Наркоманія – хвороба XXI століття - Блог про Львів

Наркоманія – хвороба XXI століття

наркоманія

Проблема наркоманії у сучасному суспільстві займає одне з перших місць. Щоб позбутися від цієї згубної звички людині доводиться затратити дуже великі моральні та фізичні зусилля. Недаремно наркоманія завоювала собі ім’я «хвороби ХХI століття».

Двадцяте століття завдяки розвитку передових технологій дало поштовх поширенню наркотичних препаратів по всьому світу. Такий розвиток передових технологій ніяк не можна назвати доброчинними. Через зловживання наркотичними препаратами багато людей отримали невиліковні хвороби, що в кінцевому підсумку призвело до їх смерті.

Людина, яка почала регулярно вживати наркотики, вже не належить сама собі. Всі її думки спрямовані лише на те, щоб добути наступну дозу наркотику.

Але разом з тим, сучасна медицина не пішла від вирішення цієї болючої проблеми. За останній час сильно змінилися методи лікування від цієї жахливої хвороби. В умовах лікувальних установ можна безболісно зняти ломку і приступити до процесу одужання і позбавлення від згубної звички. У таких закладах працюють висококваліфіковані фахівці, які нададуть необхідну допомогу, аж до повного одужання.

Також читайте:   Як позбутися бородавок?

За останні роки процедура лікування від наркотичної залежності кардинально змінилася. Велика увага в процесі лікування приділяється психологічній терапії. В умовах лікувального закладу спочатку проводиться всебічне дослідження психічного стану пацієнта, детально вивчається історія його хвороби, і в першу чергу знаходять причини, які привели пацієнта до вживання наркотичних препаратів. На основі таких даних лікар будує індивідуальну схему лікувального процесу для кожного пацієнта окремо. Для цього лікар використовує дані про вік пацієнта, час, протягом якого приймалися наркотики, а також беруться до уваги різні індивідуальні особливості людини.

Ясно одне, що за один, два сеанси вилікувати таке захворювання неможливо. І якщо Вам раптом скажуть, що хтось виліковує за «один сеанс», то не вірте цьому. Так роблять тільки шарлатани. Тут чудес не буває. Лікування наркоманії представляє собою досить тривалий і складний процес. Дуже часто психотерапевтичне лікування, як підтримуючий процес, може тривати протягом декількох років після закінчення курсу лікування в спеціалізованих лікувальних установах та амбулаторіях.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*