Як Воробус стрибав в ополонку - Блог про Львів

Як Воробус стрибав в ополонку

Воробус та ополонка

Як відомо, нещодавно вашому автору довелося здійснити поїздку у Карпати, де я з компанією однодумців піднімався на найвищу вершину України – гору Говерлу.

Емоції вгамувалися, що можна тепер сказати – подорож вдалася. І це стосується не тільки підняття на вершину, а і згодом маленького корпоративу, який був після спуску з гори.

Що такого цікавого робив ваш автор, чи варто це робити та багато іншого читайте далі.

Почну свою розповідь із місця в кар’єр, а саме не буду довго затягувати вступну частину. По давній традиції, яка у мене вже є давно, коли ми їдемо у гори обов’язково маємо компанією піти у сауну.

А чому б і ні? Це чергова можливість розслабитися і забути про трудові будні, які чекають на кожну людину у місті Лева.

Сауна – це досить популярне місце для відпочинку у горах. Там де є багато туристів, звісно є і багато саун. Інколи згадую бувало так, що приходилося чекати на свою чергу досить довгий час, бо все було зайнято.

Що мені подобається у горах тут нема напрягаючих розмов як у місті Львові, скажімо, як те, що треба йти у парну максимум 5 чоловік, а того не робити, а то робити.

У Карпатах все по-іншому. Тут вам йдуть на зустріч і людей в сауну може заходити досить велика кількість.

Обов’язковим атрибутом кожної сауни є холодна вода. А куди ж стрибати після пару? Бувало, що води не було, бували басейни, а деколи навіть приходилося вибігати на вулицю і стрибати у сніг. 😀 Ой як весело було.

Також читайте:   Як уникнути осінньої депресії

Є ще варіант стрибати в ополонку, але з цим важко, бо треба щоб біля сауни була якась водойма. Ніколи подібного не робив, але, нарешті, вдалося.

Глянувши на фото, ви скажете наступні слова: «Воробус, ти що здурів, так це ж можна простудитися добряче».

Так, можна, але до цього треба йти поступово. По-перше, перед тим неодноразово закалятися. Кожного разу, коли їжджу у гори стараюся стрибати у водоспади, там вода не дуже то і тепла, але з часом розумієш, що якщо будеш це частіше робити – нічого зі здоров’ям не буде. Навпаки, хвороби чіплятися не будуть.

Як відомо, нещодавно християни святкували свято Водохреща. Так от, за давньою традицією наших предків, люди саме в цей день стрибали в ополонку. Довго там бути не бажано, бо можна дійсно застудитися.

Щодо мене, то звісно що я довго у воді не був і плюс, відкрию вам маленький секрет – стрибав у воду я після сауни. 😀

По приїзді з гір, почуваюся нормально, ніяких натяків на хворобу чи щось на зразок цього і близько нема.

Якщо є бажання, можете також спробувати. 🙂 Тільки моя порада, краще це робити після сауни і коли вилізете з води добряче витертися і попити гарячого чайочку.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. russo turisto 28.01.2012 пише:

    Ай да Воробус, ай да птица! Ну прямь лебедь! 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*