Передавання за проїзд у маршрутках

Передайте за проїзд

Тема транспорту у нашому місті завжди була актуальною. Як не ремонти доріг, то підвищення проїзду, то маршрутку вкрали, то хтось на когось наїхав. Короче кажучи, весело.

Сьогодні я продовжу писати на цю тему, бо вже дуже хочеться, щоб нарешті транспорт був у нас нормальний, а не їздив хто як хоче і куди хоче. Транспортна реформа у Львові буде впроваджена вже зовсім скоро. Про неї ми поговоримо у найближчих статтях, а сьогодні також досить цікава тема – «передавання за проїзд».

Хто так як я майже кожного дня їздить на роботу чи на гульки, скажімо, саме цими транспортними засобами той знає що це таке. Вчора у черговий раз посміявся я з того всього. Діло було так: їду я з роботи, людей ясно що багато, робочий день завершився і всі хочуть чимскоріше приїхати додому і увімкнути свої любимі серіали. 😀 Жартую. 🙂

Коли маршрутне таксі не повністю забите, то люди сідають на передні двері і одразу ж водію передають гроші за проїзд. Але, коли сідають на задні двері, то починається дурдом-веселка. Вчорашня моя поїзда в черговий раз це доказала.

Людей у салоні багато, пасажирів і далі пакують в маршрутку і починається передавання за проїзд. Як відомо, гроші треба передавати через сидячих людей. Ті що стоять тримаються ручок і їм явно не до передавання. Стою я дивлюся за цим всім процесом.

«Передайте будь-ласка 10 гривень за трьох, передайте 2 гривні за проїзд» і так далі. Біля місця, де я стояв якраз сиділа дівчинка. Не знаю що вона там читала, але їй явно було не до передавання. Їхав я десь хвилин двадцять, то через цю дівчинку передали гроші вже напевно чоловік тридцять. Люди, які ззаду їй перевали гроші потрохи мінялися і це не так схарювало, а ось юна леді напевно їхала від кінця до кінця.

Також читайте:   Зупинка біля ринку Добробут: не зупинка, а суцільний хаос

В одному моменті мені так стало смішно, коли чергова партія людей просить передайте, що я почав сміятися. Дівчина на мене так глянула і ще сказала: «Що таке?». На що я відповів, цитую: «та нічого, весело вам тут сидиться».

Через деякий час звільнилося одне сидяче місце, чоловік, що стояв поруч питає чи буду я сідати, чого я стою. На що я відповів, що дякую я краще постою, вдома вже посиджу. 🙂

Звісно, ви зрозуміли, чому я не сідав.

Не знаю як ви, шановні користувачі блогу, до цього відноситеся, але мене ці передавання так дратують. Ви думаєте я ніколи не був на місці цієї дівчинки? Був і не раз. І відмовити людям не хочеться, бо зараз почнуться незадоволені слова «що, неохота передати?» і передавати не хочеться.

Треба транспортникам з цим щось робити. А ви уявіть коли іноземці до нас приїдуть на Євро, як вони будуть передавати ці гроші.

І ще, а скільки випадків чув, що у маршрутках є спеціальні люди, які таким чином, заробляють. Але, це вже тема наступної статті.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 30 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    В цивилізованому світі давно вже вигадали квитки. З часом ці квитки з простих паперових талонів перетворились на електронні. А у нас це благо цивилізації у вигляді талонів колись було, а зараз і взагалі загуло. Відразу видно хто куди рухається.

  2. gorih 29.11.2011 пише:

    А ще гірше коли вам передали, а ви хочете передати далі а брати не хочуть і приходиться нести чиїсь гроші шоферу самому. А найприкольніше, коли автобус повний і можна залізти ззаді групою людей і не заплатити 8) Тоді шофер зупиняється і не хоче далі їхати. Але всі так чесно мовчать і шофер їде далі.

  3. max 29.11.2011 пише:

    А ще коли їдеш в навушниках і уважно слухаєш щось, а тут починають передавати і мусиш відриватись від свого слухання, зняти навушники, спитати скільки квитків і потім промовити то наступному.

    Я як одягаю навушники, то хочу відокремитись від цього натовпу всередині, не слухати цього негативу, просто спостерігати мовчки у вікно.

    А виходом є зробити платню на такому рівні щоб не брати стоячих пасажирів. Пустити нормальні великі автобуси на основні пасажиропотоки замість бидловозок. Повиганяти водіїв, які до того на фірах їздили і не знають ПДР.

    А ще не важко зробити якусь електронну систему, щоб коли заходиш просунув картку через термінал і пішов, а водій мовчки спостерігає чи ти просунув, або слухає як пікне звуковий сигнал, що картка спрацювала. Або хоча б жетони вкидувати в якусь скриньку.

    Цього не роблять, бо тоді можна буде легко контролювати прибутки цих перевізників і брати з них податки в повному обсязі. А так як зараз нема обліку і маршрутчикам нормально в чорну заробляти, а потім скиглити, що платню треба підіймати. Власникам проще дати хабар далі ніж показувати всі прибутки. В нас в державі всюди цей бардак і самі в тому винні. Винні, що так живем і обираєм собі баранів-вождів, які всьому цьому сприяють.

    Передавання в маршрутках ще так, а от в трамваях і тролейбусах взагалі жесть. Табличка, що водій не дає здачі, половину разів гроші і білети не доходять до рук того хто платив через натовп + ідіотські компостери з часів молодості наших бабусь. Я просто перестав купувати квитки в трамваях і тролейбусах в яких їжджу раз в місяць і дуже з того тішусь, що не частіше.

  4. adekvat 29.11.2011 пише:

    gorih, посадити би тебе в обізяннік разом з шоферами 😆 😆 😆

  5. adekvat 29.11.2011 пише:

    max, Якщо доктрина міськради купувати найдешевші маршрутки з папє маше, то про які електронні квитки взагалі говорити???

  6. adekvat 29.11.2011 пише:

    max пише: В нас в державі всюди цей бардак і самі в тому винні.

    +1000

  7. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    до чого тут стоячі пасажири), просто потрібні норм електронні квитки. Але все це розмови. Щоб втілити це в життя треба докорінно змінювати систему, менталітет, знищувати тотальну корупцію, а хто цим буде займатись зараз?

  8. max 29.11.2011 пише:

    Stakeholder пише: до чого тут стоячі пасажири

    Якби не було стоячих, то був би простір піти і дати водію самому гроші, а не передавати людьми — ось до чого тут стоячі пасажири. А ще б було комфортніше їздити, заходити, виходити нервова система була б спокійніша.

  9. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    max, у всьому світі в громадському транспорті їздять стоячі пасажири, інакше він би був дуже дорогим, або просто нерентабельним), треба нормальні автобуси ставити)

  10. PVS 29.11.2011 пише:

    Стоячі, лежачі, висячі місця – це все лірика. Електронні чи паперові квитки – теж діло десяте. Просто треба не пускати в салон поки не заплатив. Для цього, в свою чергу, треба нормальні зупинки, а не “десь тутка” і, можливо, трошки поправити графік руху.
    А тролейбуси і трамваї (особливо трамваї!!!) можна і на “заслужений відпочинок” відправити – більшість з них вже своє від’їздили.

  11. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    PVS пише: Просто треба не пускати в салон поки не заплатив.

    жандармів поставити чи що?)) електронні квитки це якраз діло не десяте, а першочергове, а заплатив чи не заплатив, то вже кожен вирішує сам, як йому вигідніше, платити кожен день за проїзд, чи раз на тиждень/місяць платити штрафи, які повинні складати проїздів так 150)

  12. Пилип Арсенійович 29.11.2011 пише:

    Stakeholder, А хто ловитиме зайців? 😮

  13. adekvat 29.11.2011 пише:

    Пилип Арсенійович пише: Stakeholder, А хто ловитиме зайців?

    Stakeholder, я так зрозумів що тільки я тебе зрозумів

  14. adekvat 29.11.2011 пише:

    😆 😆 😆

  15. Пилип Арсенійович 29.11.2011 пише:

    adekvat, 😮 😮 😮 нічого не втямив. Поясни ще разок. Елекронні квитки і що далі? 😮 ❓

  16. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    Пилип Арсенійович, вовк 😀

  17. Пилип Арсенійович 29.11.2011 пише:

    платити кожен день за проїзд, чи раз на тиждень/місяць платити штрафи, які повинні складати проїздів так 150)
    ?????????????????????? 😮

  18. Stakeholder 29.11.2011 пише:

    ну шо тут такого дивного?)) контролери не можуть покривати одночасно весь транспорт), хочеш їздити зайцем? – їзди, але рано чи пізно впіймаєшся)

  19. В Севастополі при виході платять. Часто набирають тільки сидячі місця.

    А вирішення одне – тільки пускати більше маршруток, щоб були тільки сидячі місця.
    І двері тільки передні.

  20. Stakeholder 30.11.2011 пише:

    не хочуть всетаки люди дивитися в корінь проблеми, а все шукають способи як гарніше загорнути шматок лайна в блискучу обгортку)

  21. Я 30.11.2011 пише:

    Єдине шо треба зробити з транспортом-це його поміняти на новий, забрати ці коробки а ля тіпа еталон та замінити на сітібуси, які зараз можуть запропонувати, напр., ЛАЗ.Мені не подоюається піднімання на сходинки, коли капає на голову, 1 або 2 входи\виходи. А модернізація квиткової системи на електронну для напівшільшкого пасажирства буде як ракета для зусула, ну принаймні на даний час.

  22. Stakeholder 30.11.2011 пише:

    і що? поставити сіті-баси і далі дзвеніти в салоні копійками? якщо вже міняти транспорт, то і систему оплати також. А електронні квитки якраз спростять процедуру а не ускладнять, та і як з “напівшільшкого” пасажира робити “не напівшільшкого”? він якраз таким є, бо нормального транспорту в очі не бачив.

  23. anasazi 30.11.2011 пише:

    Якщо люди лізуть в бидловозку так, як в консервну банку кільку пакують, то справді – вони є бидлом, а возять їх в бидловозах. Ніде за кордоном так не набиваються люди в транспорт, як у нас, навіть не в Україні, а в Галичині. Раніше бував часто на півдні України, то стоячих водії брати не хочуть, бо бояться ДАІ-шників. Треба проситися, щоб тебе стоячого взяли. А коли біля ДПС-ників проїжджає, то ще й каже, щоб стоячі пригнулися. А наші рогулі, крім того, що ледве влізають, та ще тих 2 гривні тичуть. Це в першу чергу неповага до себе, їздити в таких умовах і оплачувати це. Хіба вам таке подобається?

  24. Stakeholder 30.11.2011 пише:

    anasazi, якщо ви були за кордоном, ви повинні розуміти, що маршрутка – синонім рагулізму, і повинна бути ліквідована, як явище, і сперечатися на тему як зробити маршрутку комфортнішою – немає сенсу

  25. anasazi 01.12.2011 пише:

    я був багато за кордоном, таких маршруток як у нас – дійсно ніде нема. Всюди їздять величезні автобуси, тролейбуси, трамваї. І такої тісняви в них нема, навіть в часи пік. А все тому, що транспорт в них розрахований перш за все на обслуговування потреб громадян, а у нас – потреб власників маршруток.

  26. gorih 01.12.2011 пише:

    Все дуже просто, щофер встає із свого місця, стає в дверях і збирає гроші за вхід, неначе у клубі 😮 😮

  27. Stakeholder 01.12.2011 пише:

    ага, а також проводить фейс-контроль 😀

  28. adekvat 08.12.2011 пише:

    Коментує Ja зі сторінки http://zaxid.net/home/showSingleNews.do?z_1_sichnya_transport_u_lvovi_yizditime_za_n

    Цю схему малювали неуки з купленими дипломами, що не тямлять у справі ніц, зате тямлять, де можна попиляти бабло.
    І їм взагалі пофігу, як “бидло” буде добиратися. Самі ж вони автобусами не їздять!
    Старанність, з якою забране дублювання маршрутів електротранспорту, взагалі змахує на ідіотизм!


    підтримую на 100%

  29. Vorobus 09.12.2011 пише:

    Їхав сьогодні зранку у маршрутці новий прикол. От зайшли люди на задні двері, передають через сидячих і тут якась бабка на всю маршрутку: “Що ви штурхаєте всі? ” 👿 👿

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*