Що буде з українським футзалом? - Блог про Львів

Що буде з українським футзалом?

Що далі?

Любить Воробус писати про футзал, бо і сам в нього грає час від часу та і просто бо цей вид спорту потребує підтримки. Футзалом я почав захоплюватися десь кілька років тому і за достатньо короткий проміжок часу вже знав про нього майже все.

Як випадає нагода, то звісно що відвідую матчі вищої ліги, де грає львівська Енергія. Колись ще були Тайм, ТВД, Кардинал, але по різних причинах ці команди розлетілися. Зараз от нещодавно довелося то грати, то споглядати за матчами аматорів, то ті ж футзалісти, які колись грали у «вишці», грають там.

Команд в чемпіонаті мало, тому і нема де їм грати. Дуже багато розмов викликав минулий сезон. Чемпіонат взяла під свою опіку Екстра-ліга і грало лише 7 команд. Я би не сказав, що рівень чемпіонату зріс, але команд хотілося би бачити явно більше.

Згадайте ті ж команди: Інтеркас, Шахтар, Дніпроспецсталь, Севастополь та інші. Всі вон и припинили участь у змаганнях через те що або їм було не цікаво грати, або ж просто відбулася фінансова криза.

Що готує нам новий сезон? А на це питання поки що відповіді як такої нема. Причина? Асоціація міні-футболу не може дійти згоди з Екстра-лігою і хто буде ким керувати не ясно. Ваш автор хіба заходить кожен день в інтернет і очі відкриває, то така новина, то така. А вже би пора визначитися з регламентом і кількістю команд на наступний сезон.

Також читайте:   Враження від відвідин футбольного поєдинку Україна - Білорусь

Кажуть що команди першої та вищої ліг можуть об’єднатися, буде зональний поділ, але як на мене – це якась маячня. Команди треба допускати до чемпіонату стабільні, щоб вони дійсно дограли до кінця сезону, а не знімалися посередині нього.

Вчора взагалі прочитав інфу в інеті, що івано-франківський Ураган попрощався із своїми лідерами. Чому? Ніхто нічого не знає. Чи не думає ця команда також припинити своє існування? А було би дуже прикро. З молодими гравцями найвищі завдання не виконаєш, то ж що це було?

Ще були розмови про перехід провідних команд до російського чемпіонату. Ясно, що там мало хто потягне. Не ті бюджети в українських команд та і рівень гравців там вищий. А переїзди? Це ж є куди їхати.

Сподіваюся що новий чемпіонат таки розпочнеться, а то через постійні суперечки між керівниками футзалу страждають прості вболівальники. Футзал – це популярний вид спорту серед людей і дуже не хотілося би щоб він зник з карти України.

Енергія зі Львова. Команда розпочала підготовку до нового сезону, а отже, чекаємо її виступу у Кубку УЄФА. Пора вже замахнутися на фінал чотирьох.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*