Inspired в гостях у Воробуса - Блог про Львів

Inspired в гостях у Воробуса

Сергій Пішковський

Рубрика «Інтерв’ю» продовжується. Цього разу у мене в гостях буде адмін сайту «Inspired»– пан Сергій.

– Доброго дня, пане Сергій, розкажіть як виникла ідея створити сайт джерело натхнення?

Ідея виникла рівно два роки тому. Мені захотілося створити сайт, вільний від негативу. Тому я так його і назвав – Inspired з англійської перекладається як натхненний.

На ньому я публікую лише щось дуже гарне та позитивне у візуальному форматі – це можуть бути фотографії, відео, або ж цікаві історії, які вражають людей та спонукають до нових звершень.

– Це просто сайт чи його можна назвати і блогом?

Це скоріше блог, ніж просто сайт, адже він має типово блогерську структуру: перелік постів у зворотньому хронологічному порядку, кілька категорій тощо. Хоча й межа між блогами та сайтами зараз доволі тонка, я вважаю, що далі проект і залишатиметься блогом.

– Звідки берете інформацію для сайту?

Інформацію беру з більш ніж сотні джерел – це англомовні блоги про фотографію, дизайн, архітектуру тощо, а також українські і російські блоги або щоденники фотографів.

У кожному випадку ставиться посилання на першоджерело – сайт фотографа, або ж його блог, де ці фото були опубліковані.

– По якій тематиці спеціалізується блог?

На сайті є кілька категорій, це архітектура, мистецтво, фотографія, відео тощо – і в кожній з них десятки матеріалів.

– Чи у вас є ще якісь сайти, якщо так, то розкажіть коротенько про них?

Так, в мене ще є один блог під назвою Blogoreader – на нього я пишу вже не так часто, як раніше. Він присвячений соціальним мережам, блогам та всьому навколоінтернетному. Окрім того, працюю редактором у інтернет-виданні Watcher.com.ua – там ми пишемо про маркетинг в інтернеті та останні новини технологічного світу.

– Так що ж очікує відвідувачів вашого сайту у день народження, може поділитеся секретом? 🙂

Секрета насправді великого немає – в цей день будуть оголошені результати конкурсу фотографій та відеороликів, який, до речі триває до 5 лютого і в ньому ще можна взяти участь.

– Що скажете про українську блогосферу? На якій стадії розвитку, а можливо занепаду вона знаходиться?

Українська блогосфера уже виросла з пелюшок, проте так і не оформилась у щось серйозне. Виною цьому стали соціальні мережі, які здобули прихильність значно більшої кількості людей. Проте в цьому є свій позитив – у блогосфері залишилися лише ті люди, котрим це дійсно цікаво, тому можливо, ми ще станемо свідками появи якихось відомих проектів.

– Що можете сказати про блог Воробуса і про його автора, що вам у блозі подобається, а що ні?

З блогом Воробуса знайомий уже більше року, оскільки він один з досить відомих проектів. Подобається в ньому його безпосередність та активність – тут можна зустріти живі дискусії, на відміну від блогів, де коментарів практично не буває.

Також читайте:   Минув рік співпраці Воробуса з ФК "Галицька здоба"

– Який найкрутіший блог у світі?

Найкрутіший блог для мене – це Mashable. Його заснував 19-річний хлопець з Шотландії у 2005 році, а зараз це потужний медіа сайт з мільйонами відвідувачів щомісяця, двома офісами в США та десятками редакторів. Саме так блог може перерости з хобі у професійний бізнес.

– Чи плануєте нововведення на сайті?

Якщо говорити про дизайн чи функціонал, то тут поки що особливо кардинальних змін не планується. Натомість суттєво розширюватиметься контент сайту – він і далі писатиме про цікаві речі з усього світу, і намагатиметься публікувати оригінальний контент – власні дослідження, спецпроекти тощо. Саме в цьому є хороша перспектива.

– З ким із блогерів знайомі особисто?

З блогерів після численних твівентів та конференцій знайомий багато з ким. Тим більше, українська блогосфера не настільки велика, аби там залишалися люди невидимки. Тому підтримую зв’язок практично з усіма блогерами, це не лише Західна Україна, а й інші міста.

– В України є майбутнє?

Майбутнє є, але до нього треба впевнено йти і змінюватися. Поки українці цього не зрозуміють, майбутнього не настане. Його потрібно заробити.

– Як ви ставитеся до такої штуки як рерайт?

В сенсі власних блогів – негативно, я не використовую рерайт на своїх сайтах. Але як явище це цілком закономірна штука для інтернету, тому все нормально.

– Пиво п’єте?))))

Пиво і кава – два види напоїв, які я просто не люблю.

– Блогер – це хобі чи професія?

Для мене особисто це вже два в одному: хобі, яке стало професією.
– Що скажете про наших дівчат?

Дівчата в нас файні. 🙂

– Ви за чи проти соціальних мереж?

Я не за і не проти, я у соціальних мережах. 🙂

– Чим займаєтеся у буденному житті, ваше хобі, сімейний стан?

В буденному житті займаюсь інтернет-журналістикою, люблю якісну музику і якісні фільми, а також подорожі. Хоча останнє не завжди вдається так, як хотілось би, проте мандрівки з хорошими людьми завжди приноситимуть позитив та незабутні спогади.

Сімейний стан – неодружений. 🙂

– Ваші побажання нашим читачам

Бажаю вам вдалого року, віри у себе та в першу чергу у те, що ви робите. Якщо у вас є натхнення та любов до своєї роботи, то у вас все вийде.

Я у свою чергу бажаю Сергію здоров’я, успіхів у житті та просто хороших фотографій. 🙂 У день народження очікуйте від мене вітання. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. ivan 20.01.2012 пише:

    я думаю у блогсферы залишаться і будуть залишатись люди яким це потрібно 😉

  2. Архіваріус 20.01.2012 пише:

    Блог – це стежина для творчості, яку колись всі хотіли притиснути. А тепер для всіх відкрита дорога – твори, і радуй цілий світ! І мене також… :hello:

  3. Архіваріус 20.01.2012 пише:

    ivan, Пане Іване, вибачте будь ласка, забув привітати Вас з Днем Вашого Ангела. Нехай він хоронить Вас від всіх горостей і печалей. Христос Рождається!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*