Львів’яни обурені новою транспортною системою - Блог про Львів

Львів’яни обурені новою транспортною системою

Львів'яни обурені новою транспортною системою

З Новим роком, дорогі користувачі блогу Воробуса. Головний адмін після святкувань повертається. Тем для обговорення є багато, чого вартує лише тема транспорту, а саме впровадження нової транспортної системи у місті.

Чи задоволені нею люди? Я думаю що ні, бо бардак, який відбувався у перший день Нового року я вже не бачив давно. Де ви таке бачили, щоб у день, коли проїзд мав бути безкоштовним, водії брали гроші, їздили як собі хотіли і так далі.

Чого я боявся таки сталося, маршрутки у перший день Нового року майже не їхали. Розповідаю що бачив і чув я.

Нові маршрути таки ввели, але уявіть собі картину. 1 січня зранку багато хто з людей був після гучних святкувань, багато хто не знав, що є нові маршрути, а от про безкоштовний проїзд я і взагалі мовчу.

Воробус близько обіду хотів сісти у районі вулиці Пасічної на яку-небудь маршрутку, щоб заїхати у центр, і на моє здивування нічого туди не їхало. По вулиці Личаківській їхало дві маршрутки і то десь у район Винник. Прийшлося мені йти пішки в центр, а вже звідти сісти на так званий лайнер.

Чого маршрутки не їздили? Відповідь очевидна – а навіщо? Грошей не заробиш, то ж краще на кінцевій зупинці постояти і поспівати з водіями.

Також читайте:   Велосипедна доріжка на вулиці Городоцькій

Згодом ввечері довелося поспілкуватися із друзями, то більшість із них були шоковані новими маршрутами. Люди стояли по хвилин сорок, щоб приїхала яка-небудь маршрутка, і прикол ще, що навіть розповідали, що водії брали гроші з людей.

І аж коли інші люди почали кричати, що грошей брати сьогодні не треба, то починалися суперечки. В якій маршрутці це було? №21. Там ще кондуктор кричав, що передавайте за проїзд. Невже у маршрутних таксі є кондуктори зараз?

Що не кажіть картина печальна. Йдемо далі. Я так зрозумів, що зараз популярним видом транспорту стануть трамваї і тролейбуси. Принаймні вчора вони їздили забиті людьми.

Маршруток помітно поменшало у місті, вчора довелося їхати через вулицю Шота Руставелі, то на зупинці люду було ойойоййойо. Де маршрутки?

Також як мені сказала знайома незрозуміла ситуація із маршрутами. У брошурах писало одне, а їздять вони по-іншому. Потішило лише у цій ситуації те, що деякі водії написали біля нового номера маршрутки старий. Таким чином, люди більш-менш орієнтуються де, що і як.

Ось така от ситуація у перші дні із новою транспортною схемою. Хотіли як краще, а виявилося що у повній жо…і. Обуренню львів’ян нема меж.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 92 може ще щось напишете?

  1. patron 03.01.2012 пише:

    Наразі – що можу сказати за транспортну систему:
    1. 1 січня о 06 10 чітко сів на новий 46 маршрут – тому тут респект!!! Але гроші за проїзд попросили, тут – не респект :)!!!
    2. Сьогодні не встиг на 13 маршрутку, наступну чекали тільки 6 хв. Подивимся що буде далі…

  2. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    народ, який нах бескоштовний проїзд? ну самі подумайте кому це вигідно?)) з якої радості хтось когось має возити безплатно і це 1 січня!)) це відразу звучало як абсурд і як видно абсурдом і було)). Варобус, в заголовку ти написав про обурення новою транспортною системою а в статті про обурення малою кількістю маршруток і оплатою проїзду першого січня. Мені якось впадло перетворювати комент на нову статтю про транспортну систему, але в майбутньому старайся дотримуватись логіки)).

  3. max 03.01.2012 пише:

    Рішення зробити маршрутки безкоштовними 1-го січня придумав справжній дебіл.

    1) Водії забили болт і не заробили грошей
    2) Пасажири із-за довбаних кількох гривень не могли нормально сісти в маршрутки, через їх брак. Думаю, люди хотіли б заплатити ніж по пів години чекати і хати в набитій скотовозці.
    3) Влада не пропіарилась на цьому, а лишній раз показала свою тупість перед реальною ситуацією, яку неважко було спрогнозувати.

    Як добре, що я маршрутками пересуваюсь 1-2 дні в тиждень.

  4. PVS 03.01.2012 пише:

    Stakeholder, логіка є, якщо паралельно читати транспортні новини на сторінці міськради.
    А саме там якраз і обіцяли, що:
    – кількість машин на кожен напрям залишиться такою ж як і до змін
    – 1 січня проїзд буде бескоштовним ДЛЯ ОЗНАЙОМЛЕННЯ З НОВИМИ МАРШРУТАМИ

    Тому описані Воробусом випадки цілком нормально описуються як “обурення новою транспортною системою”.

    А це тільки враження від вихідних. Сьогодні в перший робочий день особисто я почув багато цікавих речей від людей, яким довелося поїздити в маршрутках. Більшість відгуків дуже негативні. І це ще суттєва частина народу на вихідних і на канікулах. Коли закінчаться свята і канікули – буде повний alles kaput.

  5. Архіваріус 03.01.2012 пише:

    Проблема міського транспорту завжди була гострою. Але топтатися в тому болоті, яке було до цього також недобре. Потрібні зміни, а які будуть покаже час. Може за якихось пару місяців і побачимо покращення.

  6. Vorobus 03.01.2012 пише:

    А маршрутчики так, багато хто казав що казали платити за проїзд. 👿

  7. adekvat 03.01.2012 пише:

    Ті шо платили, як лобода, яка гнеться туди куди дує вітер.
    Цікаво, я так нікого не образи. Баранами же ж не обізвав
    😆

  8. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, так чув, кондуктор якийсь ще був. Де вони його взяли? 😆

  9. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, в твоєму районі як нормально з транспортом зараз??? 🙂

  10. adekvat 03.01.2012 пише:

    В нашого народу набутий ген терпіти гніт. Від бояр терпіли, від татар терпіли, від поляків, від москалів терпіли. Тепер терпимо від ублюдків зі свого роду-племені – наший земляків галичан-українців

  11. adekvat 03.01.2012 пише:

    Vorobus пише:
    adekvat, в твоєму районі як нормально з транспортом зараз???

    Транспортна система це не коли в мене чи в тебе на районі добре їздять маршрутки. Коли в годиннику два гвинтики справні, а решта поржавіли, то і годинник можна роз*башити об стіну. Те ж саме я б зробив і з головами причетних до львівської транспортної системи, і всім би радив

  12. adekvat 03.01.2012 пише:

    Давайте на хвилину відкинемо що маршрути практично не помінялися, а змінився лише номер і трішки врізали маршрут (тим самим викинувши тисячі лєвій фірмі лише на те, що вона поміняла номера маршрутів), відкинемо що маршрути ходять не справно, що водії хамло, і звернемо увагу лише на лице маршрутки: на вивіску напряму маршрутки на лобовому склі.
    От який х . у . й, бо інакше не скажеш, який має наглість називати себе дизайнером, придумав писати чорними буквами на темно фіолетовому фоні. За таке треба саджати на довічне ув’язнення з примусовими виправними роботами у вигляді ручного перемальовування всіх вивісок як нележит!!!

  13. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    Стару систему змінити важко, от зараз взяли і змінили всі маршрути. Не даремно люди не знають що і до чого. 😈

  14. adekvat 03.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    Стару систему змінити важко, от зараз взяли і змінили всі маршрути. Не даремно люди не знають що і до чого.

    Арсенійовичу. Проїздіть по Львові. Змінили лише 30-40% маршрутів, у решти лише поміняли номера і чуть підрізали або редагнули напрям чуток повз центр (шоб проїзд повз оперний називати об’їздом центру міста, треба буди повним ід..отом.)
    І головне що дійсно кажуть що вони змінили ВСЮ систему. Вони народ вважають повними імбецилами, чи як???

  15. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    max, adekvat Навіщо взагалі було робити безкоштовний проїзд? Люди працюють на роботах, заробляють гроші, 2 гривні не заплатять?
    Коли люди перестануть вже думати тільки про халяву?

    , 😕 😕

  16. adekvat 03.01.2012 пише:

    я б і 10 грн платив, лише щоб маршрутки були людськими, а не бидловозками

  17. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, може ти і маєш рацію. Маршрути можна було залишити такими ж як і були, просто більше закупити комфортабельних автобусів. Згадай старі мерси, я їх ще недавно бачив. Як можна їх впускати на рейс? 😮

  18. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, чому люди лізуть у маршрутки, коли вони набиті всра…у? Вони себе не поважають просто. А водії пхають, пхають і пхають….

  19. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    а ви думаєте, що зараз менше будуть набиті? Те саме. Вважаю, що експеримент із реформою транспорту цього року зазнає невдачу.

  20. adekvat 03.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, Е, пане, на старі мерси так не плюйтеся. Як би наші срані богдани і еталони ставили на підвіску хоч на 10% схочу по характеристикам на ту старомерседесівську, то я впевнений шо б не було відчуття, шо тебе бють ломом по стопах, яке виникає коли їдеш в нашис сранозвісних маршрутках від ЛАЗу

  21. adekvat 03.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, Наші люди себе не поважають ше з 1240 року. Кажу шо воно уже в гени вкорінилося. Трохи ті гени ослабли в часи визвольних змагань, але потів все одно генетика взяла своє

  22. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, Доводилося бувати закордоном, та там спокій. Люди не сідають в набитий транпорт. Для чого ж платити гроші і висіти?

  23. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    У нас подібне бачив лише у Криму.

  24. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, Мерси то може і так, але згадай як ти присідаєш і дивишся де ти є. Хоч бери і лягай. :facepalm:

  25. adekvat 03.01.2012 пише:

    Наші люди себе не поважають, і таке враження шо не будуть ніколи. Ви подивіться на Англію: там трішки врізали соціалку, яка навіть у врізаному вигляді в десятки разів перевищує нашу, і все, люди пішли грабувати магазини. А в нас навіть якщо не буде в шо вдягнутися, нічого далі розмов не піде!!!

  26. adekvat 03.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    adekvat, Мерси то може і так, але згадай як ти присідаєш і дивишся де ти є. Хоч бери і лягай.

    Якщо взяти що в мерса переробленого салон поганий, то ходові характеристики в нього супер, на противагу автобусам з ЛАЗу, в яких ні салон, ні ходова не відповідають жодним міжнародним стандартам.

  27. adekvat 03.01.2012 пише:

    Адже оглядовість з автобусів ЛАЗу нівелюється ху..овістю їх зборки і якості матеріалів

  28. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    нз якої радості хтось когось має возити безплатно і це 1 січня!)) це відразу звучало як абсурд і як видно абсурдом і було)).

    А я думав ти місцевий. От я зранку 1 січня сів в маршрутку, даю 2 грн – водій каже безкоштовно. Потім цілий день я їздив (а це ше 7 разів) безкоштовно, і ніхто не казав платити. Але знаючи наших бидло водіїв я був готовий почути вимогу сплатити за проїзд, але у відповідь від мене водій би дочекався лише плюхи.

  29. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, от над тим треба думати. Комфорт понад усе, а не маршрути міняти. А що буде з електронними квитками? :rolleyes:

  30. adekvat 03.01.2012 пише:

    Це буде позор на весь свійт, і якщо ми не самі в космосі, то й на весь всесвіт, коли ті жовті лайно маршрутки нафарширують системою електронного квитка. І одразу згадується крилата фраза: «в старі бурдюки не наливають молоде вино»!!!

  31. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, так, погоджуюся на всі сто. Як вони то думають ввести я не маю поняття. 😮

  32. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, а як пенсіонери? це буде…. 😮

  33. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    PVS, ти хочеш сказати що халявний проїзд і ігнор маршрутчиками постанов міськради є складовою “нової транспортної системи”?

  34. adekvat 03.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович пише:
    adekvat, а як пенсіонери? це буде….

    буде як і завжди: обматюкані водієм пенсіонери їздитимуть в бидломаршрутках

  35. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    PVS, ти хочеш сказати що халявний проїзд і ігнор маршрутчиками постанов міськради є складовою “нової транспортної системи”?

    Офіційні постанови міськради можна нівелювати неофіційними, такими як відкати, взятки, бохоаловка, кумівство і тд, хіба ти не знав???

  36. adekvat 03.01.2012 пише:

    Питання відносно

    От який х . у . й, бо інакше не скажеш, який має наглість називати себе дизайнером, придумав писати чорними буквами на темно фіолетовому фоні. За таке треба саджати на довічне ув’язнення з примусовими виправними роботами у вигляді ручного перемальовування всіх вивісок як нележит!!!

    залишається відкритим!!!

  37. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, відкати, от і вся відповідь. 👿

  38. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    ця вся історія з маршрутами думаю з часом устаканиться, мене більше непокоять їхні електронні білети, тобто те що з них хочуть зробити поповнювальні картки, таким чином всеодно треба буде платити при пересадках, або вигадувати якісь трансферні квитки на окремих маршрутах ускладнюючи всім життя. Набагато практичніше було б ввести квитки на час, купуєте квиток, в транспорті компостуєте і з того моменту він дійсний певний період часу, для Львова думаю повністю вистачить одної години, і за той час можете пересідати з тим квитком скільки завгодно.

  39. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    adekvat пише:
    Офіційні постанови міськради можна нівелювати неофіційними, такими як відкати, взятки, бохоаловка, кумівство і тд, хіба ти не знав???

    до чого тут це? мова була про те що стаття не клеїтся до заголовку…або навпаки

  40. adekvat 03.01.2012 пише:

    Але мене дивує ба навіть надихає винахідливість, наснага та працьовитість наших маршрутчиків. Як їм тільки вистачає натхнення заробити та тих недороблених маршрутках достатньо бабла щоб:
    – Віддати папіку план за день – це від 750 до 3000 тис в день (залежно від маршруту)
    – заробити на себе не менше 500 грн
    – їздити так хєрово, і не відволікатися на нервові зауваження пасажирів
    – насрати на все: кого возиш, з ким працюєш, на чому працюєш, на кого працюєш
    Ріспект їм і уважуха, в лапках звичайно

  41. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder, Будь-яку систему електронного квитка позорно пхати в ті маршрутки, що є зараз!!!

  42. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, а ти звідки це все знаєш? 😮

  43. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    для Львова думаю повністю вистачить одної години, і за той час можете пересідати з тим квитком скільки завгодно.

    Ти точно не місцевий!!! Яка в ж..пу година!!!

  44. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    Може також на маршрутках їздив? Водієм? 😮

  45. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    adekvat, ну цього вроді ніхто і не планує, наскільки я знаю їх повинні з часом вивести із вжитку

  46. adekvat 03.01.2012 пише:

    Пилип Арсенійович, Чув я маршрутчик з корішом про це патякали.

  47. Пилип Арсенійович 03.01.2012 пише:

    adekvat, Чому не можна зробити карточок як у трамваї? Від водія треба забрати гроші, щоб він їздив тільки і все.

  48. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    adekvat пише:
    Ти точно не місцевий!!! Яка в ж..пу година!!!

    ага, “ми живемо ту на вуличі приїхали з села”))), а скільки тобі потрібно?

  49. adekvat 03.01.2012 пише:

    Жаль сц..ко далеко сидів. Так би на диктофон записав. Був би новий хіт на сайті Воробуса. 1000000 юніків в день 😆 😆 😆

  50. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder, з рясного на тракт глинянський 1.5 год, з левандівки на сихів 1.5 год з сихова на топольну 2 год
    то з якого ти села???

  51. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    adekvat, ну цього вроді ніхто і не планує, наскільки я знаю їх повинні з часом вивести із вжитку

    Вони вже ті самі жовті нові богдани закупили. Думаєш нові будуть з експлуатації виводити, хоча вони нові на 2-3 місяці

  52. adekvat 03.01.2012 пише:

    + з понту пообновляли ті старі, що залишилися. Кажеш виводити будут!. Плюс той х..й шо його фірма заявляє шо вже все домовлено шо його богдани будуть обслуговувати 70% маршрутів (по 24 каналі).

  53. Stakeholder 03.01.2012 пише:

    зі Шкла))), а якшо серйозно, то ти думаєш шо це нормально? в більшості європейських мегаполісів двох годин вистачає з головою, якшо рівняти їхні розміри зі Львовом, то одної години навіть забагато))

  54. adekvat 03.01.2012 пише:

    І ще дуже хваляться тими богданами, які нібито можуть перевозити інвалідів. Бачив я то лайно, по тому трапу здоровому важку видертись, не те що інваліду, з таки то ГОСТРИМ кутом нахилу.

  55. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    зі Шкла))), а якшо серйозно, то ти думаєш шо це нормально? в більшості європейських мегаполісів двох годин вистачає з головою, якшо рівняти їхні розміри зі Львовом, то одної години навіть забагато))

    Я думаю що в Україні нічого нормального нема, і про це яскраво свідчать наші жовті маршрутки (колір дурдому)

  56. adekvat 03.01.2012 пише:

    Раз їхав в маршрутці, як раз за разом обганяли велосипедисти. Гріш ціна такій транспортній системі.

  57. adekvat 03.01.2012 пише:

    Чому маршрутки лайно, де велосипедні доріжки, хто вкрав бруківку, Це все питання до управління транспорту, які ніхто не задає бо ми ж гордо називаємося Галичанами!!!

  58. Vorobus 03.01.2012 пише:

    Stakeholder, шо-шо в тебе навіть гривні нема?

    а я не віру, ліпше шукай, мене не проведеш, ти далі не підеш поки не заплатиш

    туво наша територія чуєш?

    ми бандииити тому ти мусиш платити, чуєш?

    якшо немає філок то давай кросовки, пацани бошіком як у ліші вовки

  59. Vorobus 03.01.2012 пише:

    😀 😀 😀 😀 😀 😀 :music: :music: :music:

  60. adekvat 03.01.2012 пише:

    💡
    а тепер шо в тему давай скажи Воробусе :hello:

  61. adekvat 03.01.2012 пише:

    Але то є така певна категорія людей, які гордо іменуються журналістами. Їх за нєфіг почати тему, і ой як важко її підтримати!!!

  62. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, Я їх взагалі не бачив, бруківки нема, бо часу на ремонти нема, краще ж засфальтувати. 👿 👿

  63. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, в Рясне був? Там на переїзді завжди корки, чому? Бо не може ніхто там зробити нормального переїзду. 🙁

  64. adekvat 03.01.2012 пише:

    Во через таких і проср..ли бруківку, квадрат якої коштує як 100 асфальку

  65. adekvat 03.01.2012 пише:

    Від корків не спасуть жодні розвязки, бо кожна львівська бідося звідкись має бабло на машину, всім розказуючи шо вона така бідна. От і корки звідси

  66. adekvat 03.01.2012 пише:

    То при тому шо в Україні зарплати менші ніж в європі, а машини дорожчі

  67. adekvat 03.01.2012 пише:

    І якщо тій бідосі хватає бабла на машину, а місто не взмозі надати альтернативний ЛЮДСЬКИЙ транспорт, який би не викликав відразу, корків буде тільки більше

  68. adekvat 03.01.2012 пише:

    То при тому шо на машині в 15-20 разів дорожче їздити ніж на маршрутці, люди все одно будуть тратити, аби не побувати в жовтих дурках!!!

  69. adekvat 03.01.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    зі Шкла))), а якшо серйозно, то ти думаєш шо це нормально? в більшості європейських мегаполісів двох годин вистачає з головою, якшо рівняти їхні розміри зі Львовом, то одної години навіть забагато))

    От ти спитай будь кого з управління транспорту чи вони знають що таке «зелений коридор», на принципі якого тримається весь рух в європі!!! Даю зуб шо не знає ніхто, бо крім совкового асфальтування доріх і неузгоджених світлофорів вони нічого не знають

  70. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, як на мене через ці корки, що ти кажеш і нема де їздити на велосипедах. 🙁

  71. adekvat 03.01.2012 пише:

    Велосипеди як раз і є для того, що ті корки об’їжджати. Ау!!!

  72. adekvat 03.01.2012 пише:

    Велосипед то таке маленьке, двоколісне, компактненьке, може по тротуарах їздити. Найбільш вправні велосипедисти можуть навіть по дахах машин пересуватися!!! 😆 😆 😆

  73. adekvat 03.01.2012 пише:

    Ти Воробусе класний пацан, але інколи як загнеш, то аж плакати хочеться 😥 😆 😆 😆

  74. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, по тротуарі якраз не бажано їздити, бо можна в когось заїхати. ❗

  75. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, а ти як з велосипидом дружиш? Ну дивися в нових районах є де їздити, а у центрі де? Наведи приклади. Тільки не кажи що на проспекті Свободи як фіра та їздить. 😕

  76. adekvat 03.01.2012 пише:

    Ти хоч колись на велосипеді їздив, бо я тебе не розумію ааааааабсолютно ????

  77. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat пише:

    Ти Воробусе класний пацан, але інколи як загнеш, то аж плакати хочеться :cry: :lol: :lol: :lol:

    😳 😳 😳 😳

  78. adekvat 03.01.2012 пише:

    Велосипедист взагалі то повноцінний учасник дорожнього руху, і може їздити по дорогах загального користування, хоча це йому не заважає їздити і по тротуарах, і по пересічній місцевості

  79. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, та ясно що їздив, але я по дорозі. Велосипедні доріжки треба, а їх нема. По тротуарі це брєд, з людьми що буде? В цивілізованих країнах тротуари це пішохідна зона. А з нашими водіями можна і без голови залишитися, за ровер я вже не кажу.
    Слухаю твою думку. 🙂

  80. Vorobus 03.01.2012 пише:

    adekvat, тротуар – це пішохідна зона. Вулиці вузькі, може на Левандівці є де їхати а у центрі де всі на роботу їдуть вузькі вулиці. :rolleyes:

  81. adekvat 03.01.2012 пише:

    Коли я їду мені водії пох..ю, і я їм в принципі теж, тому проблем не бачу. І протиснутися в центрі теж нема ніяких проблем для велосипедиста. А шоб якийсь велосипедист збив пішохода на тротуарі я ще такого не бачив і не чув.І перш ніж говорити по те як у цивілізованому світі на велосипедах їздять і по тротуарах ходять, написав би адекватно про ситуацію з маршрутками, як просив Стейкхолдер.

  82. adekvat 04.01.2012 пише:

    В нас народ на 30 років відстає від європи по соціальному розвитку, тому у більшості людей таке ставлення до пересування на велосипеді, як у Воробуса.

  83. Vorobus 04.01.2012 пише:

    adekvat пише:

    В нас народ на 30 років відстає від європи по соціальному розвитку, тому у більшості людей таке ставлення до пересування на велосипеді, як у Воробуса.

    Та ні, у нас на ровері можна їздити лише у парках. Воробус це ж не всі люди?

    😮

  84. PVS 04.01.2012 пише:

    Йо-майо скільки тут понаписували. Попробую по черзі, в основному Stakeholder’y i adekvat’y:

    1. Частиною нової транспортної системи вважаю ЗАПЛАНОВАНУ кількість автобусів, яких по факту нема (це на тему теми 🙂 ), а ще їїчастиною є така прикольна штука, як 12 тролейбус – маршрутка з номером 12тр, ціна проїзду в якій зовсім не тролейбусна, а дуже навіть маршруточна. Щодо дурнякового проїзду 1 числа – не впевнений, що це було постановою. Підозрюю, що це була внутрішня вказівка по ЛТТУ і комунальних АТП, а приватники на неї болт били і брали гроші.

    2. Електронний квиток, наскільки мені відомо, якраз і мав бути погодинним. А те, що вони вичудили зараз – це тупо неявне підняття цін.

    3. Діаметр Львова приблизно 30 км, тобто теоретично на дозволених 60 км/год з кінця в кінець можна проїхати і за пів години. Практично ж це – утопія, бо де-факто рух нерегульований, а львівські водії по праву вважаються найбільшими рагулями на всю Україну, бо пруть, як то кажуть “як німий до суду”.
    Пішохід на переході – посигналити і зігнати. Нема як далі їхати – все одно виїду на перехрестя і пофігу, що я рух блокую. Затор на перехресті – поїду зустрічною а потім тротуарами.
    Через таких дебілоїдів 2-3 години на проїзд Львова з кінця в кінець – оце реалістична оцінка. При цьому 90% маршрутчиків – просто гуру в такого роду “фінтах”.

    4. Ровером по Львову катаюся не перший рік. Затори об’їжджаються тільки так і зовсім необов’язково по тротуарах. Частіше на тротуар заставляє виїхати зовсім не затор, а роздовбана бруківка, на якій руки відриває навіть з амортизатором переднього колеса. Велосипедних доріжок у Львові не бачив (якщо чесно – я взагалі їх ніде не бачив), але їх відсутність не дуже напрягає. Більше напрягають водостічні решітки зварені народними умільцями: в них відстань між полосами металу 4-5 см – влазить навіть колесо гірського ровера. І покладені вони, як всі вже здогадалися, не впоперек прорізами, а вздовж. Зустрічав багато де але зараз 100% пригадати можу тільки вул. Промислову – хто хоче побачити “сіє чудо інженєрной мислі” – покатайтеся подивіться.

  85. Богдан 04.01.2012 пише:

    А мені нова транспортна система подобається)а до нових номерів звикнути неважко…катаюся з понеділка ще ніразу не сів не на ту маршрутку)і довго на зупинці не стояв… 💡 🙂 :hello:

  86. Патріот-от-от :) 04.01.2012 пише:

    Повідомте сусідів , друзів , знайомих з вашого мікрорайону і пишіть звернення в міську раду стосовно нової та дуже дибільної транспортної системи міста Львова . Нас мешканців пр.Чорновола ізолювали від усього міста Львова , запровадивши цю колапсну систему ! Ось тут пишемо всі дружно звернення в міську раду
    і також дзвонимо і на гарячу лінію міста , цілодобово за номером – 1580 з своїми скаргами та пропозиціями відновити нормальний маршрут на пр.Чорновола (на зразок колишнього автобусу №5 , чи закорочення автобусу №1-А з вул. Липиського , до кінця пр.Чорновола . Ще один номер гарячої лінії – 297-59-99 .Треба разом добитися відновлення цивілізованого європейського транспорту у нашому районі !!! http://www.city-adm.lviv.ua/news/social-policy/6525-… 😳

  87. Stakeholder 04.01.2012 пише:

    Патріот-от-от 🙂, відновлення чогось можна робити лише там де це “щось” хочаб колись було 😡

  88. Павло 08.01.2012 пише:

    Дякую Патріоту….Підтримую….

  89. Архіваріус 09.01.2012 пише:

    Ганьба Садовому! На плаху його! 😆

  90. Оксана 13.01.2012 пише:

    Я живу у місті Винники, раніше по старій системі до Політеха добиралась максимум за 50 хвилин, а зараз більше ніж півторагодини приходиться їхати,а додому то взагалі 2 години добираюсь з тими пересіданнями і чеканнями маршруток на зупинках. З Привокзальної жодна маршртука не їде на Личаківську хіба через Зелену і Пасічну.
    Про Винники взагалі забули!!!

  91. Wincent 16.01.2012 пише:

    adekvat пише:

    – Віддати папіку план за день – це від 750 до 3000 тис в день (залежно від маршруту)
    – заробити на себе не менше 500 грн

    Дядьку, ти тупий чи прикидаєшся? Яка маршрутка тобі в день скине 750 тис? Чи, тим більше, 3 лями? )))))) Ржав )))) 😆
    Щодо теми, то транспортна система ДАЛЕКО недосконала, над нею ще працювати і працювати. Найбільше взбісила відсутність табличок з інформацією про маршрути хоча би на кінцевих… Це треба було взагалі зробити за місяць до цієї (beeeep) реформи. А в нас все зазвичай робиться через анальний отвір. 😳

  92. Елена 19.01.2012 пише:

    Новые маршруты – это полный ужас. Время на дорогу выросло с 25 минут до 45. Объезжают черт знает как, дальними путями. Ездят с такой же частотой так и раньше. Менее забитыми не стали.
    Еду теперь 45 минут в забитой битком маршрутке!!
    Это жесть полная!!!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*