Коли буде опалення у громадському транспорті? - Блог про Львів

Коли буде опалення у громадському транспорті?

Коли буде опалення у громадському транспорті?

Тема транспорту у Львові напевно стане найважливішою подією року в Україні, а може і у світі.

Як тільки виходиш на вулицю, одразу ж розумієш, що все погано і покращувати ніхто нічого не збирається.

Сьогодні зранку вашому автору довелося їхати на роботу із Сихова. Це просто жах. Їхав я у тому «лайнері» на одній нозі. Люди стоять в тій черзі і просто в шоці з того всього.

Приїздить великий автобус, то всі так пхаються, що в новому одязі не варто сідати в салон, можна його позбутися.

Воробус то доїхав, бо вибору не було ніякого. А я собі уявляю якби так поїздити кожного дня, можна дійсно отримати моральну травму на все життя.

Та сьогодні будемо дискутувати не про нові маршрути, а про ще на одну наболілу тему, таку як опалення у салонах громадського транспорту.

Було два вихідних дня, звісно що вдома сидіти не хочеться тому трохи треба гуляти. За цей час мені довелося переїхатися як у трамваях, так і у маршрутках. Картина не дуже втішна. Справа у тому, що у жодному із цих транспортів не було увімкнено опалення.

Як відомо, зараз по цілій Україні і у Львові, зокрема, великі морози. Деколи так холодно, що думаєш навіщо я взагалі виходив на вулицю, краще вдома сидіти пити каву чи 1517 і курити бамбук :). Але, як вийшов, то треба вже якось доїхати до місця призначення.

Також читайте:   Нова транспортна система Львова: цирк продовжується

Стоїш такий на зупинці, задубів, приїздить транспорт, сідаєш і знову в шоці. В салоні майже так само як на вулиці. Ну, трішки тепліше, за рахунок того, що надихали люди.

Одразу ж виникає питання, а де опалення? У приміських автобусах як їдеш, то хоча б пічку вмикають, а тут повна ду…а.

Чому не вмикають опалення у маршрутках?

Одні люди кажуть, що це не вигідно, бо маршрутка часто зупиняється і тепло виходить. Інші – що просто не хочуть вмикати. Нам, пасажирам від цього явно не легше.

Простудитися можна елементарно.

Ок, спробую дослідити ситуацію із опаленням у трамваях. Тим більше, що кілька днів тому в ЗМІ проходила інформація, що якщо на вулиці буде більше 8 градусів морозу, то опалення там увімкнуть.

Їхав вчора у трамваї, на вокзалі ще стоїть електронне табло, де показувало -11. Опалення як не було, так і нема. Я навіть копійки витягти не міг з гаманця.

Холодно…

І справа не у тому, що я був погано одягнутий. Якраз навпаки, просто коли ти сидиш чи стоїш на місці, то колись та й замерзнеш.

А морози стають все більшими і більшими.

Ось такі от справи. Коли ми вже будемо їздити по-людськи? Питання і на далі залишається відкритим.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 30.01.2012 пише:

    Воробус не міг витягнути копійок з гаманця – значить їхав “зайцем”. 😀

  2. russo turisto 30.01.2012 пише:

    Вот трамвай на рельсы встал,
    Под трамвай Воробус попал.
    И куда тебя черт несет птица залетная?

  3. Старий пес 30.01.2012 пише:

    моя буда сі завалила, зимно 😥

  4. Arden 31.01.2012 пише:

    “краще вдома сидіти пити каву чи 1517 і курити бамбук”
    точно 1517?))))

    ми будемо по-людськи їздити тоді, коли ті дядьки, які складають для нас “кращі” транспотрні схеми і “все роблять для нас” таки почнуть думати про нас, пересічних громадян, а не про свої гаманці. їм то все до лампочки, у них авто, куплені на державні кошти

  5. Stakeholder 31.01.2012 пише:

    Arden, дядьки, які за всі роки незалежності не думали про громадян ось так з бухти-барахти про них думати не почнуть, та й тут навіть не йде мова про те щоб про когось там думати, думати про когось мають у благодійних організаціях, а чиновники і підпорядковані їм департаменти повинні просто якісно виконувати свою роботу, і нести за неї відповідальність, саме через відсутність відповідальності все робиться через дупу, і ніхто не зможе їх заставити відповідати за свої дії крім громадян, які платять їм заробітну плату.

  6. Arden 31.01.2012 пише:

    Stakeholder, звичайно, ось так просто думати на почнуть. там як на мене вже всіх чиновників потрібно міняти ну або майже всіх… все вони можуть обіцяти, а як виконувати те, що пообіцяли, неможуть чи нехочуть..?? і якби чиновники і ці ж підпорядковані їм департаменти якісно виконували свої обов’язки, то не було б у нас зараз запари з цими маршрутками і ще багато з чим… а заставити їх відповідати можна, але потрібно щоб всі люди цього захотіли, бо, як то кажуть, “один в полі не воїн”.

  7. anasazi 02.02.2012 пише:

    Вдєггатись треба файніше, і ніц тебе не пробере. А як пробере, то прийшов додому, тяпнув собі соточку і люляти.

  8. тігра 27.04.2012 пише:

    Львівяни дочекалися оплення в маршрутках – в кінці квітня, коли температура повітря вдень: 15-20 градусів. Вже другий раз за тиждень їду великим автобусом і другий раз ввімкнуте опалення, водій каже: “відкривайте вікна”. Але, зрозуміло, це не сильно допомагає – в автобусі можна паритись як у сауні! А потім нам скажуть, що проїзд подорожчає, бо неокупний…

  9. Jorgen 27.04.2012 пише:

    тігра, в деяких нових автобусах не відкриваються вікна, бо має працювати кондиціонер. Ваділи жлоблять включати кондиціонер, таким чином в салоні духопарка. І це ще не почалася спека що буде далі. На рахунок подорожчання проїзду вони постійно будуть бздіти, що їм невигідно, а хто реально знає суму доходів – квитки ж не видаються. От коли проїзд буде по квитках чи по картках можна буде говорити, окуповується проїзд, чи ні. А так скоріш за все більшість готівки осідає в чиїх потрібно кишенях :hello:

  10. Архіваріус 28.04.2012 пише:

    Наскільки мені відомо, немає такої країни у світі де громадський транспорт був би збитковим. Навпаки, на ньому заробляють мільйони.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*