Інтерв’ю з Максимом Пащенком - Блог про Львів

Інтерв’ю з Максимом Пащенком

Максим Пащенко

Продовжуємо рубрику «Інтерв’ю». Сьогодні у мене в гостях львівський блогер – пан Максим Пащенко.

-Отже, доброго дня, Максиме, почну із запитання, як сталося так що ви почали займатися блогерством?

Вітаю всіх відвідувачів цього блогу і подяка автору за інтерв’ю. Для мене блог 1,5 року тому просто виник як площадка на якій можна щось написати і потім лінк давати. Тобто, щоб не писати кожному в скайп як зробити скріншот, а просто дати лінк на вже написаний мануал. Якісь експерименти проводити на блозі мені цікаво. А зараз блог як ідентифікатор особи в інтернеті через який зручно звертатися до товариства.

– Розкажіть про свої блоги, скільки їх у вас і яка їх тематика?

Єдиним своїм блогом, який живий і наповнюється є особистий блог на піддомені paschenkomax.com. На основному домені блог про електроінструменти, який останнім часом щось мало наповнюється, більше не займаюсь просто продажем інструментів. Знов таки я не бачу чіткої різниці між блогом та інформаційним сайтом, тому важко сказати скільки в мене блогів.

– Хто, на вашу думку, самий крутий блогер?

Немає величини якою міряється крутість блогера і якогось явного фаворита я виділити не можу. Мій RSS містить багато блогерів і кожен автор цікавий по-своєму. Люблю коли пишуть по суті теми і плююсь коли бачу пости написані заради проданого постового.

– Блогер – це журналіст?

Я вважаю, що ці слова є дуже близькими і перемішуються одне з другим. Журналіста виокремлюю, як людину, що пише для якогось видання, а блогер веде свій блог.

– Чим можна в інтернеті заробити багато грошей і іменно на блогах?

В інтернеті можна заробити нормально грошей якщо суміщати його з офлайном, тобто не орієнтуватися лише на продаж лінків, контекст та інші види реклами на сайтах, а продавати якийсь свій товар/послуги. А на блогах теж можна непогано заробляти, але блогах тематичних. Ось мій блог про інструменти із відвідуваністю біля 200 чол/день дає грошей більше ніж моя попередня робота і так само блог/сайт про футбол з відвідуваністю до 30тис/день. В інтернеті заробляти гроші цікаво, все залежить від себе самого, від вміння і знання справи. Плюсом є відсутність начальника, графіку роботи і верхньої межі заробітку.

– З ким із українських блогерів знайомі особисто?

Поки якось не довелося перезнайомитись. Я скептично ставлюся до різного роду конференцій, що останнім часом доволі часто проводяться. Але вже хочеться кудись сходити, розвіртуалитись. Знайомий лише із @Asenyk, з яким маю деякі справи.

– Чи є майбутнє в української блогосфери?

Так розумію, що питання про блоги українською мовою. В нас складна ситуація з державною мовою, нею користуються в інтернеті значно менше людей ніж російською, а ще й 150 мільйонна Росія, яка має найбільше користувачів інтернету в Європі, роблять російськомовне середовище значно привабливішим. Я хотів робити блог двома мовами, але через хронічну лінь руки до того не дійшли ще.

В українській блогосфері менша конкуренція і знайти свого читача простіше. А ще в Україні йде ріст кількості інтернет користувачів, тому майбутнє є.

– Блогери – це сила?

Блогери можуть формувати думку інших людей, висвітлювати правду, яку пробують приховати дехто, давати цінну інформацію в різних галузях, збирати навколо себе людей за інтересами, тому сила.

– Якби на якогось блогера почали круто наїжати ви би за нього вступилися?

Можна вступитися висловлюючи свою думку і інформуючи аудиторію, а щось робити на зразок мітингу чи якоїсь подібної лобуди не готовий.

– Які проблеми Львова?

Для мене основна проблема, це сморід в квартирі від Полтви, перекриті дороги, спад будівництва і в загальному промисловості. Ну, і загальні державні проблеми в нас присутні. А так Львів дуже люблю, це найкраще місто в Україні для мене.

– Чи є в України майбутнє?

Звичайно що є. В нас великий потенціал, який зараз мало використовується. Поки ми живемо в період становлення, в полоні бюрократії і корупції. Шкода, що розумніші люди звідси тікають, через те, що тут просто не дають працювати. Але все так не буде і я хочу жити в сильній заможній Україні.

– Що скажете про наш блог (що подобається, а що ні) і про його автора Воробуса?

Також читайте:   У чому полягає успішність людини? Частина третя

Мене дивує як Воробус має час і натхнення видавати так часто нові пости на блозі. А взагалі блог цікавий, більшу половину постів читаю. Пузо і відвідуваність теж вражають. Не подобаються срачі в коментах, але то таке, на них можна і не зважати.

– Пан Електрик каже, що наприкінці року буде «щось» для всіх львівських блогерів? Ви прийдете?

Дивлячись що то буде. А так поки не бачу причин не прийти чи прийти. Швидше за все, що зацікавлюсь.

– Ви сидите у соціальних мережах і яка ваша думка з приводу них, це добро чи зло?

На мою думку, люди вже натішились тими соціалками і перестали там торчати цілими днями. Я зареєстрований в соціалках. У Вконтакті слухаю музику і фільми часом з онлайна дивлюсь. Я вважаю, що зло — молодь деградує і переходить на віртуальне спілкування замість реального. Але якщо там не торчати постійно, то соціалки є зручним інструментом для комунікацій і поширення інформації.

– Ви би поставили політичну рекламу на ваш блог якби запропонували хороші гроші?

Так, поставив би. Гроші не пахнуть і просто питання ціни. Це ж реклама, а не моя позиція голосувати за когось. Нормальні люди то розуміють, а політичні фанатики може б і плювались. По національних каналах і партії і прокладки рекламують і нічого страшного.

– Україна і Польща впораються із організацією проведення Євро-2012?

Впораються. Не бачу якихось серйозних причин, щоб не впорались. Мені лише шкода, що матчів зі збірною України не буде у Львові. А ще прикро за таку гру збірної останнім часом.

– Як вам новий стадіон?

Стадіон супер. Тільки кому він буде потрібен після Євро2012 ?. Карпати чув орендують «Україну» за 1 грн, а другої команди в нас нема.

-Вмієте готувати їсти?

О, так. Я вже 12 років як живу сам і готую собі їсти. Хоча стаю за плиту 1-2 рази в тиждень. Зазвичай харчуюсь в їдальнях і генделиках.

– Ваш сімейний стан?

Неодружений і дітей нема. Про особисте не дуже люблю писати.

– Чим займаєтеся у буденному житті? Можливо маєте якісь хобі?

В буденному житті торчу за комп’ютером по 12 годин на добу. Маю більше 10-ти сайтів, які вдосконалюю, наповнюю, збираю урожай. Також є клієнти на виготовлення сайтів і на SEO. Це і є основне заняття. Роботу залишив вже 3 роки назад і не каплі не шкодую (був керуючим в магазині інструментів). Займався ще підтримкою одного народного депутата (організація виїзних зустрічей, інформування людей, агітаційна робота), але, побачивши скільки там негативу, залишив ту справу минулої осені. Люблю подорожувати, відпочивати на природі, рибалка, футбол, більярд і карооке клуб.

– Ви б змогли прожити день без інтернету?

Рідко, але інколи таке трапляється. На підхваті є телефон через який можна виходити в мережу. Коли нема інтернету, то починається ломка за ним.

– Що скажете про такий термін як репутація в інтернеті?

Ахаха, розумію запитання — мав справу з одним персонажем, який теж тут лишає коментарі. Я дуже агресивно ставлюсь до неякісних сервісів і спроб мене обдурити. А персонаж зелений ще і не усвідомлює своїх дій, натуральне школоло. Репутація може бути позитивною або негативною. Для людей з негативною репутацією будуть закриті багато дверей. На варто псувати її собі по дрібницях, життя ж довге і Земля кругла.

– Як вам українські сучасні дівчата?

В дівчатах ціную їх розум, доброту, жіночність і порядність. Ненавиджу різних дур, гламурних кіс і їм подібних. Ще мені не подобається коли дівчата п’ють, курять і ведуть себе доступно для всіх. Сучасні дівчата різні: є хороші є і погані.

– Як ви відноситеся до шкідливих звичок?

Вважаю людей зі шкідливими звичками слабодухими і неорганізованими. Шкодити собі тупо, але і сам не без гріха), деколи не хочеться собі в чомусь відмовляти.

– Ваші побажання нашим дописувачам?

Бажаю дописувачам поважати чужі думки і мати свою. Цікавих дописів та жвавих дискусій в яких народжується істина.

Від Воробуса: Дякую, Максиме, за цікаве інтерв’ю. Бажаю вам здоров’я, багато грошей і звісно що файної дружини. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 66 може ще щось напишете?

  1. Vorobus 18.11.2011 пише:

    Максим Пащенко пише:Люблю подорожувати, відпочивати на природі, рибалка, футбол, більярд і карооке клуб.

    Спробуй прийняти участь у конкурсі Заспівай у Воробуса. 😉

  2. “карооке клуб” – це тому, що в нього очі карі? 😀
    Гарне інтерв’ю, як завжди 😉

  3. max 18.11.2011 пише:

    Ну, співати я тіко коли відповідний настрій/доза. Є в нас у Львові карооке клуб «888» де можна погорланити.

  4. Akhe 18.11.2011 пише:

    Круто. Інтервю вдалось.
    Читаю та поважаю Макса.

  5. black0wolf 18.11.2011 пише:

    Хороше інтерв’ю. Також читаю блог Макса. Але останнім часом дуже мало нових постів.

  6. Пан П 18.11.2011 пише:

    Користуючись нагодою хотів би запитати Максима, як там справи з тими посиланнями з українських сайтів – http://max.paschenko.org.ua/kuplyu-posylannya-z-ukrajinskyh-sajtiv-ukrajinskyj-kataloh-sajtiv
    А то листа героїчно написав, а відповіді не має 😥

  7. max 18.11.2011 пише:

    Пан П, Та збираю інфу, шлють не жваво, але трохи є. На днях надішлю пропозиції по розміщенню постових. Я на ті листи не відповідаю, просто сайт добавляю в базу свою і як прийде потреба то звертаюсь з пропозицією на постовий.

  8. Antirus 18.11.2011 пише:

    Файне інтерву.

  9. Stakeholder 18.11.2011 пише:

    – Чим можна в інтернеті заробити багато грошей і іменно на блогах?

    – З ким із українських блогерів знайомі особисто?

    Варобус, таке враження шо ти з Трилісів а не зі Львова, пишеш якимось суржиком. Також хотів би звернути увагу на традиційні запитання, їх може бути одне-два, але ж не 10, це ж інтерв’ю а не опитування.
    А що до самого інтерв’ю, то коментувати особливо нічого, шкода коли в людини всі принципи закінчуються на грошах.

  10. max 18.11.2011 пише:

    Stakeholder, А звідки такі висновки «в людини всі принципи закінчуються на грошах» ?

  11. Stakeholder 18.11.2011 пише:

    ну я не політичний фанатик як ти виразився), але ставити на блозі політичну рекламу як на мене принизливо)

  12. max 18.11.2011 пише:

    Stakeholder, В мене інша думка. Багато телеканалів, а може й всі рекламуватимуть політичні партії, а ще вони рекламують мелорінги різні і секс по телефону і горілку і ще різні «принизливі» речі. Коли це зазначається як реклама, то я це сприймаю нормально. В містах також висітимуть білборди і в пресі банери. Це ж просто бізнес.
    І в мене не всі принципи закінчуються на грошах, політична реклама це не є всі принципи.

  13. adekvat 18.11.2011 пише:

    max пише: Багато телеканалів, а може й всі рекламуватимуть політичні партії, а ще вони рекламують мелорінги різні і секс по телефону і горілку і ще різні «принизливі» речі

    бо вони долбо..оби 😆 😆 😆

  14. adekvat 18.11.2011 пише:

    Макс, а взагалі ти чого з мислинським посрався?
    У вас же вроді і світогляд однаковий
    😆 😆 😆

  15. adekvat 18.11.2011 пише:

    І життєві принципи. Тільки його плюс шо він відкрито це визнає, а ти ненароком обмовився 8)

  16. Stakeholder 18.11.2011 пише:

    ну не знаю, в мене практично всі політики України викликають відразу, і я навіть не можу припустити щоб хтось якимось чином мене з ними асоціював, і якщо я вліплю їхню пику на блог, то відповідні асоціації обов’язково будуть, може комусь терпимо заради грошей засмердітися цим політичним лайном, а для мене це було б неприпустимо, кожен вирішує сам. Ну і на мою особисту думку, в нормальному суспільстві політична реклама взагалі повинна бути заборонена як така, оскільки ставить собою під сумнів розумову повносправність всіх людей на яких вона направлена, а отже є зневагою по відношенню до них.

  17. adekvat 18.11.2011 пише:

    Stakeholder, +10

  18. adekvat 18.11.2011 пише:

    Може Пан П Максу лекцію про мамону прочитає

  19. adekvat 18.11.2011 пише:

    Але ви хлопаки не переживайте. Подібнім блогам ніхто платити за рекламу не буде більше 2центів за клік!!! 😆 😆 😆

  20. adekvat 18.11.2011 пише:

    До речі про рекламу. Може би шановний пан Воробус в адсенсі поставив фільтр на «Игрушки для взрослых» з aukro.ua

  21. max 18.11.2011 пише:

    adekvat пише: Але ви хлопаки не переживайте. Подібнім блогам ніхто платити за рекламу не буде більше 2центів за клік!!!

    От і я так думаю, що до продажу політреклами не дійде. Але відповів на питання. Мені теж політична реклама не подобається і повісив би її лише за кругленьку суму, а не за 2 центи за клік.

    Про того персонажа я вже писав, він порушує втіхаря умови домовленості і тому є засранцем.

  22. adekvat 18.11.2011 пише:

    Воробусу обов’язково почитати
    http://ukr-net.info/2011/11/18/pro-komentari-jih-korysnist-ta/

  23. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, я бачив, цей блог я часто читаю)))

  24. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, Ти би інтервю дав, он дивися ніхто не встидається і фотки люди дають. Ти так просив. А то встидаєшся бачу. 😳 😀 😀 😀

  25. adekvat 18.11.2011 пише:

    ооооооооооо, ти ше є
    а я думав поставив публікації в чергу на місяць наперед і вони самі публікуються
    😆 😆 😆

  26. adekvat 18.11.2011 пише:

    Vorobus пише: adekvat, Ти би інтервю дав, он дивися ніхто не встидається і фотки люди дають. Ти так просив. А то встидаєшся бачу.

    А цензурувати інтерв’ю будеш??? 😈 😈 😈

  27. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat пише:
    А цензурувати інтерв’ю будеш???

    Адеватик, ну в межах розумного. Ти особливий екземпляр. 8)
    думаю люди би мали шо тобі задати і я у тому числі.

  28. max 18.11.2011 пише:

    То що, буде допит Адеквата? 😀

  29. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, може і буде, я навіть тобі можу запропонувати незвичне інтерв’ю. Напишу пост, люди під ним зададуть свої запитання, згодом кілька додам я і буде свято. І ніякого совка що я типу повторюю питання.
    А, Адекватику??? 🙂 😛

  30. adekvat 18.11.2011 пише:

    ок

  31. adekvat 18.11.2011 пише:

    З 23.00 до 00.00 відповідаю

  32. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, ок, завтра пишу пост, даю термін подачі запитань, згодом додаю питання адміністрації і присилаю всі питання тобі. Фотку даси?

  33. adekvat 18.11.2011 пише:

    Ну якусь з частин тіла вже дам 😆

  34. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, значить договорилися!!! завтра даю пост. Готуйся до каварних питань. 👿 👿 👿 🙂

  35. adekvat 18.11.2011 пише:

    Якшо питань буде дохера, відповідати буду в трьох словах 👿

  36. Пилип Арсенійович 18.11.2011 пише:

    Мені ця рубрика подобається, завжди приємно дізнатися про нову цікаву особистість.

  37. Пилип Арсенійович 18.11.2011 пише:

    Vorobus пише: adekvat, значить договорилися!!! завтра даю пост. Готуйся до каварних питань.

    Цікаво, цікаво. Я задам питання 8)

  38. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, ти станеш популярним. Я дам час щоб люди пописали запитання, додам свої і буде у форматі інтернет-конференцій. 8)

  39. adekvat 18.11.2011 пише:

    таки я не вдупляюсь в хід твоїх думок. 😮
    Я буду на питання відповідати в коментах, чи ти мені питання пришлеш на пошту?

  40. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, Пишу пост “Запитай Адеквата”, люди задають у коментарях запитання, ти не відповідаєш, термін ставимо скажімо до понеділка обіду. Тоді я додаю кілька своїх питань від адміністрації блогу, висилаю тобі на пошту, ти даєш фото і все. Люди знайомляться з Адекватом. 8)
    Як на мене нормально. А так пост де ти будеш відповідати люди забудуть і все.

  41. adekvat 18.11.2011 пише:

    Ну в мене була цікавіша ідея. Але хай буде по-твоєму. Вже не буду дуже вредним!!! 8)

  42. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, 8) 8) 8) все, завтра очікуй пост. Готуйся до понеділка. Якщо будуть ще якісь пропозиції що питати, а що ні, то пиши. 😉

  43. adekvat 18.11.2011 пише:

    НЕ питати чому я вживаю мати
    НЕ питати чому я критикую Воробуса
    НЕ питати чому я критикую журналістів
    НЕ питати чому пропав мій ЖЖ блог
    НЕ питати скільки мені років

  44. adekvat 18.11.2011 пише:

    Відповіді на всі ці питання є в моїх коментах

  45. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, блін, найцікавіші запитання 😥

  46. adekvat 18.11.2011 пише:

    Тоді можеш скласти інтерв’ю з моїх моментів, де я на це все відповів

  47. max 18.11.2011 пише:

    Скільки тобі років і чому так критикуєш Воробуса є дуже цікавими запитаннями, а ще цікаво чому ти так злосно ставишся до реклами на його блозі і чим займаєшся взагалі.

  48. adekvat 18.11.2011 пише:

    Відповіді на всі ці питання є в моїх коментах
    Відповідаю тільки на свіжі пітання

  49. max 18.11.2011 пише:

    adekvat, Не всі ж відслідковують твої коменти, а коли буде все в купі, то буде загальна картина.

  50. adekvat 18.11.2011 пише:

    Так шо Воробусе дерзай. Зі мною інтерв’ю простим не буде бугагага 😈 😈 😈 😆 😆 😆

  51. Пилип Арсенійович 18.11.2011 пише:

    adekvat, Та горіла хата, гори сарай!!! Та не будь вредним вже таким. 🙂 Ну я можу знайти ці коментарі, а от людям буде важко. Невже так важко ще раз відповісти? Можливо після цього багато людей захочуть з тобою дружити, ти знайдеш ще більше однодумців? 🙂 🙂
    Повна ж свобода запитань має бути. 🙂

  52. Vorobus 18.11.2011 пише:

    Пилип Арсенійович, +100 8)

  53. adekvat 18.11.2011 пише:

    max пише: Скільки тобі років і чому так критикуєш Воробуса є дуже цікавими запитаннями, а ще цікаво чому ти так злосно ставишся до реклами на його блозі і чим займаєшся взагалі.

    24, Для удосконалення блогу і ще тому, що він журналіст, займаюся продажем мобілок, тому і критикував оті мобільні конкурси

  54. Vorobus 18.11.2011 пише:

    max, та почекай вже до завтра, Саме тоді будуть задаватися запитання.

  55. adekvat 18.11.2011 пише:

    Випереджаючи питання чому я критикую журналістів:
    Бо вони рідко вникають в суть справи. Нема любові до деталей, і це не тільки в журналістів

  56. Vorobus 18.11.2011 пише:

    adekvat, якраз пишу пост. 😉

  57. adekvat 18.11.2011 пише:

    Пилип Арсенійович пише: ти знайдеш ще більше однодумців?

    З однодумцями не цікаво. Це як з самим собою розмовляти. Так –так, ні – ні. Ага –ага, угу –угу.
    Бррррррр. Аж мурашки по шкірі.

  58. Vorobus 18.11.2011 пише:

    Але, на запитання не відповідай, не буде інтриги. 👿

  59. adekvat 18.11.2011 пише:

    Тоді с тебе пляшка

  60. adekvat 18.11.2011 пише:

    не кефіру 😆

  61. Stakeholder 18.11.2011 пише:

    Воробус, зроби інтерв’ю через скайп, без відео, тільки аудіо))

  62. Пилип Арсенійович 19.11.2011 пише:

    adekvat пише:
    З однодумцями не цікаво. Це як з самим собою розмовляти. Так –так, ні – ні. Ага –ага, угу –угу.
    Бррррррр. Аж мурашки по шкірі.

    А коли люди німі? З ними розмовляєш, а вони мовчать, брррррррррр

  63. ELECTRIC 21.11.2011 пише:

    Я якось думав, що вже з Максом Пащенком пересікався в реалі, а насправді ми лише віртуально спілкувались 🙂

    Про “щось” буде повідомлено кожного персонально але це “щось” на сьогодні вже не те, що було на своєму першому етапі. Можливо, колись воно буде реалізоване…

  64. Пан П 21.11.2011 пише:

    Так хоч чим мало бути те загадкове “щось”?

  65. Max 18.10.2012 пише:

    Привіт, я змінив домен блогу на http://paschenkomax.com

    зміни, будь ласка, в статті

  66. Vorobus 18.10.2012 пише:

    Max пише:

    Привіт, я змінив домен блогу на http://paschenkomax.com

    зміни, будь ласка, в статті

    😉 змінив 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*