Епідемія алкоголізму? - Блог про Львів

Епідемія алкоголізму?

Це епідемія?

Алкоголь і на далі залишається великою проблемою людства і України у тому числі. Останнім часом все більше чую від людей слова, що вони або їхні друзі круто запивають. Я вже знаю що це таке і тому не дуже то і дивуюся.

Але, чому люди так масово п’ють? Може це якась епідемія, як свого часу свинячий грип? У наш час можна сподіватися будь-чого.

Буквально кілька хвилин тому спілкувався із своїм знайомим, то він каже, що якась фігня з ним. І вроді вже пити не хочеться, але все рівно бухає. Як не вуйко, то друг, то однокласник, то сусід, то день народження. Так можна і взагалі не просихати.

Чому у нас в країні така епідемія? Спробую зробити свої припущення.

1. Люди п’ють, коли їм важко, вони мають якісь проблеми, і саме завдяки алкоголю їм вдається їх забути. Які у нас можуть бути проблеми? Нема стабільності в країні? Знаю є такі люди, що їм все рівно хто при владі. Як заробляли великі гроші, так і заробляють. Але, то не всі такі.

2. Нема нормального сімейного життя. У той час, коли однолітки мають вже жінок, дітей, інші сидять без дівчини, і що залишається робити? Пити з однодумцями.

3. Нема чим зайнятися. Таке також буває, що сидиш у хаті, нема чим зайнятися, роботи нема, то чому б не попиячити? І це, незважаючи на те, що алкоголь зараз подорожчав.

Також читайте:   Різниця між вітаміном D та D3: все, що слід знати кожному

4. Погана компанія. Знаєте яка кажуть, хочеш проблем на свою голову – зв’яжися із вулицею. Люди там є різні і можуть навчити не тільки пити, а ще і гірші звички.

5. Ви – алкоголік. Оце найстрашніше, бо якщо у вас вже такий діагноз, то треба лікуватися. Як зрозуміти що ви хронік? Все просто, від малої дози алкоголю ви вже п’янієте, у вас постійний потяг щоб випити.

6. Маєте багато друзів. І що з того скажете ви? А все просто, через день у них дні народження, а на такому святі гріх не випити.

7. Просто люди п’ють, бо нема де викинути гроші. Отак получиш зарплату і всю треба пропити. Є ж такі люди.

8. Усьому винен Чорнобиль. Після того як бабахнуло люди здичіли і почали пити все більше і більше. Хоча, це припущення трохи хибне. Люди пили колись, п’ють масово зараз і напевно будуть це робити у майбутньому. Епідемія ж то страшна штука. 😀

Епідемія епідемією, але треба пам’ятати головне правило будь-яких посиденьок де є присутній алкоголь – це пити у міру, а якщо вже пити багато, то нормально закусувати. Тоді ви ніколи не вп’янієте.

А ви вірите у епідемію алкоголізму?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 13 може ще щось напишете?

  1. PVS 05.11.2011 пише:

    Ну що надалі пишеться разом, ти швидше за все так і не навчишся….
    Тепер мій улюблений погром твоїх пунктів:
    1. Проблеми треба не забувати, а вирішувати. Знайти однодумців, які підтримають і допоможуть можна і в Internet’i, i в реалі. Тим більше, що на п’яну голову проблема зовсім не забувається, а нажити інших – легко і просто.
    2. Якщо проблемою для людини є відсутність сім’ї, то вона точно не буде п’янствувати, бо на алкашів дівчата не ведуться. Швидше це стимул для заняття спортом, пошуку цікавих захоплень, нових знайомств і т.д.
    3. Ніколи не розумів людей, яких тягне попрацювати, але часто стикався з таким феноменом. Так от: “нема чим зайнятися” – це міф. Завжди можна почати наводити порядок в хаті, в колекції компакт-дисків, книжок, фотографій і т ін. Та хоч в власній голові нарешті! Якщо хочеться оплачуваної роботи – саме час придумувати і розвивати власний бізнес. Але точно не бухати!!!
    4. Розумію що мається на увазі: дуже часто трапляється, що маєш якісь спільні зацікавлення з людьми, компанія зустрічається в місті чи їде в Карпати і там є один-два латентних алкоголіка, які тут же починають перетворювати все на сабантуй. Неодноразово потрапляв в такі ситуації і з досвіду можу сказати, що на власний вибір можна або випити небагато, або не пити взагалі. Це вимагає мінімальних вольових зусиль, а тим що п’ють завжди мало, тому витрачати на вас “ресурс” вони перестають, як правило, майже без вагань.
    5. Вроджених алкоголіків не буває, а якщо Ви себе довели до такого стану, то лікувати в першу чергу треба голову, а потім вже покоцаний організм.
    6. Випити і напитися – це різні речі. Зрештою це частковий випадок п.4 і нічого принципово відмінного причина зібрання не вносить.
    7. Протилежна крайність до п.3, яку я теж ніколи не розумів (взагалі недолюблюю кранощі). Кожна людина має якісь мрії, бажання і майже всі вони потребують гроші (таке наше “селяві”, як кажуть фрацузи). Так от мені чомусь дуже не вірится, що в когось серед цього є пункт “забухати”. А якщо закінчилися власні “грошові” мрії – допоможіть здійснити мрію комусь з близьких і Вам теж буде приємно: щастя і хороший настрій – речі заразні, тому чим більше навколо Вас щасливих і радісних людей тим менші в Вас шанси почувати себе погано.
    8. “У всьому винен …” – стара як світ відмазка, щоб не визнавати своєї причетності. З таким самим успіхом можна звинувачувати твою улюблену чупакабру.

    Моя особиста відповідь на питання Чому у нас в країні така епідемія? : бо дурні! Тягне бухати – йди до психіатра, бо в здорову голову такі бажання не приходять.

  2. Макс 05.11.2011 пише:

    В багато чому згідний з тобою, окрім версії з чорнобелем.
    Але пити будуть менше тоді, коли в нас буде більше можливочтей себе в чомусь реалізувати. Нажаль прогнози не такі вже й втішні.

  3. gorih 05.11.2011 пише:

    Вже два місяці не п’ю, так нудно :mrgreen:

  4. russo turisto 05.11.2011 пише:

    Бутылочку беленкой раздавлю и ничего, ни в одном глазу, это при хорошем закусе. А так без сто грамм скучно жить.

  5. Roman 05.11.2011 пише:

    потрібно працювати на себе і робити те-де треба думати, тоді і пити не захочеться 🙂

  6. ГОПНІК 05.11.2011 пише:
  7. В залі займаюсь, не п”ю взагалі бо результати можна втратити дуже швидко.. 8) Іноді нудно , але шо зробиш 🙁

  8. Архіваріус 06.11.2011 пише:

    Олександр, Так здоров’я, це головне. А щоб не було нудно пройдися по Стрийському парку, можливо зустрінешся з цікавою людиною – Воробусом наприклад. 😀

  9. adekvat 06.11.2011 пише:

    Акциз 400 грн і ніякого п’янства.
    А самогонщики то тільки відмазка шоб ніхера не робити
    😈 😈 😈

  10. Jorgen 07.11.2011 пише:

    держава не стане обмежувати п’янство занадто високими акцизами, оскільки дуже дофіга людей бухає і живить всю цю індустрію, яка у свою чергу суттєво наповнює бюджет. це також стосується і акцизу на сигарети

  11. adekvat 07.11.2011 пише:

    Тому що у владі долбойоби. Коли всі повимирають хто буде живити бюджет?
    Вони там про такий варіант навіть не думають

  12. russo turisto 07.11.2011 пише:

    Jorgen, Естественно, без нас, любителей выпить государство наше пропадет, “як роса на сонці”.

  13. adekvat 07.11.2011 пише:

    russo turisto, Ну ну. Скоро самі повимираєте як роса на сонці. Любітелі блін

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*