А ви готові стати на захист блогера? - Блог про Львів

А ви готові стати на захист блогера?

Може то маскуватися?

Протягом періоду, відколи Україна є незалежною державою політична ситуація у нас була різною. Все детально описувати немає сенсу, адже і так всі все знають. Вибори, президенти, знову вибори, гречка, цукор, політичні інтрижки. Це все так деколи набридає, що аж можна вмерти зі скуки. Але, такі реалії життя в Україні.

Чому я зачепив тему політики. Добре відомо, що в Україні є така річ як цензура. Скільки разів було так, що влада не давала тв-каналам чи радіо говорити у своє ефірі про речі які не потрібно. Звісно, що журналісти усіма можливими способами відстоюють свою правоту, а як у цій ситуації із блогерами?

Поступово я підійшов до головної теми сьогоднішньої статті, вона має назву – «Чи готові ви стати на захист блогера?».

Уявіть собі ситуацію. Вам подобається сайт якогось блогера, ви його активно читаєте, пишете коментарі і тут в один прекрасний момент на нього починають наїжджати. Що мол, то не пиши, ці теми не освітлюй і так далі.

Звісно, багато хто зараз скаже, Воробус, що ти несеш? Але, світ тісний, все може бути. Що робити у цій ситуації тоді?

Блогер – це свого роду журналіст, але не зовсім. Журналістів багато, вони мають права, а блогер що має? Ну пише собі щоденник, активно обговорює наболілі теми і не тільки. Хтось наїхав і все, блогера нема. Що тоді робити?

Також читайте:   Підсумки роботи блогу Воробуса у травні місяці

Ясне діло, що, на мою думку, у цій ситуації перш за все цьому блогеру мають допомогти інші блогери. Всіх ж масово не закриєш? Користувачі також можуть допомогти активно розповідаючи людям, що сталося із тим, тим і тим. Але, чи можна такого сподіватися?

Люди бояться проголосувати за тебе із акаунту соціальної мережі, а тут все набагато серйозніше.

Хто може наїхати? А хто хочеш: від владних керівників, бізнесменів, крутеликів до простих людей, яким щось не сподобалося у вашій діяльності. Весело тоді, ой як весело. Блогер – це публічна особа і я думаю, його так швидко позбутися дуже важко. Ну закриють один твій сайт, а за деякий час він створить новий сайт і що саме цікавіше, його впізнають люди по імені. Пічалька, але не дуже.

Блогери – сила?

Давно я говорив, головне мати у мережі імідж, щоб тебе поважали. В іншому випадку всім на тебе буде по… далі писати не буду.

А ви, готові стати на захист блогера? Хотілося би почути вашу думку, шановні блогери і користувачі, по цьому питанню.

Дякую за увагу!!!

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. Коментарів бачу багацько до статті 😉 усім є що сказати. Блогер це сила 😈 може створимо партію, чи профспілку тоді і буде як і чим захистити блогера. Чи не так?

  2. adekvat 03.12.2011 пише:

    «Хтось наїхав і все, блогера нема. Що тоді робити?»
    Птасю! – шо ти несеш???
    Ти написав статтю з точністю до навпаки. Якраз журналісти не мають прав (реальних а не номінальних) бо один дзвінок від папіка в редакцію і нема журналіста, А НЕ НЕМА БЛОГЕРА.
    Навіть коли блогер відкрито пише своє імя на сайті все одно законних підстав щось заборонити блогеру нема, бо треба ще довести що саме він веде блог, а не якийсь під..р користується «його добрим імям».
    Довести це практично неможливо так як НІХТО З БЛОГЕРІВ не укладає письмову угоду з хостинг-компаніями де зазначає своє імя та інші «зайві дані».
    Хєр з ним, і бандитів прислати можуть. Але якшо наші рученьки ростуть не зі сраченьки то можна попіклуватися щоб тебе не знайшли, або тупо викликати наряд «бухих» правоохоронців коли у тебе під дверима вже чекають з увімкнутим паяльником.
    Так що Воробусе чергова стаття на тему в якій ти, нажаль, повний профан.

  3. adekvat 04.12.2011 пише:

    А, 😥 тобто Пічалька

  4. adekvat 04.12.2011 пише:

    Але тобі Воробусе нема чого боятися. Те, що ти тут пишеш навіть януковичу сподобалося б, яки він вмів читати українську 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆 😆

  5. Багато блогерів таки пишуть під власними іменами і на своїх сайтах. Тож проблема МОЖЕ БУТИ цілком реальною. Позиція “Українського інтернету”, думаю, відома – будь-які випадки політично-ідеологічної цензури неприпустимі, у таких випадках обов’язково треба всією спільнотою ставати на захист колеги.

  6. adekvat 04.12.2011 пише:

    ви говорите про уявні речі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*