Що робити, щоб люди не курили в громадських місцях? - Блог про Львів

Що робити, щоб люди не курили в громадських місцях?

Ні,курінню!!!

Інтерв’ю пана Адеквата поки що ще нема, тому повертаємося до рубрики «Запитай у Воробуса». Нещодавно туди написала людина із ніком «dude1995». Його запитання було наступного плану:

Воробусе, що робити, щоб люди не курили в громадських місцях, а то вже замахало.

Воробус так як знавець у всьому з радістю відповідає на це питання нашого дописувача.

Дійсно, проблема куріння у громадських місцях в нашій країні є. Можу розповісти для прикладу багато випадків.

Перший – люди масово курять на стадіонах. І що ви їм зробите? Будете з ними битися протягом цілого поєдинку, бо ти не кури, а ти не їж сім’я соняшника?

Так сталося, що мені довелося побувати на відкриті стадіону «Арена Львів». То там бачив доволі цікавий випадок, як один старший дядько повчав зовсім юну дівчину, щоб та не курила на стадіоні, а йшла у спеціально відведені місця. Дівчина заперечувала, але коли ще кілька людей почали робити зауваження, дівчина здалася і загасила цигарку.

Тому, як один із способів, щоб не курили у місцях є проведення бесіди із цією людиною.

До речі, на євро-2012 на стадіонах курити буде заборонено. Якщо потраплю на матчі, то перевірю як цю заборону будуть виконувати.

Притягнення до відповідальності осіб, які курять у громадських місяцях. Буквально перед тим, як почати писати цей пост я у телефонному режимі спілкувався із знавцем законів – паном PVSом. Так от, він сказав, що закон є, але його мало хто виконує.

Також читайте:   Скільки можна перекривати вулиці?

Що робити з такими людьми? Жалітися правоохоронним органам, а вони ще ті, можуть зловити за будь-що. 🙂

Водії маршруток? Так, за ними таке досить часто спостерігається. Вони їдуть у салоні і паралельно курять. Те, що вони кажуть ніби вони курять у вікно все фігня. Дим все рівно чути. Що робити? Починати кричати на нього всім автобусом. «А ну загаси цигарку, я кому сказав». І таке доводилося бачити.

Є варіант не виходити з хати. 😀 Якщо не бути у громадських місцях, то і не будеш страждати від куріння, а ще і від пасивного, яке вдвічі гірше чим активне.

Носити з собою вогнегасник. Теж варіант. Пам’ятаю, що колись бачив по тв, як людина курила, друга просила її загасити цигарку. І коли, курець відмовився, то не курець взяв вогнегасник і загасив його і цигарку. 😀 Тому, це теж варіант.

Якщо серйозно, то тільки ви і ніхто інший можуть подбати про ваше здоров’я. Не дайте іншим його зіпсувати.

P.S. Від цієї куріння щорічно помирає 6% людей у цілому світі, а це приблизно 3 мільйони людей.

Фото: tsn.ua

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 7 може ще щось напишете?

  1. ГОПНІК 30.11.2011 пише:

    є один спосіб лупашити їх за куріння в громадськиїх місцях 😈

  2. Архіваріус 30.11.2011 пише:

    ГОПНІК, Так, потрібно відразу бити в чоло чимось важким – битою, наприклад або молотком, щоб було відчутно. 😀

  3. anasazi 30.11.2011 пише:

    Є ще й другий – заставляти з’їсти цигарку разом з фільтром. А якщо по правді, то треба правоохоронні органи чи кого там заставити стежити за виконанням законів і штрафувати всіх порушників. Один раз заплатиш – більше не захочеш. Те саме з порушенням ПДР. Штрафувати пішоходів за перехід у невстановленому місці, ато курви бігають де заманеться, іноді ввечері страшно їхати – тіні туди-сюди шмиг-шмиг.

  4. dude1995 30.11.2011 пише:

    Я особисто за нові штрафи – ногою з розвороту 😀

  5. За законом на стадіонах вже заборонено курити, і правоохоронці мали б реагувати.

  6. Архіваріус 01.12.2011 пише:

    Володимир, бидло важко заставити дотримуватися законів держави де вони живуть. От як воно їде за кордон, то відразу починає дотримуватися законів.

  7. Відверто скажу що довший час палив та і зараз інколи до товариства можу посмалити, ніхто курця не змусить окрім нього самого. Я для себе зрозумів що курячи в громадському місці чи просто по вулиці травлю себе і усіх довкола. Тож тепер травлюся рідко і то в товаристві тих хто сам себе травить. Дім,вулиця,громадські місця це табу.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*