Як приготувати чанахи - Блог про Львів

Як приготувати чанахи

чанахи

Привіт усім читачам блогу Воробуса!

Мабуть, багато з Вас, або й усі, полюбляють таку страву як чанахи. Чанахи – це страва східної (грузинської) кухні, яка стала дуже популярною в Україні – чи не в кожному кафе та ресторані можна її побачити в меню. Що цікаво, всюди вона смакує по іншому, оскільки відрізняються і рецепти її приготування. Поділюся і я своїм.

Для того, щоб приготувати чанахи, Вам знадобляться такі інгредієнти:

– пів кілограма баранини
– 6 великих картоплин
– 3 середні баклажани
– 2 невеликі цибулини
– 5 свіжих помідорів
– склянка томатного соку
– 2 ст.ложки топленого масла
– стручковий перець, петрушка
– сіль та перець за смаком

Баранину потрібно порізати на невеликі шматки, поперчити та посолити. Поріжте картоплю четвертинами, помідори дрібники шматками, а цибулю – кільцями. Баклажани помийте, поріжте скибочками та посоліть.

Також читайте:   Як обрати кейтеринг у Львові та Львівській області?

Візьміть глиняні горщики, помийте їх гарячою водою (є думка, що тоді страва вийде смачнішою 🙂 ). На дно горщиків повикладайте м’ясо, потім цибулю, картоплю, баклажани, помідори, посипте це все петрушкою, посоліть та поперчіть.

Далі заливайте страву томатним соком та відправляйте її у нагріту до 200 градусів духовку приблизно на 1 годину.

Це лише один із безлічі варіантів приготування чанахів. Часто до горщиків українські господині додають квасолю, сметану, замість баранини використовують свинину чи яловиччину. У більшості випадків це не псує страви, а додає їй іншого смаку. Так що готуйте чанахи і всідайтесь до столу.

Більше рецептів смачних страв дивіться на моєму блозі Янусина кухня!

Смачного!

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. sensei444 24.03.2012 пише:

    моя улюблена страва !

  2. В первую очередь, хочется спросить у автора: что для него восточная кухня? на востоке чего находятся они? от своего дома по соседству? или на востоке Украины, России, Америки, Африки, Узбекистана, Индии, Китая или Японии?….Абсурд. Ведь гурманы прекрасно знают о том, что блюдо создают не абстрактные стороны света, а народ, населяющий конкретную страну….. Каждый народ, этнос на своем развитии историческом путы создает, изобретает те самобытные, эксклюзивные ценности, кардинально отлучающийся от других народов. Поэтому, описывая достижения других народов, прежде надо выяснять происхождения, авторство продукта. В данном случае, “чанахи” является блюдом Грузинской кухни…… P.S. Никого в Грузии в голову не придет мысль о том, что, скажем, вареники или борщ является блюдом восточной Европы!…..

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*