Що буде на Великдень у Львові? - Блог про Львів

Що буде на Великдень у Львові?

Великдень

Свято Великодня з кожним днем наближається. Залишилося чекати якихось два дні і Христос Воскресне.

Люди завершують останні приготування до свята, у церквах сьогодні винесли Плащаницю, а отже, скоро на нас очікує посвячення пасок і саме свято під назвою «Великдень».

Люди будуть святкувати, в цьому можна не сумніватися. Хто поїде у село, хто буде вдома, а хто просто відвідає родичів і таким чином буде ходити по гостях. 🙂

Для тих людей, хто планує залишитися у Львові на Великдень мабуть буде цікаво що ж буде на свята у Львові, чи будуть відбуватися культурні заходи?

Про це ми і поговоримо у сьогоднішній статті на блозі Воробуса.

Знаєте як на Великдень у Львові? Коли приїдеш у центр на площу Ринок чи на проспект Свободи, то там багато людей. Вони ходять, бо хочуть себе показати і на других подивитися.

Дуже багато приїздить до нас туристів.

Класно, коли є які-небудь культурні заходи, а то так просто ходити якось не цікаво.

Щодо культурних заходів цього року, то основні заходи будуть проходити у тому ж центрі та у Шевченківському гаю.

Розпочнемо із центру.

З 7 квітня у нашому місті розпочав функціонувати традиційний «Великодній ярмарок», де можна придбати все що забажаєте: від писанок до продуктів, від медовухи і вина до різноманітних сувенірів, навіть щось під Євро. 😀

Також читайте:   Який район Львова найкраший?

На Великдень він також буде функціонувати, починаючи із 10 і до 23 години. 🙂

Також, починаючи із 15 березня у місті вже давно проходить фестиваль писанок. Кожен охочий може створити свою писанку і тим самим прикрасити наше місто. Або ж як модно полюбляють казати – зробити Музей під відкритим небом.

Тут є одне але, коли я не буваю у центрі щось ніяк не можу натрапити на цей фестиваль, хоча колеги кажуть, що він таки проходить. 🙂

Триватиме фестиваль писанок до 22 квітня включно. 🙂

І як не згадати про гаївки. Традиційно вже для Львова кожного року у Шевченківському гаю проходять фестини під назвою – «Велика гаївка». Цього року винятку не буде. Свято відбудеться.

Фестини «Велика гаївка» – це майстер-класи, танці, розваги для дорослих та дітей, веснянки, гаївки (як же без них), а також пісні у виконанні фольклорних та хореографічних колективів та естрадних виконавців.

Свято наближаються…

Бажаю вам їх провести у хорошому настрої.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. patron 14.04.2012 пише:

    На Гаївки обов’язково піду! Хочеться слухати весну…

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*