Повагонний продаж квитків на залізниці - Блог про Львів

Повагонний продаж квитків на залізниці

Чергове нововведення на залізниці

Як згадаю, як це їхати цим видом транспорту, то аж страшно стає. Що там люд тільки не робить. Хто карти грає, хто бухає, хто хропе як не знаю хто, хто просто кросворди розгадує, а ще якщо спека, то можна здуріти, особливо коли спиш на верхній полці. 🙂

Ви вже мабуть здогадалися, що сьогодні мова піде про такий вид транспорту як поїзд.

Ні, ясне діло, що їхати поїздом класно коли їдеш у купе, а то у св-вагоні, але не всім вони по кишені, приходиться їхати у плацкарті. Але, сьогодні не про те.

Нещодавно почув новину, яка мене трохи здивувала. Виявляється з 1 листопада Укрзалізниця вводить повагонний продаж квитків.

Що це означає, як сприймуть це люди та багато іншого читайте далі.

Суть нововведення наступна: реалізовувати квитки на даний поїзд починають з вагона кожного типу (тобто СВ, купе, плацкарт).

Білети у цей вагон продають доти, поки у ньому не залишиться 9 вільних місць. А вже тоді відкривається продаж у другий вагон. Таким чином, залізниця хоче позбутися збитковості.

Чесно кажучи, без сто грам тут не розберешся. Нововведення, як на мене, ніколи до добра не приводили. Деколи люди щось як придумають, то аж смішно стає.

Давайте я подумаю як це все буде виглядати на практиці. Починається продаж квитків на поїзд, попиту мало, людей нема, то що поїде поїзд з одним вагоном? Ну не маячня? Їде він, наприклад, у Тернопіль, а там у останній момент сідає чоловік 50. Куди вони влізуть? Якщо поїзд там має два-три вагона?

Також читайте:   «Індекс людського розвитку»: українці у статистиці ООН

Це у явній мірі не стосується квитків у сезон відпусток. Тоді, всі вагони і поїзда забиті до відказу.

Ще одне, продають квитки, я не можу їхати на верхній полці, а є тільки ці місця, і що тоді? Люди чекають наступного поїзда, а цей нехай їде собі з двома вагонами.

Можливо я зараз нічого не розумію і помиляюся, але перед Євро-2012 це явно мінус. Вагони і комфортність проїзду навпаки потрібно покращувати кожного разу, а не рахувати вагони.

Людей набереться і що тоді поїзд будуть відганяти у Жмеринку, щоб доставляти вагони? А може просто, провідників хочуть залишити без роботи? Навіщо вона їм?

Збитковість буде все рівно, тому що коли поїзд буде їхати з обмеженою кількістю місць, то людей будуть брати на «ліво» і гроші всі будуть іти не у касу, а у кишені провідників.

Я правий?

Чекаю ваших думок, шановні користувачі блогу, з приводу цього нововведення. Правильне воно чи ні?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. Andrii 28.10.2011 пише:

    я думаю люди в нашій залізниці не дурні працюють
    раз вони ввели якусь нову систему то їм це вигідно

  2. Stakeholder 28.10.2011 пише:

    Andrii, ти або наївний або один із цих “недурних” людей ))

  3. Patrik 28.10.2011 пише:

    Фігню якусь вони придумали, по іншому нескажеш. 👿

  4. adekvat 28.10.2011 пише:

    «Давайте я подумаю як це все буде виглядати на практиці. Починається продаж квитків на поїзд, попиту мало, людей нема, то що поїде поїзд з одним вагоном? Ну не маячня? Їде він, наприклад, у Тернопіль, а там у останній момент сідає чоловік 50. Куди вони влізуть? Якщо поїзд там має два-три вагона?»
    Ти хоч зрозумів що ти написав. То ж не електричка. У поїзд зі спальними місцями 50 чоловік в останній момент не сідає.
    А нововведення це надзвичайно хороше, але хороше воно тільки для розвинутих країн, де вагони і спальні місця десь в 40 разів кращі. І там немає значення який вагон, яка полка, чи купе біля параші. Там всі місця однаково хороші. А в нас всі місця однаково хрінові. Отака правда життя.

  5. Stakeholder 28.10.2011 пише:

    Та брєд це самий натуральний, кількість вагонів ставлять в залежності від завантаженості напрямку, є відповідні статистики і на їх основі робляться розрахунки. А весь цей чос про економію і рентабельність, ну це просто курям на сміх враховуючи те скільки в нас іде витрат з бюджету на апарат президента, ВР, владу взагалі, для того щоб у них в кортежах були тачки самих останніх моделей, на їхні межигір’я, вертольоти, площадки для них, вже не кажучи про всі відкати на євро2012, корупційні оборудки, і ця саранча ше пудрить мозги якоюсь оптимізацією вагонів.

  6. adekvat 28.10.2011 пише:

    Ну згоден про апарат президента, але чому ніхто не згадує про дрібних чиновників. Адже найнижчий чиновник («дірєктор параші») не вважає себе «гіршим» за президента і теж краде. Ба навіть не чиновник, простий роботяга теж потягне шо криво лежить. Риба псується з голови, і схоже вона вже зогнила до хвоста. 😥

  7. Stakeholder 28.10.2011 пише:

    adekvat, та це само собою ясно, я просто назвав сектори де розкрадання є наймасштабнішим і найабсурднішим

  8. adekvat 28.10.2011 пише:

    Все це через наших людей. Пасивніших і невиправдано терплячіших напевне більше в світі нема. Так далі буде тільки гірше, і тріпня що все стане краще це просто пустослів’я. Тенденція показує лише упадок. Живемо і сприймаємо все: що влада краде, що товари на ринку лайно, що ціни на послуги деякі козли капіталісти ставлять захмарні, ба навіть шо маршрутка їздить гірше ніж в зімбабве, як належні речі. Побурчимо і на тому все скінчено. То просто зла не хватає: як можна бути таким пасивним. 👿

  9. Stakeholder 28.10.2011 пише:

    слід совкової ментальності так просто не зникає, нажаль тут допоможе лише час, і треба його немало.

  10. adekvat 28.10.2011 пише:

    Ну совєти вдало над Україною попрацювали. До того і коліївщина була, і козаки, і ОУН УПА. А після совка українець став шуганим, керованим і терпимим. Часу шоб це виправити треба напевне століть 3-5, судячи по темпах змін у суспільстві.

  11. Назар 29.10.2011 пише:

    ну далеко не 3-5 століть, набагато менше. Думаю в межах тих же ж 70-100 років для східної України і 50 років для Західної. А враховуючи що Західна більше впливає на східну, то думаю в середньому по палаті біля 70 років треба точно. Пройшло 20 років всього. При владі колишні комсомольці яких вчили матьорі зубри-комуністи. Наступне покоління влади – це набагато демократичніше, яких вчать і доучують вже комсомольці – тобто вже буде йти активна зміна життєвих позицій і так далі. Для прикладу той же Яценюк. Його начебто чмирять і висміюють всіляко, але поки це єдина людина, яка чмирила всю верховну раду. В нас до влади теж вже свої потихеньку пробираються, а в даному випадку свободівці які б не були погані, але вони кращі хоча б тим, що не мають за плечами комуністиного минулого, що є дуже добре, бо в них мислення інакше. Та й от таке. Рано чи пізно все поміняється. Я люди вирішують проблему тих же ж маршруток – стараються їздити приватним транспортом(альбо великами) і доказом цього є шалені пробки у Львові. А були б маршрутки просто якісні і швидкі – всі б ними користувалися. Те саме і поїзди. Просто поки що монополія, якою користуються вимушено і терплять, максимально обминаючи. Всього-навсього гарантована 4-полоска Львів-Київ, а вона колись точно буде і…5 людей в машині буде більш вигідно і швидко ніж волочитися поїздом.

  12. Stakeholder 29.10.2011 пише:

    дуже зворушливо про яйценюка, кого він там чмирив? особисто я пам’ятаю тільки як його зачмирили якісь тіпочки на джипі з Альфи, що показали йому фак)))

    свободівці які б не були погані…

    а чим вони вже не вгодили?))

  13. Архіваріус 29.10.2011 пише:

    Чергове покращення для електорату. :mrgreen:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*