Ситуація на ринку нерухомості Львова - Блог про Львів

Ситуація на ринку нерухомості Львова

нерухомість Львова

Серед жителів Західної України останнім часом стало дуже модним придбати собі шматочок Європи у вигляді житлової нерухомості Львова. Але щоб підібрати собі відповідне житло потрібно переглянути актуальні пропозиції ринку нерухомості.

Інформації тут досить багато. Свої послуги пропонують різні ріелтерські компанії. Також можна отримати інформацію на сторінках газет та від приватних осіб, які розміщають інформацію на сторінках різних сайтів в системі Інтернет.

Ціни на житло у Львові знаходяться у доволі широкому коридорі. Так по сусідству з промисловою зоною та мало благополучних районах вартість житла за квадратний метр складає 800-900 доларів США. Дещо інакша картина на елітне житло. Ціни за квадратний метр елітного житла починаються від 2-2,5 тисяч доларів США. Елітними прийнято рахувати житло яке розташоване в престижних новобудовах, а також старовинні австрійські «люкси» та «напівлюкси», які розташувалися у центральній частині міста. Взагалі середня вартість квадратного метра житлової площі у Львові складає приблизно 1-1,5 тисячі доларів.

Але попри все у Львові склалася доволі характерна картина на ринку нерухомого житла. Потенційні покупці, які в загальному є забезпеченими людьми, не мають на руках відповідних сум грошей. А людей, які мають достатньо коштів, настільки мало, що вони абсолютно не впливають на ситуацію ринку нерухомості.

Також читайте:   Утилізація батарейок: де це можна зробити у Львові

Вивчивши досконало новини нерухомості, можна побачити доволі цікаву картину, що досить низькою є ціна квадратних метрів житла в самому серці старовинного міста. Загальна вартість квартири в старовинному будинку на центральних вулицях Львова може бути набагато нижчою, ніж вартість подібної за параметрами так званої «хрущовки» або «чешки» в нецентральній частині міста. Вся справа полягає у тому, що за красою старовинних фасадів досить часто ховаються квартири з спільним туалетом та ванною кімнатою, кухнею без вікна, спільним коридором та балконом і т.п.

Дивлячись на таку неприглядну картину на ринку житла багато покупців досить часто відмовляються від своїх попередньо укладених угод, їх навіть не лякає той факт, що вони можуть втратити свою заставу, яка складає 1-2 тис доларів. Така доволі дивна тенденція була відзначена експертами з житла ще весною минулого 2011 року та зерігається і на даний час.

Автор статті: Архіваріус.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Arden 07.02.2012 пише:

    Архуваріус вирішив купляти квартиру?))
    ситуація справді цікава) але в загальному, на мою думку, у кожного свої вподобання на рахунок квартир. та й працювати з рієлтерськими компаніями не всі хочуть через відсотки, які потрібно сплатити компанії та і бояться зо їх “кинуть”.

  2. Toss 07.02.2012 пише:

    так як кажеш, так і є. З тією нерухомістю повна жопа

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*