Чи варто модерувати коментарі? - Блог про Львів

Чи варто модерувати коментарі?

Модерація коментарів

Хто сидить в інтернеті і переглядає багато сайтів, а то і коментує, тому відомо, що таке модерація коментарів. Власники сайтів застосовують її для того, щоб запобігти хамству на своєму сайті і дати на люд лише ті коментарі, які їм подобаються.

По особистій практиці знаю, що буває так, коли заходиш на той чи інший сайт, хочеш написати коментар, а тобі в кінці видає повідомлення що ваш коментар чекає на узгодження.

Як ж то нервує, ви напевно зі мною погодитеся. Бувало навіть що я пред’являв претензії власникам таких ресурсів. 🙂 Одні забирали цю річ, інші досі тримають.

Чому я вирішив написати саме на цю тему?

Вчора на блозі була стаття про квитки на футбол Україна – Австрія . Так ось, там почалася жвава дискусія по цьому питанню, згодом пішли коментарі не в тему. Навіть були заклики від одного із користувачів блогу видалити коментарі не в тему, бо це псує імідж сайту і таким чином, можна втратити відвідувачів, бо пишуть всяку фігню.

Чи погодитися із цим? Ясне діло, що. як завжди, є дві сторони медалі.

Перша – погодитися, бо навіщо писати всяку фігню, а має бути все у тему. Почнуться розмови за те, що коментарі також потрапляють у пошуковики і так далі. І що тільки за них боротися?

Також читайте:   Чому бабусі носять хустини?

Друга – а навіщо видаляти коментарі? Що, нема більше чим зайнятися? Люди дискутують, то хай собі це і роблять. У всіх не одна і та ж думка в голові, хтось любить позачіпатися.

Матюки можна замінити зірочками, коментар підкоректувати, якщо вже аж так не любите нецензурщини, але не видаляти взагалі.

Особисто у мене на блозі Воробуса як такої модерації коментарів нема.У нас повна свобода слова. Це не є вузькоспеціалізований сайт, а навпаки блог розважальний. Люди заходять сюди щоб знайти щось цікавеньке, подискутувати з іншими людьми на ту чи іншу тему, може навіть і посваритися. 🙂

Видаляти коментарі я вважаю з мого боку було би недоречно і не етично. 🙂 Винятки є, але лише тоді коли починаються коментарі, які містять нецензурні слова чи написані для того, щоб образити адміністрацію блогу чи простих користувачів. Такі чудіки також траплялися. Тому, такі коментарі видалялися, а подібних коментаторів було занесено у «червону книгу» (спам).

А як вважаєте, шановні користувачі блогу, чи варто модерувати коментарі?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 11 може ще щось напишете?

  1. Постмодерація має бути.

  2. bachkur 08.11.2011 пише:

    робиш так: коменти публікуються зразу, а модер всю цю єрись раз в 1 годину читає, і весь непотріб або спам кидає в пічку. вот так вот

  3. Краще якийсь спам-захист поставити..

  4. Jorgen 08.11.2011 пише:

    спам-захист від спаму захищає, але не від флуду чи хамства

  5. Andr1y 08.11.2011 пише:

    Якщо коментарі не дереврвидні(як, наприклад, у Діскусі), то видалення одного коментаря може привести до втрати сеті всієї дискусії.

  6. Архіваріус 08.11.2011 пише:

    Jorgen, Але колись, в старі часи, за хамство кликали до бар’єру. Але у зв’язку з тим, що старі часи вже минулися хамство та флуд все ж потрібно видаляти.

  7. Svita 08.11.2011 пише:

    Так, варто. Але в міру. До речі я помітила цікаву річ на деяких сайтах, таких як ФБ – люди пишут всіляку фігню, але їх не видаляють. А починаєш писати доладно і по суті (матюків я практично не вживаю – пан Воробус знає 🙂 і чомусь твій коментар зник – особливо коли стосується народних депутатів України. Наприклад я написала одному депутатові із опозиції, чому вони так носяться із леді Ю. паном Л. та самим собою, коли в країні є маса людей, у яких багато проблем значно гірших – коментар зник. Правда почали з’являтися матеріали про допомогу дітям (правда, це недовго тривало). А потім попросив той же депутат допомоги – не знають вони в опозиції що робити. Написала конкретні завдання – теж комент кудись дівся… Отак от буває… Так що не завжди зникають коменти із матюками. іноді просто вони чомусь незручні…

  8. max 08.11.2011 пише:

    Якщо в культурне товариство товариство прибігає баба базарна з криками тупими, або якийсь тормоз з криками «сам дурак» і тому подібне, то таких краще ізолювати. Адже якщо буде бардак, то краще товариству шукати інше місце, або не приходити просто на колишнє. Ну не приємно з дуріками в одному місці.

    На блозі має бути постмодерація. І коли починають какашками кидатися, то хтось має то прибирати, жеби не смерділо :)))

  9. Stakeholder 08.11.2011 пише:

    та вже придумали купу способів боротьби з хамством і матюками, премодерація це взагалі якийсь совок, а посмодерація повинна бути тільки в крайніх випадках), варто піддавати модерації тільки коменти незареєстрованих користувачів, і поставити на їх коменти фільтр який буде розпізнавати матюки і своєрідні буквосполучення, при наявності яких зобов’язувати коректувати такий комент перед тим як його постити. Що до зареєстрованих, то потрібно дати можливість користувачам повідомити адміністрацію якщо комент їх ображає клацнувши на відповідну кнопку, і вже після певної кількості скарг цей комент буде переглядати особисто модер чи адмін).

  10. duvnuj 09.11.2011 пише:

    Кожен адмін і модератор має мати голову на плечах.

    І звісно треба видаляти всякий непотріб і хамство. Беззмістовщина має бути видалена. Якщо коментар по суті – то можна підкорегувати і лишити.

    А попередня модерація має бути введена лише для публікацій. Для коментарів вона зайва.

  11. О.Р.Живий 21.12.2011 пише:

    8) Так, варто. Але в міру.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*