Чи варто банити всіх підряд? - Блог про Львів

Чи варто банити всіх підряд?

Бан чи не бан?

Вчора ваш автор вирішив провести черговий експеримент в мережі інтернет. Справа у тому, що я вирішив перевірити як власники сайтів відносяться до такої штуки як бан.

Для тих, хто не знає що це таке розповідаю, що бан – це обмеження для користувача сайту коментувати статті. Він є різний, у деталі вдаватися не буду, бо тролики не сплять і можуть заспамити сайтик. Краще про експеримент.

Так от, заходжу на один сайт (з етичних точок зору не буду казати, що це за такий сайт, власник знає) і починаю тупо там тролити. Сам прикол, що створив собі двох користувачів і раз за разом почав писати то з комп’ютера, то з мобільного телефону, щоб не було палєва.

Один словом почав спілкуватися сам з собою. Цікаво як себе поведе автор у тому чи іншому випадку.

Почав з того, що наїхав на автора, що він не те пише, що не добре розкрита тема і так далі. Відповідь була моментальною – комент видалили. 😀 Не знаю чого він це зробив, але що зробив, то зробив. Особистого життя вроді я не зачіпав.

Але ж є інший користувач у мене. Набираю мобілку, заходжу в інтернет, гроші їсть шалено, але пишу коментар, а де коменти діваються. І тут нарешті автор відповів. Класно, починається дискусія.

Але, вона не довга. Підключаю другого користувача і лізу в іншу тему, починаю спілкуватися сам з собою. Дискусія йде жвавою і мені просто цікаво, як себе буде поводити автор. Спілкуємося ми не по темі і що з того?

Також читайте:   Як підключити комп'ютер до принтера по локальній мережі

Збився я з всього того, бо треба було лягати спати та і занадто дорога розкіш мені писати з мобільного телефону. 🙁

Сьогодні зранку встаю, думаю гляну як там успіхи, можливо дискусія розвелася ще, але мене чекало розчарування. Мене навіть на узгодження коментарів не поставили, а тупо забанили. Отак от, ти заходиш на сайт, хочеш знайти собі нових друзів, погнати, подискутувати, а тебе кинули тупо в бан.

На блозі Воробуса теж було багато питань, чому я не кидаю того чи іншого користувача у бан. А треба це робити? Звісно, можна видалити якийсь коментар, що зачіпає вас, але ж люди спілкуються. Як казав Адекват – це є розважальний портал і люди між собою можуть навіть виясняти стосунки. А можливо потім, колишні сварники будуть хорошими друзями.

Я за те, щоб всіх підряд не банити, навіть якщо спілкуються люди не по темі. Якщо банити, то можна втратити багато користувачів.

Сьогодні я не виспався, але я вважаю експеримент вдався. 🙂

А як ви, шановні користувачі блогу, відноситеся до такої шутки як бан на сайтах. Чи варто кидати у чорний список всіх підряд?

P.S. На блозі Воробуса можна між собою спілкуватися на любі теми, лише не треба ображати інших учасників блогу;
– не вживати нецензурної лексики;
– не розпалювати міжнаціональної та релігійної ворожнечі;
– і просто бути людиною. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 11 може ще щось напишете?

  1. Пан П 09.12.2011 пише:

    Ну Воробусику, сайти є різні, то в тебе тут розважальний портал, а є ще й сайти іншого спрямування. Я наприклад, на своєму журналі Пробудження тролів, які пишуть дурні (чи навіть дибільні) коментарі не по темі баню. Зате дуже позитивно ставлюсь, коли мене хтось критикує конструктивно і по темі, вказує на мої помилки. (а не помиляється лише той хто нічого не робить). Це дозволяє робити журнал Пробудження кращим. Ну а безмістовні коментарі типу погнати я б теж одразу видаляв, для того, щоб гнати є чимало інших сайтів в мережі, наприклад твій 😛

  2. Stakeholder 09.12.2011 пише:

    Варобус як завжди не шукає простих шляхів!)) нашо було просирати гроші на телефоні? шукаєш в гуглі free web proxies, і заходиш з їхніх сторінок на сайт де тобі закортіло “погнати”), або шукаєш просто публічні проксі IP, створюєш в фаєрфоксі пару профілів, налаштовуєш в них різні проксі і гониш), або якщо вже бути більш серйозним, ставиш собі на комп vidalia tor з torbutton для фаєрфокса, і тоді для того щоб змінити IP треба тільки клінути кнопку new identity у відалії і f5 у фаєрфоксі))

  3. gorih 09.12.2011 пише:

    Я вас всіх забаню 👿 👿 👿

  4. adekvat 09.12.2011 пише:

    ТаК, Воробус інколи видаляє коменти, але хоча б не всі, як інші блоги, які ледь за сотню юнаків в день виходять і уявляють себе пупами землі, насправді являючись директорами параші

  5. adekvat 09.12.2011 пише:

    Птасю, а твій колега сеошник Йорген ніколи тобі не казав, що коменти це джерело низькочастотних ключових слів???

  6. Мені здається все таки що коментарі до статті мають бути тематичні, якщо коментування перетворюється на пусте зведення стосунків то хлопцям на публічний форум.

  7. PVS 09.12.2011 пише:

    BAN – це добре 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉 😉

  8. Пилип Арсенійович 10.12.2011 пише:

    Юрко Блогер, я з цим не погоджуюся, люди хочуть видовища!!! 👿

  9. Пилип Арсенійович 10.12.2011 пише:

    adekvat, +1

  10. Пилип Арсенійович пише: Юрко Блогер, я з цим не погоджуюся, люди хочуть видовища!!!

    Видовища мають бути на арені, а не в палацах. Чи не так?

  11. Jorgen 10.12.2011 пише:

    PVS пише: BAN – це добре

    Воробусе, порадуй ПеВеЕса, зроби йому добре 🙂

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*