Акції протесту через соціальні мережі - Блог про Львів

Акції протесту через соціальні мережі

Акції протесту

Соціальні мережі і на далі залишаються важливою складовою життя суспільства. І це стосується не тільки України, а й інших країн.

Що там тільки не роблять людішки. Хто кухання шукає, хто колгосп має і вирощує ферму, а хто організовує різноманітні акції.

Напевно вже діти дошкільного віку знають, що з 1 січня 2012 року у Львові запровадили нову транспортну систему, яка викликала шквалт критики серед місцевого населення. То маршрутки їздять не так як треба, то водії-хами, то маршрути знову змінили. Одним словом, весело жити.

Люди почали протестувати проти цих нововведень, але їхні скарги слабенькі. Єдине, що привернуло увагу громадськості, так це акції у згадуваних соціальних мережах. Через ВКонтакті, фейсбук люди створили групи, до яких почали долучатися всі, кому не подобаються зміни у маршрутках.

Воробус також заради цікавості долучився до цих груп, щоб глянути що там і до чого.

І цікаве для себе таки знайшов. Спочатку люди писали як вони їздять, де не вистачає маршрутів, як чим доїхати, а згодом навіть спромоглися на організацію акції протесту, яка нещодавно відбулася біля стін Міської ради.

Прийшло на неї мало людей. Як я прочитав в інтернеті десь приблизно людей двісті. Це не багато, у порівнянні із тим, що у групі є близько 5000 людей, а то і більше.

Також читайте:   Щедрий "подарунок" для наївних: шахраї запустили по всьому світу фейкову акцію "Adidas"

Чогось добитися вони так і не змогли, хоча можливо щось і зміниться. Зокрема, з 21 січня маршрутки знову міняють свій курс. Люди вже навіть не знають, що і де їздить. Ви тільки собі уявіть, сьогодні нехай маршрутка №156 їде в Рясне, а завтра вона вже їздитиме на Топольну. Якийсь прикол.

Повертаючись до теми статті скажу, що так, соціальні мережі вже давно стали тим засобом за допомогою яких можна організувати щось масштабне. Згадайте Москву і акції протесту там, тоді через соціальні мережі до акцій протесту долучилося багато людей.

В Білорусії взагалі прикол. Чи то президент так боїться інтернету, чи що, але там взагалі проблема з інтернетом. Ним можна користуватися, але заходити лише на сайти, які розташовані в країні.

Якби там не було, щоб організувати акцію протесту через «кантакти» і так далі при любих треба щоб проблема з якою боротимуться люди дійсно наболіла, плюс треба ідейного лідера, а його знайти не так то просто.

Цікаво мені зараз одне, а що буде, якщо ті ж соціальні мережі колись закриють, чи такого ніколи не буде?

А як ви відноситеся до різноманітних акцій через соціальні мережі?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Віталій 04.02.2012 пише:

    Не закриють! Павлику вигідно коли про нього в новинах пишуть! і прибутково!
    Судячи з присутніх на акціях більше допомогли листівки, а ніж соц. мережі, і цим все сказано!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*