В обмінник з паспортом? - Блог про Львів

В обмінник з паспортом?

Долари з паспортом?

Гроші, як вони все-таки багато означають у житті людей. Як тільки починаються розмови за них, то всі стають із сну, перестають лінуватися, перестають навіть їсти, і таке буває. Дискусія аж пиши і пиши.

Так от, переходимо до теми статті, а вона в останні дні на вустах багатьох людей.

Із сьогоднішнього дня, 23 вересня в Україні починає діяти постанова за якою відтепер щоб зробити будь-які операції з обміну валюти вам прийдеться пред’являти паспорт.

Якщо ви не маєте паспорта, то доларів ви не купите і не поміняєте. Хіба що нелегально і таке може бути, я цього не знаю.

Прикол ще у тому, що якщо ви хочете зробити операцію до 50 тисяч гривень, то працівник банку у квитанції повинен вказати ваше ім’я. прізвище, і по-батькові.

Якщо ж ви здійснюєте операцію на суму більше 50 тисяч гривень, то працівник банку має вказати ще і серію та номер паспорту, дату його видачі, місце проживання. Ну, прямо як на допиті.

Не знаю чи діє вже сьогодні ця постанова бо до обмінника ще не ходив, віддаю перевагу національній валюті.

Тепер традиційно висловлюю думку з приводу цієї постанови. Перечитав я в інеті, в газетах багато чого, але так і не зрозумів яким чином будуть обмежувати людей у валюті? На них що будуть накладати штраф чи яка ще мара?

Також читайте:   Особливості сучасного оподаткування

Банку ж не вигідно буде не дати людині зробити обмінну операцію. Що краще, коли гроші обертаються чи вони стоять на місці? Я думаю питання не логічне.

Взнає для прикладу держава, що я обміняв 50 тисяч гривень на долари і що з того? А може мені треба за кредит заплатити? То що я маю їхати закордон, бо мені тут гроші не поміняють?

Як на мене, чергова якась фігня, яка довго не існуватиме. Люди пишуть, що закордоном подібного нема, хочуть ввести у Білорусії, чого ми маємо на них рівнятися?

Пам’ятаєте колись було багато людей, які міняли валюту на ринках, згодом вони кудись зникли я аж здивувався. Напевно їм не вигідно тоді було і далі стояти на ринках і кричати долари, євро, марки і так далі.

Тепер вони повернуться? Моя думка така, що хто захоче щось там прокрутити, то він знайде шляхи вирішення. А ми прості смертні тепер будемо довго стояти у черзі поки касири все оформлять. А черги будуть можете не сумніватися. Отакі от реалії нашого життя.

Якщо ви вже міняли гроші за зміненою системою, то поділіться враженнями від такої процедури як і думкою щодо нововведення.

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 23.09.2011 пише:

    Не знаю чи діє вже сьогодні ця постанова бо до обмінника ще не ходив, віддаю перевагу національній валюті.

    таке враження що в тебе є вибір)). А взагалі скидається на те що бАзаров&Со. вирішили вести облік заробітчан і їх родичів, подивляться місяць-другий скільки там бабла обертається, а потім може якийсь податок особливий придумають в рамках проекту “Україна в десятці найрозвиненіших держав світу” 🙂

  2. Sergunik 23.09.2011 пише:

    бля, кончені вони якісь

  3. russo turisto 23.09.2011 пише:

    Раньше, когда не было обменных пунктов я покупал валюту у барыг-менял. Теперь снова придется прибегнуть к их услугам. Не таскать же мне паспорт все время с собой.

  4. Werter 24.09.2011 пише:

    Сьогодні стикнувся із цим маразмом. Треба було терміново обміняти валюту на гривні, паспорта з собою не мав – не обміняли.

    Мені цікаво інше, усі ці операції будуть передаватись державі, і, якщо вона щось запідозрить, то до вас приїде податкова і вивезе?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*