Пуцьковий податок: користь чи повернення до минулих часів?

Треба задуматися

Останнім часом у суспільстві активно обговорюється тема того, що наші депутати хочуть прийняти закон за яким українці, які досягли 30-ти річного віку і не мають дітей будуть платити спеціальний податок.

Це стосується як чоловіків, так і жінок. 🙂

Як його називають? Пуцьковий, піцьковий чи просто податок на дітей.

Не даремно мені знайомий ще сказав вчора, цитую: «Ігор, тобі залишилося не так багато часу, щоб створити сім’ю, в іншому випадку будеш платити податок, який швидше за все приймуть».

Що тут сказати, висновок такий, що мені як і пану PVSу треба щось думати.

Закон ще не ухвалили, тому спробую розглянути дві точки зору щодо цього податку. Хтось погоджується з однією, а хтось іншою. 🙂

1. Завдяки податку більше людей будуть створювати сім’ї та збільшуватиметься народжуваність.

Зараз народжуваність в Україні явно не переважає смертність, тому якщо подібна тенденція буде спостерігатися найближчими роками, то українського народу ставатиме все менше і менше. Податок хоч якось зможе заохотити людей народжувати дітей.

А то пари зараз просто живуть, сплять, і розуміють що їм мати дітей не вигідно. А ще досить часто пари одружуються, розводяться, знову одружуються і так діти навіть не знають хто їх тато насправді.

Також читайте:   Про еміграцію, людську жадібність та Жерара Депардьє

2. Кожна людина що хоче, те і робить, податок – повна маячня.

Якщо дотримуватися цієї думки, то людей стає менше і ще через те, що українці активно їдуть на заробітки закордон. В Україні достойних умов життя вони знайти не можуть, їдуть закордон, там працюють, а з часом і знаходять свої половинки серед іноземного населення. Таким чином, людина народжує дітей в іншій країні і живе, наприклад, з поляком, з італійкою і так далі.

Навіщо приймати такі закони, якщо людина коли не хоче одружуватися, то із податком вона цього робити не буде, тим більше що сума податку має бути не великою. Якщо в Китаї є податки, щоб не народжувати багато дітей, то в Україні хочуть придумати щось цікаве, краще би збільшили допомогу на дитину.

Пуцьковий податок – це повернення до минулого, бо в часи СССР він вже був, але він застосовувався до тих людей, яким минуло 25-ть років, цього разу 30-ть.

Поживемо, побачимо чи приймуть цей закон.

Якщо є що сказати, то висловлюйте свою думку, шановні користувачі блогу, по цьому питанню. Чи доцільно вводити такий податок?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 16 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 03.03.2012 пише:

    які ще дві точки зору? це тупорилий дикунський совковий закон, який можуть підтримувати тільки риго-анали і імбецили, які за них голосують

  2. Архіваріус 03.03.2012 пише:

    Це ще раз говорить про тупорилість нашого уряду. Для того, щоб підвищувати народжуваність потрібно створювати відповідні умови і піднімати життєвий рівень населення, а не вводи якісь маячні податки та закони. :mrgreen:

  3. vrubli 03.03.2012 пише:

    безглузда ідея що і сказати – кожна людина що хоче те і робить, хтось хоче одружуватись і мати дітей, а хтось хоче реалізовувати себе у інших галузях життя, тому держава заставити нічого не може! Краще нехай заохочують збільшування народжуваності зі збільшенням грошової допомоги на дітей.

  4. patron 03.03.2012 пише:

    http://news.finance.ua/ru/~/2/0/all/2012/03/01/271311
    Гарна стаття на цю тему. Багато чого прояснює.

  5. Stakeholder 03.03.2012 пише:

    ви серйозно думаєте що це робится для збільшення народжуваності? їм просто вже тупо не вистачає грошей, ну не розрахували з межигір’ями, вертольотамиі і площадками, відкатами на євро і на бурові вишки, Кремль їхніх сексуальних послуг не оцінив і ціну на газ не зменшив, більше того щей екномічні сакнції почали вводити), реформ вони ніяких не провели, ЄС їх послав на юх, а де гроші брати? і тут згадали про свій ностальгуючий за совком примітивний лохторат, і вирішили вбити двох зайців: і совок повернути і бабло збити на “добре діло” 💡

  6. ГОПНІК 03.03.2012 пише:

    офігели тварі 👿 😈 👿 😈

  7. Vorobus 03.03.2012 пише:

    До речі, друзі, сьогодні зранку у соціальній мережі ВКонтакті розпочав голосування саме по цій темі. На 19 годину 3 березня результати наступні:

    http://clip2net.com/s/1EVz6
    🙂

  8. patron 03.03.2012 пише:

    Хто не читав силку, поділюся: а наші Олігархи як понароджують дітей, взагалі податків копійки платити будуть 👿

  9. Stakeholder 03.03.2012 пише:

    patron, бугага)) знайшов проблему для олігархів 😀

  10. russo turisto 04.03.2012 пише:

    Стыдно за пахана. А этот отморозок беларусский вообще муфлон. И где такие вообще берутся?

  11. Stakeholder 04.03.2012 пише:

    russo turisto, євроригион Данбассс 😀

  12. anasazi 04.03.2012 пише:

    Бидлові при владі, як завжди, не втстачає грошей.

  13. Льодяник 04.03.2012 пише:

    А податок на повітря ще не поставили на голосування? 😡

  14. Arden 05.03.2012 пише:

    Архіваріус, погоджуюсь

    це чергова маячня нашого “хваленого” уряду. і таки дійсно напрошується на думку, що це для того, щоб зрубити більше грошей з людей. а олігархам цей податок ні в кут ні в двері. для них цей податок буде копійками, якщо звичайно є ще такі олігархи, у яких немає дітей. :facepalm:

  15. Яна 13.03.2012 пише:

    Я вважаю, що це не правильно! Краще б держава не податками заохочувала, а, наприклад, житлом! Бо без житла зараз дуже важко, а знімати кімнату чи квартиру дорого, а тут щей з дитиною. :facepalm:

  16. 1 27.04.2012 пише:

    не переймайся, реально податок буде тобі дешевше ніж женитися…
    плюс його можна не платити, а попробуй жінці не заплати і своїй дитині на памперси- репетитори- вступ-весілля-внукам памперси-репе див вище…

    плюс а шо, може якесь бюро відкрити по липових шлюбах там…

    плюс думаєш, ЇМ служити у армії – то краще?

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*