Піст - Блог про Львів

Піст

Піст триває

Як відомо, зараз у християн триває піст.

Розпочався він не так давно, але протягом цих днів вашому автору довелося побачити багато чого цікаво, а саме те, як поводяться люди у ці дні.

Триватиме він аж до Великодня, а він, хто не знає, цього року буде 15 квітня. Вже зараз чую від людей де би то взяти яйця на Пасху, якою буде погода і так далі. До Великодня ще далеко, тому яйця думаю знайдете, а якщо ні то прийдеться йти на ринок, де вони до речі, вчора були по 90 копійок.

І як не посповідатися. Кажуть, що хоча б раз на рік саме у Великий піст треба сходити до церкви і відмовити гріхи. Ще є час. А якщо бути точнішим, то якихось чотири тижня.

Переходимо до головної теми статті – посту.

Саме по цій причині на блозі Воробуса було оголошено голосування на тему: «Чи дотримуєтеся ви посту», яке вже триває декілька днів. Людям пропонується на розгляд чотири варіанти відповіді:

1. Так, звичайно
2. Ні, не бачу у цьому потреби.
3. Лише в останній тиждень посту.
4. Що таке піст.

Саме по цих пунктах я спробую і подискутувати сьогодні. Розпочну із останнього пункту, бо бачу що є унікуми, які не знаю що таке піст. Звісно, що ці люди могли натиснути цей варіант по приколу, але все ж.

Піст – це обмеження у їжі протягом конкретного періоду часу.

Також читайте:   PARIMATCH Екстра-ліга: символічна збірна 5 туру

Чи постять люди. Здавна прийнято у християн, що у час посту треба себе обмежити у їжі. Люди перестають вживати алкоголь, їсти м’ясо і так далі. Чи правильно це?

Не мені звісно що судити, бо кожна людина має на плечах голову і що хоче те і робить. Одні дотримуються посту, інші – ні. Це їхнє право.

Є люди, які взагалі не вважають за потрібне постити, хоча з цим варіантом я не погоджуюся. Хоча б в останній тиждень перед Паскою обмежитися потрібно. Принаймні не бухати і не йти по вулиці падаючи.

Хоча, багато хто може зі мною не погодитися. Люди мають різні віри як і переконання. Зараз у час посту люди – християни не роблять весіль. Прийде Великдень, тоді і буде забава аж до рання аж до Петрівки.

А що люди? Та молодь і на далі ходить по дискотеках, відбуваються різні гучні забави. Можливо у них є своя думка з приводу цього, але на це і є людина, щоб мати думку.

Хтось з нею може погодитися, а хтось ні.

А ви постите? Якщо є домисли, то висловлюйтеся у коментарях по цій темі. І звісно, що не забувайте брати участь у нашому анонімному опитуванні. 🙂

Чи дотримуєтесь Ви посту?






Подивитись результати голосування

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Andr1y 14.03.2012 пише:

    Для себе я не обмежую піст лише як час обмеження у їжі. Піст це щось значно більше і глибше. Як писав Василій Великий, що правдивий піст — це усунення гріхів.
    Більше своїх думок я виклав у себе на сайті: http://how-to-do.org/yak-pravylno-postyty/

  2. vrubli 18.03.2012 пише:

    Воробусе, піст – це анітрохи не обмеження у їжі!
    Як правильно підмічено у попередньому коментарі, піст – це значно більше і глибше!
    Для християнина час посту це період, щоб уникнути гріхів, збільшити молитву, роздумати над власною поведінкою, зокрема про власні схиблення і те, чим можна покращитись. В цей час загартовується сила волі, як знак стриманості від власних прогрішень, саме тому і існує обмеження від деякої їжі. Але навіть церква нам каже, що в неділю можна їсти м’ясо. Також харчових обмежень нема для дітей, студентів, вагітних жінок, старих, подорожуючих, хворих – ви можете позволити собі ту чи іншу їжу, дотримуючись посту душею та поступками.
    Річ не в тім що ви уникаєте від м’ясних продкутів атже утримуючись від них можна грішити і надалі.
    Піст – має куди більше значення, задумайтесь над цим!

  3. Arden 19.03.2012 пише:

    vrubli, 💡 +1

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*