Коли нормально підвищать зарплату? - Блог про Львів

Коли нормально підвищать зарплату?

Коли це станеться?

Євро-2012 триває… а це футбольні поєдинки, всі фанатіють від футболу і плюс повно туристів. Останні приїздять у наше місто, щоб глянути як ми живемо, побачити архітектуру міст, цікаві місця, попити 1517 тощо.

Кому у нас сподобалося, кому – ні, це вже як хто живе і що де бачив. Під час футбольного поєдинку на стадіоні «Арена Львів» довелося порозмовляти із цікавою людиною – поляком. Їхню мову я не дуже то і розумію, але з потугами таки говорили. Так от, на моє запитання яка у них заробітня платня він відповів, що десь приблизно 800 – 1000 євро.

Це якщо перевести на наші гроші приблизно 8000 – 10000 гривень. Поляк одразу ж задав контрпитання, а яка у нас зарплата. Чесно, навіть не знав що йому відповісти, бо дійсно, вона у порівнянні із їхньою у нас мізерна.

Свого часу багато говорив з людьми на цю тему, проводив опитування, так от у нас середня зарплата десь приблизно 2000-2500 гривень на місяць. Звісно, що є такі люди які заробляють і по 4-5 тисяч гривень на місяць, а є і такі які живуть і працюють на мінімальній зарплаті.

А хто не знає, вона зараз становить – 1094 гривні. Поляку я назвав цифру у дві тисячі на що він дуже сильно зреагував. «Як так, а ціни європейські».

А нічого не поробиш, ціни на продукти піднімаються, а зарплати піднімуть раз в рік на сто гривень і сидиш думаєш якби то вижити. За пенсії я взагалі мовчу.

Також читайте:   Куди зникло борошно?

Так от, коли піднімуть нормально зарплату? Хоч би на пару гривень піднімали. Ну так, з 1 липня 2012 року мінімальна зарплата збільшиться до 1102 гривні, з 1 вересня – до 1118 гривень, а от з 1 грудня буде вже 1134 гривні.

Якщо порахувати із початком року, то зарплата збільшується на 130 гривень. Багато це чи мало? Звісно, що мало і то напаіть дуже.

Комунальні послуги, одяг, їжа – це все гроші, а якщо їх нема, то виїзди в село і там спивайся чи яка хулєра.

Ви ще врахуйте таку річ як відпочинок. Колись то й треба відпочивати, хочеться десь поїхати, піти попити пивця з друзями і виходить нічого так і не наскладаєш. Ааа, ще забув сюди додати транспорт, як без нього. На чому ж ми їздимо кожного дня на роботу.

Звісно, є такі люди, що мають авто, але не всі ж його мають та і на даний час – це досить дороге задоволення.

А вам вистачає вашої зарплати чи ви хотіли б більшого? Цікава ваша думка. А поки сидимо працюємо і чекаємо кращих часів. Колись може то і ту зарплату піднімуть так як треба, а не десятками гривень, які можна віддати за один раз на ринку.

Так завжди не буде….

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 6 може ще щось напишете?

  1. vrubli 25.06.2012 пише:

    Воробус пише:
    А вам вистачає вашої зарплати чи ви хотіли б більшого?

    Воробусе, цілком безглузде запитання. Думаю, що навіть якщо її комусь і вистачає, то все ж від підвищення не відмовиться.

  2. А яка в тебе зарплата?

  3. Пилип Арсенійович 25.06.2012 пише:

    Олександр, він вроді водій трамвая, я такого схожого нині бачив на трамваї №3 😀 😀 😀 😀

  4. Пилип Арсенійович 25.06.2012 пише:

    Воробус, що за паніка? Живеш, маєш що їсти, спати є де? Якось буде 🙂

  5. Stakeholder 25.06.2012 пише:

    Ну поляк я думаю трохи нафантазував, але гадаю 600€ в середньому там заробляють, і це всеодно не реабілітує Україну. А що до підвищення зарплатні…тут можна говорити дуже довго, але вкінці всеодно все впреться в корупцію, згально-державний вбогий менеджмент і в совковий осад у суспільстві і в економіці.

  6. Stakeholder,
    600€ – мабуть це для іноземців в Польщі.
    Думаю що 1000 для поляків – реально.

    В Німеччині середня – 2500 здається.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*