Чи варто штрафувати людей за розведення вогнищ у лісах? - Блог про Львів

Чи варто штрафувати людей за розведення вогнищ у лісах?

А тепер шашлики

Тривалі вихідні минули, а це означає, що треба приступати до роботи, щось робити, деколи навіть, поки ніхто не бачить зайти у мережу під назвою – інтернет. 😀

Жартами, жартами, але дискутувати будемо знову ж таки і на досить таку цікаву тему. Буквально сьогодні зранку прочитав в інтернеті досить цікаву інформацію про те, що у Києві будуть штрафувати людей, які у паркових зонах розводять вогнище.

Для чого люди це роблять – зрозуміло, щоб посмажити шашлики і згодом у хорошій компанії провести час. Погода – хороша, а чому ж цього не робити?

Приходиш у паркову зону чи у ліс, розводиш вогнище, а тут бац і тебе просять заплатити штраф. Який розмір? В тому ж Києві від 50 до 170 гривень.

Хіба це нормально?

Існує багато точок зору з приводу цієї проблеми. Одні кажуть, що правильно роблять, що штрафують людей, інші ж, що навпаки погано, бо люди не мають змоги відпочити, поївши ж того шашлика.

Ви думаєте у Львові не ганяють за подібні речі? Ще й як ганяють, але в нас більше правоохоронні органи не полюбляють коли люди розпивають алкогольні напої на тій же природі. Як на мене, це не правильно, люди ж нікому нічого поганого не роблять. Ну взяли у пару пляшчину і що з того? Обов’язково ж одразу ж штрафувати?

Також читайте:   Громадська думка щодо діяльності львівських блогерів (відео)

Вогонь це взагалі цікава історія. Як людина можна посмажити шашлик без нього? Одразу ж кажуть, що треба наймати спеціальну колибу, заплатив гроші і вперед чи навіть цілі комплекси.

Ясно, що це задоволення не з дешевих, тому люди віддають перевагу лісу.

Зрозуміло, що штрафи встановлюють тому, що на вулиці тепла пора року і влада боїться за те, щоб недопалки не спричинили масову пожежу, а вона також може бути. Воно то так, але знову ж таки але.

Скільки знаю себе і багатьох людей, що так як вони приберуть за собою не зробить ніхто, а запалити ліс можуть малолітні люди, яким аж хочеться розважитися.

Хто має дачу за містом, у того проблем нема. Приїхав, зайшов на територію дачі і свято аж до ранку. Та не всі мають дачі, тому коли у парках не дозволяють палити, то люди ідуть в ліси і ось саме там можуть наробити біди.

Не знаю як вам, але мені здається повинні бути прості людські стосунки у цих справах між міліцією та людьми. Якщо дійсно є безлад, засмічення, п’яні неадекватні люди, то треба їх штрафувати, а коли все спокійно, то всього лише посміхнутися.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Пан П 03.05.2012 пише:

    За розведення вогню думаю штрафувати не варто, а от за розкидання сміття у парках та лісах штрафувати треба обов’язково і при чому штрафувати жостко, а може навіть садити на пару днів (чи навіть тижнів) в каталажку, щоб був час порозмірковувати над власною свинячою поведінкою, аби сі знали 😈 Підіть весною на екологічну акцію на казервальд чи погулянку чи ще кудись (там чортові скелі) побачите скільки сміття лишають наші люди і це страшено прикро. Поки ми не почнемо з себе, ні про яку Европу та покращення життя в України не може бути і мови.

  2. black0wolf 03.05.2012 пише:

    Мені ще такого не траплялося щоб міліція приходила в ліс 😉

  3. Архіваріус 05.05.2012 пише:

    Вважаю, що на природу, з погляду безпеки, потрібно їхати зі своїм мангалом. А з міліцією, любий Воробусе, у простих людей ніколи не було простих людських стосунків. Наша міліція служить тим, у кого грубший гаманець. :hello:

  4. Сергій 05.05.2012 пише:

    black0wolf, Цілком підтримую!) 💡

  5. bachkur 05.05.2012 пише:

    black0wolf, я теж)

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*