Чому яйця такі дорогі?

Курочки несуться

Кожного року, коли лише наступають які-небудь свята починається що? Правильно, подорожчання продуктів першої необхідності. Не всіх звісно, але подорожчання є.

Чому вони так стрибають у ціні? Та ясно, що підприємці знають, що на них попит буде шалений, а отже чому б не збільшити ціну на ці ж яйця, сир, молоко і так далі.

Новий рік, Різдво Христове минули, до Воскресіння чекати ще довго, але коли я вчора в черговий раз прийшов на ринок, то жахнувся.

Щоб купити одне яйце, яке завжди користувалося попитом серед українського населення – з власного гаманця треба викласти в районі 1-1.20 грн. за штуку.

Дорого? Та звісно що дорого. Ясне діло, що хто заробляє багато, тому яйця можуть коштувати і 3 гривні, а для них це буде навіть не замітно. А хто менше?

Яйця люди використовують у побуті по-різному. Хто робить з них салати, хто борщ, а хто просто кидає на сковороду і їсть з картоплею. Вже не буде остання сухою і плюс вам буде смачніше. Але, так кинеш три яйця, бо одне – це не цікаво і з’їсти разом з ними більше трьох гривень, а то і чотири.

А ще донедавна яйця коштували 70-85 копійок за штуку. У чому ж причина такого подорожчання?

1. Не несуться кури.

Також читайте:   Підсумки 27 лютого 2022

Це щось з розряду фантастики. Ніколи в це не повірю, бо врахуйте той факт, що яйця з інкубатора відрізняються від домашніх. Це якби домашніх не було, бо криза у курей – інше діло, але з інкубатора.

До речі, спеціально здійснив дзвінок у село до знайомої чи там все добре з курми, то на моє запитання вона відповіла із посмішкою, що несуться ще й як, навіть по вулиці кури почали ходити, бо ж плюсова температура.

2. Інфляція.

Мінімальна зарплата піднімається повільно, а інфляція великими темпами. Дорожчає все, а товари першої необхідності найперше. Це також може бути причиною дорогих яєць.

3. Комунальні послуги.

Це також варіант, але ж ціни оплати за електроенергію залишилися на рівні. Дивно….

Вчора пробував пошукати інформацію в інтернеті, чому ж такі дорогі яйця? Як не дивно, нічого на цю тему нема. Так якби так і мало бути.

Можливо на днях інформація по цій темі з’явиться або ж коли буду на ринку спитаю продавців яєць у чому ж причина різкого подорожчання.

Мені от що зараз цікаво, а що буде з цінами на цей продукт ближче до свята Великодня, де яйця на ринках розходяться із швидкістю світла. Невже середньому пересічному українцю прийдеться викласти із своєї кишені вдвічі дорожчу суму чим зараз?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 26.02.2012 пише:

    А ти, Воробусе, напиши листа до нашого прем’єра, адже він обіцяв разом із президентом всім покращення. Нехай він тобі пояснить, чому так подорожчали яйця, і чому така дешева капуста. 😀

  2. Старий пес 26.02.2012 пише:

    Єйці я маю, я живу в селі а не в городє, я ю кури троха в село випускаю.

  3. Пилип Арсенійович 27.02.2012 пише:

    Адекват вам би сказав хто на цьому заробляє. Де він зник?
    Їжте менше яєць, піст розпочався. 😀

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*