Як побороти денну сонливість? - Блог про Львів

Як побороти денну сонливість?

Сонливість

Сьогодні надворі п’ятниця, вночі знову було холодно, подекуди позначки термометрів опустилися до -25-30 градусів. Це вам не серпень місяць, коли можна помилуватися сонечком на берегах моря і поїсти рибки з пивком.

Але, сьогодні не про морози, кажуть вони вже скоро нас покинуть.

Нещодавно у рубрику «Запитай у Воробуса», яка, як відомо, зараз функціонує у зовсім іншому форматі прийшло запитання від нашого активного дописувача пана Stakeholderа, цитую:

«Воробус, напиши як боротися із денною сонливістю?»

Спробую допомогти пану та іншим людям, які страждають цією проблемою.

Отже, є така річ як сонливість. Я от зараз, для прикладу, сиджу і думаю якби то ще поспати, щоб ніхто не побачив. Було би добре, якби кабінет зачинили і залишили мене на одинці. Подібне, мабуть, буває у кожної людини.

Боротися із сонливістю можна такими методами:

1. Не вживати алкоголю на ніч.

Спробуй це не зробити. Йдеш після роботи, то з друзями зайдеш на пивко, то з дівчиною вип’єте вина, а зранку голова бубу і спати хочеться, що можна вмерти.

2. Вчасно лягати спати.

Якщо у вас буде один і той самий режим сну, то ніяких проблем із сонливістю не буде. Але, ми – люди вчасно лягти спати не можемо. Нам треба то в інтернеті посидіти, то сексом зайнятися із коханою людиною, то доробити роботу, яку не зробили вдень, або ж просто покалимити.

Також читайте:   В умовах карантину

3. Зранку прийняти контрасний душ.

Знаю, це важко зробити, а ще тим більше коли холодно. Але, треба себе змусити. Спочатку має йти тепла вода, а згодом можна і трішки холодної. Тіло почне дихати по-новому і ви будете як огурчик. 😀 Тут не рекомендується пити чай, бо відразу ж і заснеш.

4. Зробити масаж.

Кажуть, що він допомагає прийти у себе. Ну не знаю, як на мене то якщо вам зроблять масаж, а ще і файна дівчина, то ви заснете ще більше чим спали перед тим, хоча можете спробувати.

5. Бігати зранку.

Так, не треба плакати, що ви не можете піднятися з ліжка? Встали і пішли бігати. Собаки гавкають, ви бігаєте і ще і вагу скоректуєте як слід. Опісля ви будете таким бадьорим, що вам буде не до спання.

6. Випити кави.

Кажуть, що вона допомагає роздуплитися, але варто пам’ятати, що надмірне її вживання може вам лише зашкодити.

7. Зробити паузу у роботі.

Ви думаєте чому люди виходять на перекур? А щоб подихати свіжим повітрям і розім’ятися. Це також один із способів боротьби із сонливістю.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. danc1r0k 03.02.2012 пише:

    А ше можна просто відкрити вікно…..морозне повітря точно не дасть заснути протягом дня )))

  2. Arden 03.02.2012 пише:

    знаю по собі, що якщо починаю писати програму та цілком починаю думати тільки про неї, то сонливості не залишається) тому як варіант можна поринути з головою в роботу) але це все залежить від того яка робота)

  3. Stakeholder 03.02.2012 пише:

    danc1r0k, ага, щоб застудитись і потім відіспатись на лікарняному)). А взагалі дійсно сонливість це результат порушених біоритмів, якщо налагодити правильний режим, і не відхилятись від нього, то організм буде працювати значно чіткіше. Бігати зранку це хороший варіант, але часто люди й так встають дуже рано на роботу, тому якщо ще бігати, то вставати треба буде серед ночі, але вихідні треба старатись використовувати з користю.

  4. данило 06.02.2012 пише:

    бармен кава подвійна мені помагає :hello:

  5. Arden 06.02.2012 пише:

    данило пише:
    бармен кава подвійна мені помагає

    не знаю як хто, а кави я не люблю. :mrgreen: не смакує мені вона

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*