Як я був на відкритті Арени Львів - Блог про Львів

Як я був на відкритті Арени Львів

відкриття стадіону Арена Львів

Сьогодні, 29 жовтня, у Львові відбулося відкриття нового стадіону, який має назву «Арена Львів». Таки відбулося, наголошую, бо до останнього не вірилося, що це таки станеться.

Воробусу також вдалося побувати на святі.

Що я там побачив, у чому розчарувався і взагалі як сам стадіон читайте далі.

Почну напевно із транспорту. Я їхав на стадіон десь за години дві до початку дійства, то вже були з ним проблеми. Добре, що з площі Петрушевича курсували автобуси за маршрутом Петрушевича-стадіон, але я їх не чекав. Поки він вирушить з місця, то можна вмерти.

Я вибрав простіший і надійніший і саме головне спокійніший транспорт – тролейбус. Цілу дорогу мені якийсь тип бурмотів на вухо, що на відкриття їхати не треба, що він купив картоплю на Шуварі нарешті і так далі. Та фіг з ним з тим типом.

Доїхав я до автовокзалу, там на мене вже чекав мій друг з яким ми вже попрямували безпосередньо на арену. Хто там казав, що до стадіону треба йти близько кілометра? Та там цілих три є, вже навіть не знаєш коли той стадіон буде. Все йдеш і йдеш.

По дорозі якесь політичне об’єднання роздавало людям листівки про підтримку чи антипідтримку президента. Чесно, я щось навіть не зрозумів, що ті люди від мене хочуть.

Дорога? Помітно, що все зроблено на швидку руку. Асфальт такий нічого, а от по боках якісь ями вириті, трактори стоять, ясно, що відкриття зробили за рано. Я аж мешти вимазав. Асфальтована дорога йде, йде, а потім обривається. Чому так? Потім знову йде асфальт.

дорога до стадіону

Підходимо ми ближче до стадіону, і як тут не побачити кран, який майоріє над стадіоном. Ну йоли-пали, де ви таке бачили? Якось би забрали той кран може?

Мій друг починає фотографувати цю всю картину і тут відзначається один із стражів правопорядку, який сказав, що тут фотографувати не можна. На наше запитання, а яка причина він нічого не відповів. Просто не можна. Можливо він боявся потрапити у кадр?

Ясне діло, що ніхто його не слухав слова і ми все рівно сфотографували кран. 🙂

стражі порядку
стадіон перед відкриттям

Більше про міліцію я нічого не чув. Її було багато, але чогось екстраординарного я не бачив.

Йдемо далі. Біля стадіону стояла сцена, де перед початком шоу співали львівські співаки. Ми трошки постояли, але терпіння наше вичерпалося і захотілося вже побачити саму арену.

сцена біля стадіону

Підходимо до входу, і тут знову добрий день. На цей раз вже стюарди. То який у вас фотоапарат чи професійний чи ні, бо з першим не можна, то підніміть руки і покажіть що у вас у кишенях. Я вже одному сказав, ти вже дістав, може тобі ще що показати. Правда він не пручався. Просто сказав що така у нього робота.

Гроші то на відкриття виклали великі, ну не можна металошукача купити? Пригодився би.

Стадіон. Я би не сказав що супер вже аж такий, але вразив. Напевно все-таки тому, що він кращий чим стадіон «Україна». Чимось він мені нагадав арену львівського цирку. 🙂 З одного боку, де стоїть кран – недобудований дах, місця важко знайти, але можливо. З часом люди звикнуть.

стадіон Арена-Львів

10 хвилин до відкриття, стадіон напів пустий. Все тому, що бариги спекулювали із квитками. Ви думаєте їх не було під стадіоном? Були, принаймні до мене підходили двоє, які продавали квитки по 200-250 гривень.

Саме шоу почалося із 15-ти хвилинним запізненням. Диктор по стадіону ще наголошував людям, що сідайте на місця. А вони і далі ходять, якісь хот-доги носять, пиво, ніяк наїстися не можуть.

Також читайте:   За маршруткою світити свічкою

Нарешті почалося.

вікдриття Арени Львів

По моїм підрахункам стадіон був заповнений на відсотків так на 90. Спочатку люди були в захваті, відбувалося театралізоване дійство, де люди показували історію Львова, одні одним давали товчі, дійсно зрозумів, що не так це і легко все зробити, треба багато народу (див. відео).

Потім на екрані запустили ролик про те, як Львів йшов до цього відкриття. Один за одним у фільмі почали з’являтися політики, почався гул, а ось коли почав говорити президент, то свист і гул був шалений. 🙂

Руслана. Виступ цієї співачки, як на мене, не зовсім вдався. Принаймні люди очікували більшого. Співачка вийшла, виконала свою нову пісню, люди мали у цей час впускати хвилю, але на самих дорогих місцях вона затихала. Так тривало кілька разів, але все марно. А після виступу Руслана і взагалі впала.

А ось коли над стадіоном запустили якихось зелених зміїв, то я вже подумав чи то я перепив чи що? До чого вони там були?

Зелений змій

І нарешті виступ родзинки вечора Анастейші. Люди чекали її хвилин двадцять, всі аж почали нервуватися де вона є. На стадіоні ж не так то і тепло.

Наш народ все-таки оригінальний, за час паузи ми взяли і запустили кілька разів хвилю. 🙂 Хвиля завершилася, а співачки все не було. Що цікаво, у цей проміжок часу ще якийсь дядько навчив одну малолєтку, шо курити у секторі не можна. Вона правда захищалася, але дарма. Чоловік був готовий на все, тільки би вона загасила сигарету. 😀 :D: 😀 Весело було.

І ось її вихід. Як тільки Анастейша заспівала, на другій-третій пісні половина людей, а це переважно люди старшого віку почали покидати стадіон. Може вона там і супер-зірка, але явно не для нас. На останній пісні і взагалі мало людей було на трибунах, вони або їли, пили (можна було купити алкогольне пиво) або ж вже пішли додому.

Як сказав мені чоловік років 50, а то і більше що сидів поруч, цитую: «Нащо я такі гроші виклав за квиток?»

Ясне діло, що Воробус був до кінця шоу і в кінці добре посміявся. Співачка співала, співала, а в самому кінці вона вроді йшла до глядачів, а сама ні з того ні з сього взяла сіла у якусь маршрутку і поїхала геть. Ні до побачення, ні дякую, просто поїхала.

Сам прикол у тому, що фонограма продовжувала грати. Нехай ще хтось скаже, що вона співала з фургону? 😀 😀

Без коментарів.

А завершилося свято святковим феєрверком. Хоч він був нормальний, мені принаймні сподобався. 🙂

Виходячи із стадіону ніяких приколів не було, за винятком однієї труби зверху над сходами. З неї чогось активно капало. Що? Невідомо.

Що капало?

Те як я добирався назад, це ще треба так вміти. Автобус вміщує там наприклад людей 70, а влізло у нього 150. Весело. 🙂 І це, незважаючи на те, що я почекав досить довго. Напевно люди просто вже хотіли якнайшвидше доїхати до своїх домівок. 🙂

Ось так я був на відкритті стадіону. Висновок – стадіон сподобався, тільки його ще треба добудувати (дах), а от саме відкриття на трієчку з плюсом.

Висловлюю велику подяку нашому шановному спонсору за надані запрошення для мене і мого товариша.

P.S. Згадав, у деяких місцях стадіону, особливо за його межами було дуже темно. При вході наприклад, де оглядали людей взагалі можна було голову загубити. Я питаю стюарда, а що так, а він хіба що руками махає.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 24 може ще щось напишете?

  1. Bobbie Vinton 30.10.2011 пише:

    Так, реально салюти були напевно найкращими на шоу

  2. Пилип Арсенійович 30.10.2011 пише:

    Дякую за чудовий звіт з відкриття. 8)
    А президента таки освистали.
    http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=q2bp3zeaKVc#!

  3. russo turisto 30.10.2011 пише:

    От имени всех жителей Донбасса,
    И тех, кто рядом там стоит.
    Хочу сказать спасибо вам за это, –
    Что не взирая на привратности судьбы,
    Прышли вы все от радости сияя,
    Окрыть свой новый стадион.
    И пусть там не было любимого нами всеми президента,
    Я вам бендеровцам, без сожаления скажу –
    Спасибо жителям Донбасса за интересную игру.

  4. Архіваріус 30.10.2011 пише:

    Та кому потрібні ці салюти. Краще би за ті гроші, що висадили у повітря, чорнобильцям би віддали на лікування.
    А скільки є дітей, яким потрібно лікування, а у батьків немає на це коштів…?

  5. adekvat 30.10.2011 пише:

    Поясніть на милість: шо таке анестейша і нах..я це запросили. Невже в нас воно популярне?
    А щодо того що не треба було тратити на шоу гроші, а комусь там віддати я не згоден. Віддавати треба з того сегменту бюджету з якого положено, а якщо його розікрали це вже інше питання. Брендовість, яку шоу відкриття частково забезпечує важлива складова іміджу Львова. Однак те що відбулося відкинуло бренд Львів на останні сторінки путівника європейця по україні (образно кажучи).

  6. Архіваріус 30.10.2011 пише:

    adekvat, Гроші вже давно поділили в кабінеті міністрів, і декому ще конверт занесли – самий серйозний. А шоу – це для цього, щоб різним адекватам і архіваріусам очі замилити. Ахметову глибоко плювати на імідж Львова, а пахану тим більше.

  7. adekvat 30.10.2011 пише:

    Звичайно шо ахметову плювати і це логічно: адже він не львів’янин. Проблема в тому що львів’янам самим плювати на імідж Львова. Проявляється це (вже замахався повторюватися) в пасивності.

  8. adekvat 30.10.2011 пише:

    Наші люди свято вірять що влада їм щось зобов’язана. Сидять вдома і чекають на подачу від можновладців, або деякі чекають поки зміниться політична еліта. Для останніх скажу наступне: скільки б нових людей не приходило у владу, навіть найблагородніших, все одно на них чекає одне з двох: або вони стануть такими диктаторами як янукович, або ніхріна не зможуть зробити як ющенко.

  9. adekvat 30.10.2011 пише:

    Але таке чомусь відбувається тільки в Україні і в африканських і деяких арабських країнах.

  10. Юлка 30.10.2011 пише:

    Адекват, може ви і ваші знайомі сидять і чекають. А більшість тяжко і чесно працюють, платять податки і таким чином утримують владу, яка повинна створювати можливості для реалізації потенціалу країни, області та зокрема кожного жителя.

  11. russo turisto 30.10.2011 пише:

    Какую вы все здесь муть замутили. Кусайте яблоки и у вас все будет все в порядке. Интересно, а чем это adekvat хочет удивить арабский мир, кстати довольно прогрессивный.

  12. adekvat 30.10.2011 пише:

    Вибачте але це совок.
    Якщо ви думаєте що так роблять і в європі ви глибоко помиляєтесь. Як би люди там були так само пасивні як українці, вони б мали те саме що ми. Страйки, вимоги, пряме спілкування профспілок – це європа. В нас нічого подібного нема. Так що ви правильно сказали: ви працюєте тяжко і утримуєте владу, а вона для вас нічого не робить бо не має стимулу. В європі влада боїться людей. В нас люди бояться влади. От і все.

  13. adekvat 30.10.2011 пише:

    Це парадоксально, але платити податки в Україні це те саме що давати милостиню п’яниці. Ніби робиш добре, але це веде лише до поганих наслідків. Є над чим подумати: бути чесним чи ні.

  14. Юлка 30.10.2011 пише:

    адекват, я з вами в більшості поглядів погоджуюся. І свистати на стадіоні це не вихід, потрібно будувати громадянське суспільство. Але як на мене, кожна людина мусить добре виконувати свою роботу, посадовці це наймані особи, але ми самі з них зробили таких собі царьків. І до того ж кожен лізе в ту політику без відповідної освіти і навіть елементарних знань (хоча б згадати про перехід на зимовий час).

  15. adekvat 30.10.2011 пише:

    +100

  16. adekvat 30.10.2011 пише:

    Це правильно, що шлях до добробути слід починати з себе (з якості своєї роботи). Другий крок це об’єднання з сусідами для облаштування місця де буваєш найчастіше – свого будинку. Далі об’єднана громада може взаємодіяти з іншими громадами. І це, як на мене єдиний вихід в країні, де все вищесказане (взаємодію) мала б організовувати влада, яка ніхріна цього не робить. І перевибори цього не змінять. Набагато легше змінити все зверху (змінити президента) але в нас треба міняти все знизу. Це вже як ніколи очевидно.

  17. Stakeholder 30.10.2011 пише:

    давайте на форумі в розділі “Політика” відкриєм відповідний топік для цих дискусій, ато вони постійно розвиваються в досить невідповідних місцях, а так систематизуєм це все в одному розділі, і потім кинем лінк ананасу, він зайде, побачить наскільки він неправ і подасть у відставку 😀

  18. ELECTRIC 30.10.2011 пише:

    А як стюрди визначали професійність фотокамер? В чому вона вимірювалась? В дзеркалці?:) Дебілинах.

  19. Vovi4 31.10.2011 пише:

    Товарише ELECTRIC поясню вам одну річ, входити з простим дзеркальним фотоапаратом було можна, крім випадків коли фокусна віддаль оптики не перевищувала певну межу. І це не забаганка людей які стояли на вході. Дебілини залиш при собі. Також хочеться нагадати пану Ворубусу шо безпека перш за все. На стадіоні, як таких силових структур, не було так шо прошу поважати роботу стюардів. А про метало шукачі, вони на вході є!!! На жаль поки що не підключені. На мою думку набагато приємніше, як що виникло якесь питання, звернутись до стюарда ніж до якось недоробленого “мусара”. Так що будь ласка показуйте не тільки пальцем на карті, про нашу близькість з Європою, а й своїми діями.

  20. Jorgen 31.10.2011 пише:

    Про фокусну віддаль оптики у квитку не йшлося, хіба що писало, що заборонено вносити професійний апарат.
    А визначали у моєму випадку так:
    – У вас професійний фотоапарат?
    – Любительський
    – Проходьте.

  21. Stakeholder 31.10.2011 пише:

    Vovi4, само собою дебілами він назвав тих хто вигадав цей ідіотизм з фотоапаратами, а не вас. ну і що що я принесу професійний фотік? що станеться? зможу сфоткати гнилу пику якогось вископосадовця? яка Європа? прокиньтесь, вами правлять наперсточники.

  22. ELECTRIC 31.10.2011 пише:

    Vovi4, стюарди це хіба не переодягнуті працівники міністерства внустрішніх справ? Простій людині совість не дозволить залазити комусь по кишенях і особистих речах. І не товариші ми. Загалом мова про творців правил, а не рабацяг без шевронів.

    А яка це певна межа для оптики?:))))))) Там була апаратура, що дійсно могла перевірити межу невідомо яку, тобто певну? А журналістів що всіх повиганяли? Ну дитячий садок 🙂

  23. Vovi4 31.10.2011 пише:

    Журналісти подавали заявки і їм видавали особисті запрошення. А все що робилося було згідно з правилами УЄФА. Дозвольте уточнити був не обшук, а огляд. Вас вічливо просили показати шо є в сумці, так само з особистим оглядом. Ніхто в кишені рук не пхав. А про переодягнених працівників міліції? Ви самі себе розумієте? чуєте? Не знаю хто там з стюардів був схожий на працівника міліції. Практично всі стюарди мали від 18 – 21 року. Може в вас якийсь комплекс до міліції? і того ви називаєте всіх хто вдягнений в однакову форму одягу міліціонерами?

  24. Lionelll 05.11.2011 пише:

    Дивився трансляцию, нормальное шоу. Просто после Донбасс Арены и Олимпийского кажется вялым, но для Львова – это файно

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*