У Львові заборонили продаж алкоголю? - Блог про Львів

У Львові заборонили продаж алкоголю?

Відтепер лише у барах?

Тема заборони продажу алкоголю у нашому місті набула чималого розголосу. Не омине цю тему і блог Воробуса.

Все почалося із того, що їдучи додому я зустрів знайому і от вона мені і сказала, цитую: «Все, Ігор, нарешті заборонили продавати алкоголь, буде спокійно у місті».

Звісно, що я не врубався що, де і до чого. Такого не може бути, щоб взагалі заборонили продавати алкоголь. По-перше, багато підприємців стане банкротом, по-друге – почнуть протести. Не всі ж живуть тверезим життям.

Знайома ще додала, що відтепер піти попиячити можна буде лише у барах, ресторанах і так далі.

Звісно, вона трохи переборщила, бо багато сайтів-новин написали саме таку інформацію. Якщо би люди купляли алкоголь у кабаках, то це би бело щось неординарне. Чи ми не знаємо, що там ціни вдвічі дорожчі? А якщо би таке ввели, то взагалі би підняли ціни до критичних.

Що ж насправді прийняли вчора на сесії міськради?

Сесія прийняла рішення «Про обмеження роздрібної торгівлі алкогольними, слабоалкогольними напоями та пивом (окрім безалкогольного) на території міста Львова” з 10 додатками».

Тобто, заборона має існувати, але ще треба до голосувати ряд доповнень.

Які саме?

Алкогольні напої можна буде купити з 12 і до 20 години. Нагадаю, зараз, існує обмеження за яким спиртне можна купити з 10 до 22 години.

Також читайте:   Коктейль "Пиво з сметаною"

Щодо літніх столиків – це взагалі смішно. Скільки знаю хороших місць, де люди собі сиділи сім’ями, відпочивали, навіть де-не-де грала музика, а тут в один момент все заборонити? Дивно.

Обмеження у часі на продаж алкоголю? Та і так він вже є, люди, які хочуть напитися можуть це зробити у будь-яку хвилину. Так, заборона розпивання напоїв у громадських місцях є, це добре, вже так масово люди не п’ють у парках, на природі і так далі, але це рішення дивує і сильно.

Купити спиртне можна буде лише за містом, сміх та й годі. Ще такого не чув. То що, щоб нормально посидіти вдома з друзями, відсвяткувати день народження треба їхати на кудикіну гору за спиртним?

Заборона продажу алкогольних напоїв у кіосках. Це може і правильно, бо діти досить часто купляють алкоголь біля шкіл, але з іншого боку, що там мало є магазинів? Всі добре знають старий спосіб купити пиво чи щось на зразок нього – попросити старшого колегу.

Рішення має набути чинності з 1 січня 2012 року, але ще треба проголосувати ряд доповнень.

Як кажуть, без сто грам у цьому рішенні не розберешся. Різні люди пишуть по-різному.

Хотілося би почути вашу думку, шановні користувачі блогу, з приводу цієї заборони? Це добре чи ні?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 11 може ще щось напишете?

  1. max 16.12.2011 пише:

    А я ще пам’ятаю часи, коли можна було опівночі в центрі Львова «Світ напоїв» купити пива і сидіти собі на лавках на 100 метрівці пити його.

    Депутати сволочі і лобіюють чийсь ресторанний бізнес.

  2. Stakeholder 16.12.2011 пише:

    як на мене, то пиття півасіка на лавочках в центрі міста це не те за чим варто ностальгувати, і це явно не є ознакою культурного і здорового суспільства. А на рахунок заборони, то заборона торгувати алкоголем для так званих ларьків є дійсно правильною, бо торгівля там абсолютно неконтрольована, їх взагалі треба прибрати з вулиць. Єдине що в Свободі хтось взагалі втратив гальма і вирішив вперетворити все це на якийсь сухий закон, що є абсолютно неадекватним методом.

  3. Stakeholder пише: http://www.svoboda.org.ua/diyalnist/novyny/026460/

    Ну і чудово! 5+

  4. Архіваріус 17.12.2011 пише:

    Stakeholder, Цілком погоджуюся, але свободівці дуже хочуть допомогти алкогольним баронам і напевно від них отримали відповідну вказівку за відповідну лапувку.

  5. Andrii 17.12.2011 пише:

    ше треба сало заборонити продавати, холестерин он який небезпечний
    а те шо повернуться часи самогонів ніхто не боїться?

  6. Vorobus 17.12.2011 пише:

    Andrii, Адекват свалив((((((( 😥

  7. bachkur 17.12.2011 пише:

    ну от, як маєм не ціним, аяк втрачаєм то плачем 👿 👿 👿 👿 👿 він вернеться 😀 😀 😀 😀

  8. Архіваріус 18.12.2011 пише:

    Andrii, І ковбасу також.

  9. Юрій 01.01.2012 пише:

    Таке враження, що лобіюють наркобізнес 😮

  10. adekvat 01.01.2012 пише:

    Не обманюйте себе. Ви ж всі тут патякаєте а постанову прийняли. Так шо патякайте і далі поки не станете за повітря платити. Думаю і навіть тоді далі патякання діло не піде!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*