди такі, а дурачків вистачає у цілому світі. На що я відповім: «Якщо бачите як хтось смітить, посваріться з ним, можливо саме ваші дії допоможуть зберегти наш навколишній світ».

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 30.08.2011 пише:

    В наших людей нажаль такий менталітет, що вони ніколи нічого не роблять для загально-суспільного добробуту, для іміджу міста, країни, нації. Нажаль єдиний спосіб заставити їх вести себе належним чином – це страх. Це може бути страх перед штрафом, перед відповідальністю, одним словом перед якимось покаранням. Тому на даний момент поки більша половина нашого суспільства вражена бацилою совка і рагулізму єдиний спосіб покращити їхню культуру це поставити над ними жандарма який буде бити по руках. Ну але тут відразу ж з’являється інша сторона медалі, бо жандарми у нас вражені цими вірусами ще сильніше від пересічного некультурного суб’єкта, але це вже зовсім інша історія).

  2. Сашко Положиноски 30.08.2011 пише:

    Stakeholder в яблучко. Бидло повинно бути покаране. Нація дуже хвора і неповноцінна. От мені 100% дорікнуть, що 20 років для країни – дуже мало, я іншої думки. Інші нації за 20 років роблять прорив, йде розвиток, самовдосконалення, шанується гідність і росте повага до себе, думається про майбутнє. Тут все завмерло і стоїть на місці. Нація нічого не робить для свого розвитку. Мій тато (67) років сказав, що тут нічого не змінилося за пів-століття. І я йому вірю. Ми немов приречені жити в цій азійській бідосі. Для нас всі вороги… тільки не ми самі. А насправді – найбільшим ворогом для українця – є сам українець.

  3. russo turisto 30.08.2011 пише:

    Это наверное вам из России москали приехали и нагадили. :mrgreen:

  4. bachkur 30.08.2011 пише:

    Дісйно москалі приїхали і нагадили. У Львові всі пють “Оболонь” або “Львівське”, а тут якесь “Чернігівське” валяється 👿 👿 👿

  5. PVS 30.08.2011 пише:

    VOROBUS пише: влада, але навіщо нам вона

    Цікава ідея…

  6. Stakeholder 30.08.2011 пише:

    russo turisto, до чого ця іронія? ніхто до тебе тут москалів не згадував)

  7. Olesska 30.08.2011 пише:

    russo turisto,

    russo turisto пише: Это наверное вам из России москали приехали и нагадили.

    100%

  8. asolomin 31.08.2011 пише:

    наша культура є безкультурною…

  9. данило 31.08.2011 пише:

    страшною ! це жах просто свині бидло 👿 👿

  10. Натка 01.09.2011 пише:

    Наші люди – бидло. Я думаю, що після Євро світ це побачить як ніколи яскравіше. Адже лише в нас таке може бути. Виникає питання чи вдома ми так само викидаємо папірці з-під морозива собі на килим, або обмазуємо гімном стіни як в громадських туалетах. Яка держава, такі і люди. Примітивно, але правда…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*