Морози по-львівськи (де ж зігрітися безпритульним?) - Блог про Львів

Морози по-львівськи (де ж зігрітися безпритульним?)

Де обігрітися?

Морози і на далі лютують в Україні. І що цікаво, з кожним днем на вулиці стає все холодніше і холодніше.

Від початку морозів в нашій державі вже замерзло 30 людей. Це вам не жарти.

Сьогодні зранку стовпчики термометра у мене вдома показували -15, а от колега з Миколаєва казав, що у нього було -26. Мається на увазі того Миколаєва, що у Львівській області, а не на півдні України.

Невже ситуація стає критичною? Вчора спеціально спостерігав за прогнозом погоди в інтернеті, а саме мене цікавило, що ж напишуть синоптики. Результати спостережень були шокуючими.

На п’ятницю прогнозували потепління, але через кілька годин прогноз погоди кардинально змінили і вже поставили такі не бажані для нас -16 градусів. Оце так, так.

Напевно, тема морозів зараз йде на рівні із маршрутками, за які будуть говорити ще досить довгий час.

Як зігрітися, як не замерзнути, у що взутися і так далі.

У сьогоднішній статті я вам розкажу про таку річ як нічліги для безпритульних, а також де у нашому місті можна обігрітися.

На цю тему мене підштовхнув один епізод, який ваш автор побачив у нашому місті. Справа у тому, що повертаючись з роботи додому Воробус зайшов у магазин за продуктами. Нічого надзвичайного на перший погляд. Але, таки було.

Також читайте:   Вшанування пам'яті Героїв Небесної Сотні: У Львові виклали тризуб із лампадок

У магазині біля підвіконника стояв безпритульний і просто-напросто грівся. На запитання людей до продавщиці що він тут робить, вона відповіла та хай сидить, не викину ж я його на вулицю замерзати.

Воно то так, але сморід від нього був не з ароматних. Потім одна жіночка спитала цього бомжа чому ж він не їде у дім для безпритульних. Той щось там бурмотів, чи то п’яний був, чи німий я не знаю.

Шкода таких людей, але така вже їхня доля. Скільки знаю таких що жили добре, а потім все пропили і хату, у тому числі.

Чи є у місті нічліг для безпритульних? Пошукавши інформацію дізнався, що таки і знаходиться він на вулиці Кирилівській, 3А. І що цікаво, там зазначено, що приймають лише людей, які не знаходяться у стані алкогольного чи наркотичного сп’яніння.

Цікаво чи таких багато? Думаю, згадуваного бомжа з магазину не прийняли би. Ось чому він сидів тут.

Також зазначу, що у місті є пункті обігріву, який на час сильних морозів облаштували на площі Двірцевій (біля Залізничного вокзалу). Також подібну практику запровадили у Стрию та в Дрогобичі.

Морози не вщухають, тому перед тим як виходити із хати добре одягайтеся, щоб не захворіти і благополучно повернутися у свою рідну домівку.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*