Як я жив у селі - Блог про Львів

Як я жив у селі

Воробус у селі

Черговий експеримент вирішив провести ваш автор. Справа у тому, що Воробус зараз у відпустці, яку вирішив провести де би ви подумали? Хтось скаже закордоном, хтось що у Карпатах, але якщо ви так подумаєте, то це не так.

Все простіше, Воробус поїхав у село. Зараз там гаряча пора, треба збирати урожай поки погода, щоб взимку не доводилося все купляти.

Про те як ваш автор жив кілька днів у селі читайте далі.

Перше з чого розпочну свою розповідь, так це із того, що в селі з інтернетом тугувато. Принаймні щось я не чув від місцевих мешканців цього слова. Та і фіг з ним з тим інтернетом. Можна від нього на деякий час відпочити.

Отже, починається день в селі під звуків півнів, які зранку будять все село. Це так година шоста, а то і швидше. У кого є господарство у вигляді коров, курей, гусей і так далі, той зранку змушений всіх накормити. Мені пощастило, а можливо і навпаки, що у мене їх нема.

Так вже сталося…

Мій трудовий день розпочався із того, що треба було приготувати щось попоїсти, адже голодним працювати явно не підеш. Газу в селі нема, його то провести можна, але для цього там треба жити і вкладати у це діло великі кошти. Я обмежуюся газовим балоном і кухнею, яка розпалюється патиками і вугіллям.

Обираю перший варіант, бо часу обмаль. Урожай чекає. Ага, забув сказати, воду треба брати із керниці і носити відрами. Ясно, що це напрягає, але принаймні вода чиста.

У що вдягнутися? Хмм, запитаннячко цікаве. Якщо ви з головного фото скажете, що я бомж не дивуйтеся, на полі треба працювати і наряджатися нема часу. Берем що попало.

Також читайте:   Відсутність культури в побуті або так і живемо...

Одягаю я якусь стару куртку, черевики і вперед. Зараз сезон копати картоплю, буряки, моркву і так далі. Звісно, що картопля сама по собі в мішок не полізе, тому треба прикласти максимум зусиль.

Про те як я копав картоплю я напишу у найближчих статтях, а зараз про інше. Копаємо ми картоплю і в один прекрасний момент пішов дощ. Я вже ба подумав, що можна відпочити, але не тут то було. Як дощ, то є інша робота, наприклад косити щось, колоти дрова.

«У селі відпочивати нема коли», – так сказав мені місцевий мешканець, який питав мене чи я не маю додати йому гривні. 🙂

Обід… Така ж ситуація що і з сніданком. Все робиться швидко, бо робота кипить. До речі, найбільш популярним місцем збору людей у селі в цю пору дня є магазин, де люди ідуть хто за чим: хліб, пиво, чвертка…

Як сказали мені у селі: «Якщо не п’єш, то ти напевно хворий». 🙂

Поїли, попили і знову до роботи.

Вечір…

Люди приходять додому, якщо є урожай, то його ховають у сараї, погреби і так далі. Після роботи вже розпалюється кухня на дровах, хату треба хоч трішки отеплити та і їсти на ній можна приготувати сміло.

А потім хто йде спати, а хто на гульки. Вночі компанії збираються, щоб погуляти, попити, обговорити минулий день.

Мінуси села, то це відсутність роботи, хоча хто як може тут так і заробляє, душ (миють вручну) і все.

Загалом місто до села не прирівняти, але щоб ви знали у селі також цікаво, тільки треба звикнути.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 29 може ще щось напишете?

  1. Сашко Положиноски 12.09.2011 пише:

    Гей були, були на селі!

  2. Натка 12.09.2011 пише:

    Улюблені Дидятичі. Я їх обожнюю. Якби могла, то жила б там))) Там біля мене і ставок, і стадіон, і клуб недалеко. Красатіща))

  3. russo turisto 12.09.2011 пише:

    Хорошо в деревне летом,
    Пристает гавно к штиблетам.

  4. zars 12.09.2011 пише:

    А Воробусу вже якась Марєна гарбуза встигла підсунути…

  5. dude1995 12.09.2011 пише:

    Я вже знаю хто мені буде картоплю копати 🙂

  6. solo 13.09.2011 пише:

    😥
    сумно…сумно про те, що наші блогери зовсім збідніли думкою і пишуть про те як вони в селі картоплю копають. Причому пишуть в такому стилі наче це тепер якийсь екстрім або розвага….

  7. Jorgen 13.09.2011 пише:

    solo пише:
    сумно…сумно про те, що наші блогери зовсім збідніли думкою і пишуть про те як вони в селі картоплю копають. Причому пишуть в такому стилі наче це тепер якийсь екстрім або розвага….

    Так, потрібно заборонити такі блоги. Дозволити писати лише на морально-філософські і соціально культурні теми. Ну і ще на політичні. Хай живе цензура! 😈 😈

  8. Сашко Положиноски 13.09.2011 пише:

    solo,
    Для нас міських це дійсно екстрім і розвага, а для аборигенів – це звичне життя.

  9. Архіваріус 13.09.2011 пише:

    Не пощастило Воробусу, знову гарбуза відвалили. 😀

  10. Stakeholder 13.09.2011 пише:

    Сашко Положиноски, негарно називати людей що живуть в селі аборигенами, те що в селі рівень життя і розвитку здебільшого нижчий ніж у місті це велика помилка і проблема, яку потрібно вирішувати а не заохочувати це середньовіччя.

  11. Jorgen 13.09.2011 пише:

    Stakeholder,

    Аборигени – загальна назва будь-якої тубільної місцевої популяції, етносу чи нації, яка володіла конкретною територією раніше за прийшлі панівні популяції, етноси чи нації, і має соціальну систему відмінну від аналогічних систем сусідніх чи прийшлих-панівних популяцій, етносів і націй. Синоніми слова «аборигени» – «автохтони», «тубільці», «корінний народ».

    Що саме негарного у слові аборигени?

  12. Сашко Положиноски 13.09.2011 пише:

    Мені подобається слово аборигени. Воно ж в словнику є. Нікого не ображає. Слово як слово. Далеке він нецензурного поняття. Я нікого не образив. АБОРИГЕНАМ ПРИВІТ! 😆

  13. Stakeholder 13.09.2011 пише:

    Jorgen, з цього пояснення можна зробити висновок, що міське населення це якась панівна популяція, яка прийшла невідомо звідки і забрала території у сільського))) тобі не здається що це визначення м’яко кажучи сюди не канає?) що спільного мають жителі будь якого українського села наприклад з австралійськими аборигенами?) для чого ламати комедію?

  14. Натка 13.09.2011 пише:

    Народ, в селі люди не так вже й відсталі від міських. В них є ком*ютери, сателітарки, вони вміють користуватись мобілками, дехто має навіть інтернет.
    Мені вас жаль, тому що ви такі темні в тому всьому. От ви кажете, що вони аборигени. Це ідіотизм. Начитались мудрих слів і ними розкидуєтесь. Зараз село не таке вже й забите податками. А люди в ньому іноді навіть краще живуть, ніж в місті. І до речі, практично вся еліта нації походить з села, так що не треба наганяти тут. І робитися такими крутими чуваками з міста. Вдумайтесь добре, кожен з нас з села, бо у всіх нас є коріння там. В когось просто ближче, в когось дальнє.

  15. Jorgen 13.09.2011 пише:

    Stakeholder пише: Jorgen, з цього пояснення можна зробити висновок, що міське населення це якась панівна популяція, яка прийшла невідомо звідки і забрала території у сільського))) тобі не здається що це визначення м’яко кажучи сюди не канає?) що спільного мають жителі будь якого українського села наприклад з австралійськими аборигенами?) для чого ламати комедію?

    Стейкхолдер, не тупи, слово аборигени означає всього-навсього корінне населення.

  16. Сашко Положиноски 13.09.2011 пише:

    Я наприклад поляк за національністю, а слово АБОРИГЕН таки заїло НАТКУ)))) 😆
    “В них є ком*ютери, сателітарки, вони вміють користуватись мобілками, дехто має навіть інтернет.” 😆 Яка різниця? Все одно болото під ногами місять після дощу)))) Один на село має інтернет і він вже ДЕХТО!)))) 😆

  17. Stakeholder 13.09.2011 пише:

    Jorgen, “корінне” відносно чого? відносно того що живе у містах? ніхто ніколи селян аборигенами не називав, досить гнати

  18. Jorgen 13.09.2011 пише:

    Stakeholder, запишися до школи, якщо не розумієш української мови.

  19. Stakeholder 13.09.2011 пише:

    facepalm, це вже реально смішно, я не буду продовжувати цей цирк, хто не вважає шо селяни і аборигени – це синоніми хай записуються на курси укр. мови

  20. Jorgen 13.09.2011 пише:

    Stakeholder пише: facepalm, це вже реально смішно, я не буду продовжувати цей цирк, хто не вважає шо селяни і аборигени – це синоніми хай записуються на курси укр. мови

    Та причому тут селяни і до чого ці ідіотські висновки. Абориген – це корінний житель незалежно від того, де він живе – у місті, селі чи на острові. Так що тобі справді не завадило б підівчитися.

  21. Stakeholder 13.09.2011 пише:

    Та причому тут селяни і до чого ці ідіотські висновки

    Перед тим як повчати впевнись чи ти взагалі в темі, розмова була про вживання слова “абориген” відносно сільського населення, а не про те хто такі аборигени взагалі, це так, у якості пост скриптума, далі сперечатись не по темі я не буду.

  22. Student 13.09.2011 пише:

    Хлопці, дівчата, не в кожному селі болото місять під ногами… особливо в тих селех що поблище Євросоюзу)) там будинки нічим не поступаються елітним особнякам навколо Львова…
    Не сперечаюся, в селі постійно робота є і це добре, бо якби не село то гризли би ми з вами асвальт і бруківку, а не хліб…але в державі практично не приділяють селу ніякої уваги, куплять за копійки с/г продукцію і за кордон продати, а потім “ой бля, дифіцит, нема гречки, шо ж робити, треба купляти за кордоном (за набагато вищу ціну ніж продали)”
    І дуже великий недолік села – молодь не має чим зайнятися у вільний час… а що тоді? правильно – бухати… це стосується і невеликих міст, а взагалі чим менше розвинута інфраструктура населеного пункту, тим більше шансів що молодь буде спиватися, а це дуже і дуже сумно…

  23. Натка 13.09.2011 пише:

    Не треба говорити шо болото лише в селі. Я живу на вулиці Окружній і в мене таке болото під ногами, шо мама дарагая. І навіть коли я приїжджаю до баби на село то там такого болота нема. І взагалі, навіть якшо там болото, то шо люди якісь інші. Це ідіотизм. Я не розумію, про шо ви сперечаєтесь. Аборигени, болото… Всі ми люди.

  24. Сашко Положиноски 14.09.2011 пише:

    Кожному своє – комусь село і болото, комусь місто і бруківка. Саме цікаве, що ні одного образливого слова на селян не сказано. А ще демократії хочуть! В демократії можна спілкуватись і говорити те що думаєш, якщо воно в рамках орфографії і не відноситься до нецензурщини та не суперечить закону. Селюхам це не зрозуміти. Слово СЕЛЮХ також в словнику є. Це я для тих хто “УЧЕНЫЙ” і має “мобілку, сателітку, та інтернет на полі” 😛

  25. Архіваріус 14.09.2011 пише:

    Student пише: … а що тоді? правильно – бухати…

    Але на фото я бачу, що Воробус тяжко працює, а не бухає, як ти кажеш.
    😀

  26. Student 14.09.2011 пише:

    Архіваріус, на фото працює, може справді від дівчини йде:D, але то ше не вечір 😀

  27. старий пес 14.09.2011 пише:

    Як тілько нас з села не називают – і бичьйо, і рагульня, а теперка ше й абуригєни 👿 Їсте наші бульбу, вогирки і м’єсо, п’єте наше молоку і самугонку і ше вам зле. Аби вас піднєло і гепнуло!

  28. Сашко Положиноски 14.09.2011 пише:

    Вуйку, та чого нас гепнути має? Хтось же ш має копати ту бульбу і вогірки. Ви з дитинства то робите. Хтось заробляє гроші копаючи бульбу, а хтось працює ГОЛОВОЮ. Кожному своє. 🙂

  29. Архіваріус 14.09.2011 пише:

    Student, Воробус коли йде до дівчат завжди краватку одягає, а я її щось на фото не бачу. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*