Як приготувати пампухи

пампухи

Наближаються Різдвяні свята. У всіх родинах готуються до Святої вечері, а пампухи є однією із обов’язкових страв на святковому столі. А щоб Ви змогли самостійно приготувати цю святкову страву, Архіваріус вирішив поділитися своїм рецептом приготування пампухів.

Для того щоб приготувати пампухи потрібно:

– 6 яєць,
– 150 г масла або маргарину,
– 200 г цукру,
– 50 г дріжджів,
– 500 г молока,
– 1 кг пшеничного борошна вищого ґатунку,
– 500 г олії або кулінарного жиру (для смаження пампухів).

Спочатку готуємо опару. Для цього беремо 50 г дріжджів і розчиняємо їх у молоці, після цього додаємо 2 склянки борошна і перемішуємо до утворення однорідної суміші. Опара готова. Ставимо опару в тепле місце, накриваємо чистим рушником і даємо їй бродити на протязі 1 години.

Через годину приступаємо до приготування тіста для пампушок. Для цього до нашої опари додаємо яйця, жир та цукор. Жовтки бажано відділити від білків, з яких збиваємо піну і додаємо її, коли будемо місити тісто. Борошно додаємо невеликими частинами, поступово. Тісто має бути не дуже «тугим». Місимо тісто до тих пір, поки воно не почне «співати» і легко відділятися від руки.

Також читайте:   Де в Києві піца з безкоштовною доставкою: огляд закладів

Тепер знову ставимо тісто у тепле місце накриваємо рушником і даємо йому «підійти» десь на протязі пів години. Після цього тісто частинами викладаємо на стільницю, розтачуємо його до товщини пальця і склянкою вирізаємо пампухи. Якщо робите пампухи з начинкою, то начинку викладаємо невеликим порціями на тісто, накриваємо її тістом і склянкою вирізаємо пампухи.

У каструлі розігріваємо жир. Це може бути будь-який жир. Я використовую кулінарний жир та соняшникову олію. Його має бути стільки, щоб пампухи плавали і не торкалися дна. Жарити потрібно на легкому вогні, щоб тісто добре випеклося і всередині не було сирим. Після того, як пампухи добре охолонуть, посипаємо їх зверху цукровою пудрою.

Смачного!

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. adekvat 03.01.2012 пише:

    “- 6 яєць,
    – 150 г масла або маргарину,
    – 500 г молока
    – кулінарного жиру”
    Ну раз твої пампухи з такими інгредієнтами вже не пістні, якими б мали бути, можеш сміло їх фарширувати м’ясом!!!

  2. russo turisto 05.01.2012 пише:

    От за что я люблю ваши свята, так это за то, что можно хорошо выпить и пожрать.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*