Домашній улюбленець у місті: за чи проти? - Блог про Львів

Домашній улюбленець у місті: за чи проти?

Утримувати чи ні?

Наші домашні улюбленці. Як же без них жити? Котик, песик, свиночка, хом’ячок, кенгуру, лев, гепарди, пінгвінчик, саме цих тваринок полюбляють тримати люди. Хтось каже, що вони покращують настрій, хтось що лікує, а хтось просто їх тримає, бо нема чим зайнятися.

Чому Воробус сьогодні підняв тему домашніх тваринок? Вчора довелося спостерігати сварку між сусідами саме із-за причини утримання домашніх тварин. Сусідський котик нагадив біля дверей іншого сусіда і почалося.

Тільки було чути слова: «йди прибери, я що маю за твоїм котом прибирати, а твій кіт мені сметану з’їв». Одним словом, дурдом-веселка. Якби не ходив на роботу, то би здурів з тими сусідами.

Так прийшов до хати і подумав, а чи варто взагалі утримувати домашню тварину у місті та навіщо люди це роблять?

З останнім пунктом все зрозуміло, просто хочеться мати з ким поговорити і кого обійняти, а ось з першим не зовсім.

Почну із того, що все залежить від того яку тваринку ви хочете утримувати у місті? Якщо це папуга, хом’як, рибки чи черепаха, то вони нічого поганого навколишньому середовищу не роблять.

Вони собі сплять в хаті, бігають по клітці, а ось коли мова вже йде про більших тварин таких як слон, кіт чи собака – тоді вже настають проблеми.

Також читайте:   Львів очима туриста

У першу чергу це стосується вашого оточення. Якщо ви живете в особняку, то все добре, а ось коли в комунальній квартирі, то ой як проблематично.

Чому? Кіт, собака ходять гадити під двері сусіда, їх треба постійно вигулювати, дивитися щоб когось не вкусили. Треба вам це?

Правильно сказав один пан, що коли ти живеш у селі чи маєш особняк, тоді кіт має свободу, вийшов, сходив у туалет де захотів і прийшов додому. І сусіди не нервуються, і ви не нервуєтеся, всі задоволені.

Але, є ще одна точка зору, а саме виховання тварини хазяїном. Якщо останній навчить свою тварину нікого не кусати і не гадити де вона захоче, то все буде пучком. Чи не так?

Але, у більшості випадків ніхто нічого не вчить і починаються сварки, побиття тварин, а хто від цього страждає? Правильно, мирні люди і самі тварини. Чому інші сусіди мають слухати ці лайки, нюхати сморід від самі зрозуміли чого.

Якщо ви вже надумали заводити домашнього улюбленця, то треба це робити з розумом. Завчасно до цього підготуватися, все врахувати і всі будуть задоволені.

Цікава ваша думка, шановні читачі блогу, по цьому питанню. Ви зі мною погодитеся чи ні?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 5 може ще щось напишете?

  1. Адекват 18.07.2012 пише:

    І взагалі воробус маладєц. Зняв сапу, почистив (вибілив хлоркою) всяке лайно з сайту. Єдиний, але найвагоміших мінус старий хостинг, через який неможливо нормально переглядати і коментувати. А хто цього не відчуває, в того тормознутий інтернет, або сам тормозить, тому одне друге невілює.

  2. Stakeholder 18.07.2012 пише:

    Котик, песик, свиночка, хом’ячок, кенгуру, лев, гепарди, пінгвінчик…

    ще гномів забув згадати 😀

  3. Пилип Арсенійович 18.07.2012 пише:

    я маю кота і собаку, але в селі. У місті нема де тримати і не радив би.

  4. PVS 18.07.2012 пише:

    Адекват
    Він повернувся!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 😉

  5. Arden 19.07.2012 пише:

    Адекват пише:
    І взагалі воробус маладєц. Зняв сапу, почистив (вибілив хлоркою) всяке лайно з сайту. Єдиний, але найвагоміших мінус старий хостинг, через який неможливо нормально переглядати і коментувати. А хто цього не відчуває, в того тормознутий інтернет, або сам тормозить, тому одне друге невілює.

    ти оффтоп поганий. це раз. по-друге нормальний хостинг у блогу. знайшовся тут папко з мего-скоросним нетом. не подобається щось, ліс там –>

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*