Що важливіше: гроші чи ділова репутація? - Блог про Львів

Що важливіше: гроші чи ділова репутація?

гроші чи ділова репутація?

Сонечко світить, пташки співають, люди працюють і відпочивають. І тільки Воробусу не спиться і він ніяк не угомониться. 😀 Поетом так стану.

Життя триває. Одні народжуються, другі помирають, а проблеми залишаються.

Якби там ми не хотіли, не думали, але колись нам приходиться мати справу із іншими людьми. Для чого це нам? Не будете ж сидіти кожного дня і стріляти німців? Треба колись і до роботи взятися, відкрити власний бізнес і так далі або простіше – піти на нормальну роботу.

Почнемо із останнього. На роботі вам приходиться знайомитися із новими людьми, заводити ділові стосунки і так далі. Звісно, новачків ніхто не любить, бо якби там не було, нова людина – це завжди щось нове, нові знання і не факт чи ця людина не зможе вас потіснити із вищої посади.

Починають інтрижки, можуть тебе підставити і так далі, але я завжди казав і буду казати – залишайся людиною.

А все причина у чому? Правильно, у грошах. Люди аж бісяться від тих грошей. Подумаєш, що не будеш мати їх у достатній кількості, але тебе будуть поважати і ти не зіпсуєш собі репутацію.

Щодо бізнесу, то там ще бувають не такі каруселі. Якби там ми не хотіли, але ділові стосунки укладати треба і з багатьма людьми. Бізнес – це завжди ризик, бо не факт що тебе в один прекрасний момент можуть кинути. І знову вся причина в грошах.

Також читайте:   Горілка знову подорожчає. Будемо гнати самогон?

Що важливіше – гроші чи ділова репутація? Спробую врахувати всі за і проти.

Отже, гроші важливіші.

Так, коли вони є, то можна навіть купити другу печінку, якщо ту що маєш проп’єш, за гроші все можна вирішити, всіх купити і так далі, але за гроші не купиш репутацію і здоров’я. Який толк у грошах якщо в тебе не буде ніяких друзів і здоров’я.

Відповідь очевидна – жоден.

Ділова репутація.

Знаєте що я вам скажу, репутація це така річ, що її можна заробляти роками, а втратити за одну годину а то і менше. От «живий» приклад той же інтернет чи телебачення. Ви укладаєте які-небудь комерційні угоди. Так сталося, що ваш партнер в один прекрасний момент кинув, не виконав свого зобов’язання.

Звісно, жалітися не варто, але якщо людина розповість одному колезі, другому, то хто потім захоче мати справу із цією людиною? Ніхто!! І якби він там вже не старався, не визнавав свою помилку, плям вже не випереш, вони залишаються на ціле життя.

А як ви вважаєте шановні користувачі блогу, що краще гроші чи ділова репутація? Хотілося би почути вашу думку по цьому питанню.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*