Життя у селі: бухати, працювати чи ще щось? - Блог про Львів

Життя у селі: бухати, працювати чи ще щось?

Ми були на селі

Село моє, ми були на селі, ми були на селі….

Нещодавно вашому автору довелося побувати у селі. На перший погляд, нічого особливого, але таки є.

У сьогоднішній статті хотілося би подискутувати на тему чи справді у селі більше нема нічого робити окрім як бухати і працювати?

Ще коли їхав у село, почув розмову двох чоловіків, які говорили якраз про життя у селі. Так от, один і з них сказав, цитую: «Та ну його то село, я нічого там не роблю як бухаю або важко працюю».

Його співрозмовник з ним не погоджувався, бо сказав, що життя у селі є, лише треба звикнути.

Бухати (пиячити).

Чомусь з давніх-давен існує така думка, що в село як заїдеш, то зіп’єшся і приїдеш звідти алкоголіком, що будуть руки труситися лише щоб випити.

У чомусь із такою тезою можна погодитися. Роботи, такої як у Львові там нема, тому люди хто як може так і заробляє. Найпопулярнішою роботою є – бути фірманом. Маєш коні, фіру і вперед, заробляти гроші. Єдине, що гроші таки треба брати, а не робити все людям за сто грам.

В селі є багато холостяків або ж розведених, саме вони полюбляють групуватися і запивати так на тиждень, поки є гроші. Молодь вся виїздить у місто і їх можна зрозуміти.

Також читайте:   Дружні поцілунки: за чи проти?

Тут головне не піддатися впливу алкашів.

Працювати.

Якби ти цього не хотів, а працювати таки доведеться. Хто живе у селі, той має город, його треба засаджувати, щоб згодом щось їсти. А працювати деколи приходиться при важких умовах, таких як спека, деколи і під дощ.

Нормально жити.

Є у селах і такі люди, що живуть нормально. Мається на увазі – не стають алкоголіками. Так, випити можна, але ж не кожного дня. Ці люди будують хату, заводять господарство: корови, качки, гуси, кури.

Як заробляють гроші? Хто хоче працювати, той завжди знайде як це робити. Люди продають молоко на ринках, збирають ягоди, надають послуги іншим людям, такі як оренда того чи іншого спорядження чи робочої сили. І, не обов’язково пиячити так щоб чортиків аж бачити.

Все, наголошую, залежить від самої людини.

Що мені подобається у селі, так це те, що там свіже повітря, нема такої великої кількості машин як у Львові, не смердить гімном у центрі міста.

Жити там можна. Ба, навіть скажу більше, бачив деяких господарів, що побудували такі хати, що комунальні квартири у Львові ховаються.

Треба жити у своє задоволення чи не так?

Насамкінець, пропоную послухати цікаву пісеньку про село:

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 01.05.2012 пише:

    бачив деяких господарів, що побудували такі хати, що комунальні квартири у Львові ховаються.

    Варобус, заминай бухати з кепом 😀

  2. Vorobus 01.05.2012 пише:

    Stakeholder, :facepalm: :facepalm: :facepalm:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*