Собаки бігають по Стрийському парку без намордників!!! - Блог про Львів

Собаки бігають по Стрийському парку без намордників!!!

Стрийський парк

Нещодавно на блозі ми піднімали тему туалетів у парках, зокрема у Стрийському. Ця стаття викликала різні думки. Одні дописувачі казали, що він там не обов’язковий, бо можна сходити у будь-який кабак, що є поруч.

Інші ж, що якщо добре захотіти, то можна все зробити, ніякого смороду не буде і люди будуть задоволені і парк буде не такий засіяний, вибачте за слово, але це так.

Побачимо як буде розвиватися ситуація там і на далі і чи таки поставлять туалет.

Буквально вчора у редакцію блогу прийшло звернення однієї із мам, яка там гуляє кожного дня із своє дитиною із наступним проханням, цитую: «За проблему з туалетами ви правильно написали, але ще напишіть про собак яких там вигулюють без намордників і поводків, які носяться по парку і мами тільки встигають дітей забирати, про те що вони гадять всюди я вже мовчу, хоча не знаю чи є у Львові місця для вигулу собак».

Воробус завжди заступався за молодих мам і не тільки і цього разу також стане на їх захист. Так от, проблема вигулу собак була вже давно і як бачимо вона і на далі продовжується. Є багато людей, що полюбляють домашніх тварин, але ж треба за ними відповідно доглядати.

Що це за такі речі як вигулювання собак без намордників? На вулиці тепло, людей в парках достатньо, а тут собаки бігають і ще без намордників. Олена (дописувачка) правильно сказала, що місць як таких для вигулювання тварин нема, тому вони гуляють де хочуть, але ж і за ними дивитися також треба.

Також читайте:   Vrubli в гостях у Воробуса

Не для того мами йдуть гуляти в парк з дітьми, щоб їх покусала собака. Звісно, вірогідність укусів є малою, але хто його знає що в них в голові в тих собак. Сонце, спека і собака може сказитися або ж просто захочете побавитися з дитиною.

Так, багато може дорікнути вашому авторові що дітей також треба тримати і не впускати без нагляду, але ви мені вибачте, діти для того і є щоб бавитися з своїми однолітками, а не ходити за руки.

Намордники надягати треба і я знаю що за це можуть навіть оштрафувати. Ясно, що ніхто з чисто людських стосунків цього не робить, але якщо вже аж надто наглі власники собак, то треба, а що робити?

Місця, де гадять собаки? От з цим ще важче. Прибирати з своїми улюбленцями? Так, але хіба ви бачили щоб хтось це робив. Принаймні відводити свої собаку десь в кущі, а не так щоб гадила вона посеред парку, де ходять люди і тим більше бавляться діти.

Проблема є і буде, а як її вирішити? Сподіваюся консенсус буде знайдено.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 30 може ще щось напишете?

  1. YurOK 09.07.2012 пише:

    Я думаю що блог Воробуса вже переріс той рівень, щоб просто писати статті. Автору варто було б взяти інтервю в осіб, які відповідальні за благоустрій Стрийського парку та викласти його на сторінках блогу з реальними іменами та прізвищами. Можливо з цього і справді була б користь.

  2. Stakeholder 09.07.2012 пише:

    з собакою можна гуляти в будь яких публічних місцях де це конректно не заборонено, але потрібно розрізняти поняття “гуляти з” і спускати з повідка без намордника даючи повну свободу дій, якраз для другого варіанта можуть бути спеціальні обгороджені зони там де собаку можна звільнити не боячись, що вона кудись не туди побіжить. Що до малих дітей, то для них теж повинні бути обгороджені майданчики, і якраз туди собакам вхід повинен бути категорично заборонений. Також не всі собаки однаково небезпечні, є різниця між таксою і ротвайлером чи вівчаркою. Я думаю все це вже давно описано в відповідних адміністративних актах чи законах, на які по традиції у нас всім наплювати.

  3. vrubli 09.07.2012 пише:

    Цілком згідна зі StakeholderОМ, вже давно все передбачено, питання в тому, що цього ніхто не дотримується. Але і пусті балачки на блозі нічого не дадуть. Очікувати, що хтось з посадовців прочитає цю статтю, його охоплять емоції стосовно справедливості і правильної установи парків – це все одно що очікувати мани з неба.
    Дії необхідно приймати якісь інші, навіть же ж як правильно сказав YurOK потрібно говорити з відповідальними особами. Кажете “та що буде користі з моїх дій” – ото ж то і воно, один підійде “посхарює”, другий, третій і т.д. а там можливо щось та й буде.
    З таких дій принаймні бачу більше користі. Бо балачки ні про що це по суті балачки ні про що.

  4. Stakeholder 09.07.2012 пише:

    можна скільки завгодно котити бочку на різних комунальників та чиновників, але не потрібно забувати, що їх нам не з Місяця привезли, це ті самі люди з сусіднього будинку, вулиці, тому для того щоб дійсно почати вирішувати такі проблеми треба кожному починати з себе

  5. vrubli 09.07.2012 пише:

    Stakeholder, знову ж таки ти правий.
    Проте на жаль чомусь це не входить в прерогативи українців – “моя хата з краю, я нічого не знаю”, доки індивідуально живеться добре самому змінювати не хочеться нічого. Відсутня суспільна єдність.

  6. PVS 10.07.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    з собакою можна гуляти в будь яких публічних місцях де це конректно не заборонено

    По всьому Стрийському парку натикано табличок “Вигул собак заборонено, штраф 50 грн.”, але це ні одного псярника ще не зупинило, як не зупинив їх ні один міліцейський патруль, яких там теж прогулюється кілька штук – всім на все на..ати.

    Stakeholder пише:
    є різниця між таксою і ротвайлером чи вівчаркою.

    Нема різниці. Навіть пасть найменшого чіхуа-хуєняти роззявляється достатньо широко, щоб вкусити дитину. А навіть якщо не вкусить, а просто налякає до заїкання і пісяння в штани – що це нормально?

    Stakeholder пише:
    Я думаю все це вже давно описано в відповідних адміністративних актах

    Описано. Рішення міськради, яке забороняє вигул собак без намордника ніхто не відміняв, але й ніхто ні одного дня не виконував – всім знов-таки на..ати

    vrubli пише:
    один підійде “посхарює”, другий, третій і т.д. а там можливо щось та й буде.

    а четвертий підійде і почне харити, що “мені нема де з песиком гуляти” і чиновник скаже всім дружно “ідіть лісом…”

    Це я не до того веду, що нічого робити не треба, а до того, що проблема самим лише “посхарює” не вирішується.

  7. Stakeholder 10.07.2012 пише:

    PVS, ну але погодься що не можна порівнювати рівень можливої агресії і небезпеки від чіхуа-хуєнят і бійцівських або сторожових пород псів)

  8. PVS 10.07.2012 пише:

    Stakeholder, ти плутаєш “можливу агресію” і “можливі ушкодження”, бо зазвичай бійцівські і сторожові породи – непогано дресировані і переважно спокійні (зрештою зазвичай за ними ще й господарі добре дивляться, бо усвідомлюють можливу шкоду), а різні чіхуа-хуї, кокери-спаніелі, такси і інші малокаліберні породи – тупі, безмозглі моськи, які кидаються на всіх і вся. І недаремно кажуть, що собаки подібні на своїх господарів, бо в 99% випадків замість того, щоб прибрати своє чудо-звірятко куди подалі ці “собаководи-любителі” безалаберно заявляють “не бійтеся він не вкусить”, а всі діти на майданчику вже на турніках, шведських стінках і маминих руках, бо воно бігає і гавкає.

  9. Stakeholder 10.07.2012 пише:

    PVS, я якраз не сплутав) бо агресія якраз і означає можливі ушкодження), тупа агресія і гавкання різних шавок це одне, а якщо клімане здорового пса, то це вже реальна небезпека. Я згідний, що великі породисті пси розумніші, але сумніваюся у такій тотальній мудрості і добросовісності їхніх хазяїв, вже не раз бачив як 60-ти кілограмове теля вигулює якась тітонька, яка, якщо її улюбленець рване, буде летіти далі ніж бачити.

  10. Мария 10.07.2012 пише:

    Я вообще-то искала информацию о местах Львова,которые стоит посетить, буду проездом пару дней, и случайно вот прочла эту статью. Могу сказать, что как собаки, так и дети бывают разные. Почему-то считается что детям можно всё, а вот собак только в намордники пожалуйста. Например пару недель назад отдыхала на местном ставке со своей собакой (йорком), с поводка не спускала, купались 1 раз (рано утром, пока людей особо не было, тут я как раз понимаю отрицательное отношение к купанию собак в водоёмах, хотя не все дети так часто купаются дома, как вымывается моя собака). Так вот сидим на подстилке никого не трогаем, на пляже отдыхала семья с 4 маленькими детьми. Один из которых проходил мимо нас на расстоянии пол метра махая надувным дельфином (дразня собаку) столько раз, пока мой товарищ не загавкал. Родители наблюдали это со стороны и ни слова не сказали, что так делать нельзя. Второй их ребёнок бродил бесхозно по чужим подстилкам, периодически тыкая в собаку пальцами, ещё хуже палочками, просьбы отойти не воспринимались, приходилось в очередной раз успокаивать собаку. А если бы был не на поводке, вот вам и ситуация, а кто спрашивается инициатор? Конечно собачка виновата, ребёнок то вот какой ангелочек. А мама их по прошествии времени спросила, а что, ваш не любит детей? 🙁 Так что оказывается эту у меня собака плохая, а не у неё дети невоспитанные.
    Это при том, что с нами отдыхали две мои сестры с дочерьми (1,5 и 2,5 годика), на которых он ни разу не гавкнул, и уж тем более не собирался нападать. Так и хочется спросить “а що робити з наглими дітьми і їх батьками?”
    Вполне поддерживаю, что должны быть площадки как для детей, так и для выгула собак. Хотелось бы повысить и культуру собаковладельцев, по вопросу уборки за своей собакой. А ещё правильнее (как это например, в Германии) в парках есть стоечки с пакетиками специально для этих дел. Запрет гулять в парках с собаками это не выход.

  11. Stakeholder 10.07.2012 пише:

    Мария, ну до Германії нам нажаль ще по інфраструктурі, ментальності і порядку дуже далеко), та й дійсно неадекватних людей не бракує, як з одної так і з іншої сторони, випадків можна знайти купу і кожен буде по-своєму правий). А що до вашої поїздки до Львова, то вам варто також заглянути сюди 🙂

  12. Малий 10.07.2012 пише:

    Мария, ви не написали на скільки діти малі, бо якщо вони дійсно маленькі, то в любому випадку їх винити не можна.
    Можливо вони вперше так близько собаку побачили. Чи можливо в них вдома (в дворі, в друзів чи в сусідів) є схожий пес, який любить коли ці дітки тикають в нього пальцем, надувним дельфіном чи мячиком і вони так звикли з ним гратись.

    І взагалі, намордники і повідки не тільки для того, щоб злий пес не покусав кого-небудь, а ще й для того, щоб самий добрий-придобрий в світі пес, не покусав невиховане дитя, яке його роздразнило!

  13. Анатолій (Lacost) 11.07.2012 пише:

    Я розумію, що у кожного є власна думка стосовно вигулу собак. Але варто дивитись на проблему дещо ширше. Зверніть увагу на культурний розвиток нашої країни. Авжеж – нема окремих зон для прогулки на велосипедах, достатньої кількості дитячих і спортивних майданчиків, окремих місць для курців і звичайно нема відведених і правильно болаштованих місць для вигулу собак. А отже кожен собі шукає місце для задоволення своїх тих чи інших потреб. Якщо говорити конкретно про собак, то чому ж так бурхлива реакція щодо них – а де повідок, а де наморднік і тд.? Я вважаю, що собаки є навіть дещо розумнішими і поряднішими за деяких індивідів у нашому суспільстві. Звичайно є агресивні собаки, тобто неадекватні, але це в основному через їх же неадекватних хазяїв. Це якщо говорити про собак, які не є бездомними. Я сам маю собаку (німецька вівчарка), і гуляю з нею без повідка і намордника. Вона повністю контрольована і адекватна. То чому ж я маю обмежувати її волю тільки по причині тих, хто панічно не переварює собак чи просто їх боїться? Це є мій друг і охоронець, інколи він навіть краще розуміє ніж людина. Я думаю нікому би не сподобалось, якби йому вчепили на обличчя намордник і зачепили на повідок. Будьте добрішими до інших і інші будуть до вас повернуті лицем.

  14. Мария 11.07.2012 пише:

    Stakeholder, дякую 🙂
    Уже скачала карту и аудиоэкскурссию 🙂 также нашла пару новых мест, которые хочется посетить (во Львове буду в 3 раз, а вот мама моя впервые, так что для неё экскурсия, для меня поход в любимые “Криївку” и “Золотой дукат”)
    И по теме, нам действительно есть к чему стремиться, и начинать конечно нужно с себя.

  15. Мария 12.07.2012 пише:

    Малий, вот я абсолютно против такой позиции, что детям можно всё. Детей нужно воспитывать! Повторюсь за детьми (возраст до 5-6 лет) частично наблюдала мама.
    Позиция про то, что раз разрешено так вести себя с другой собакой, то можно и со всеми остальными мне не понятна. Трогать чужую собаку это из разряда подойти ударить чужого ребёнка,потыкать в него пальцами(а что,с соседским мальчиком так можно), или взять чужую вещь (папину и мамину ж можно брать,и даже возможно соседскую, отношения то всякие), но нет, за такое можно и получить, а вот в отношении животных эта культура почему-то не действует. Собака это не игрушка, и она не обязана терпеть детские выходки. Если мы не хотим воспитывать своих детей, почему кто-то должен хотеть ограничивать в чём-то своё животное?

  16. Малий 13.07.2012 пише:

    Мария, частково я з тобою згоден. Проте дітей потрібно виховувати, а не родити вже вихованими. Неможливо дитині до шести років пояснити все на світі.

    За дітьми мають стежити батьки, тому що неповнолітні діти не несуть відповідальності, а за собаками мають стежити їх власними з тієї ж причини.
    В даному випадку батьки не дуже справлялись зі своїми обовязками, а ви справились (собака ж не зашкодила малим).
    Але якби ви теж не справились би і пес зашкодив би дітям, то виправдання типу “батьки перші не справились зі своїми обовязками і діти спровокували пса” не вважаю за виправдання. Це була б вина з обох сторін і пальцем помахати і сказати “ну-ну, більше так не роби” прийшлось би обом.

  17. MarkSm 25.08.2012 пише:

    Про що ви взагалі говорите))))
    Я розумію що ви переживаєете що собака когось вкусить, але не можна так упереджено відноситись до собак! Що значить може покусати?:
    Собака ніколи не вкусить людину якщо так її не зачіпить!! Запамьятайте це!!
    Не чіпайте собаку- вона вас чіпати не буде!
    І взагалі люди ось подивіться самі ж лізите до чужих собак- що за звичка ой яка гарна собачка дай погладжу!!!
    Собака знає одне в неї один господар( сімья) яка має право до неї торкатись!! Уявіть що я підійду до вашої дитини і буду її по голові гладити коли вона одна по парку буде гуляти_)_ що ви зробите?
    Друге: поки собака когось не вкусить або не проявить агроессію не можна їй вдягати намордник! Адже якщо їй просто так вдягнути намордник вона не буде розуміти за що із нею так поступають і вона ще більш агресивна стане!!
    До собак не можна відноситись ось так типу: а що як вона вкусить?
    Людина теж може покусати це що значить на неї намордник надягати?
    А на рахунок того що гадять, іві поперше не забувайте що це натуральне добриво( під деревами і т.д.) а як на тротуарі то я згоден що тут треба прибирати за собою)
    На рахунок же відведення собаки в кущі) це ж не людина) вона ж не може сказати що хоче покакати) вона просто присідає і робить свою справу) я ж не буду її тягнути через весь тротуар до кущів у позі рака_ ви собі уявіть цю картину) ідіотизм)
    Я краще просто приберу за неї тай усе) 🙂

  18. Jorgen 25.08.2012 пише:

    MarkSm пише:
    Собака ніколи не вкусить людину якщо так її не зачіпить!! Запамьятайте це!!

    Не мели дурниць

  19. MarkSm 26.08.2012 пише:

    Jorgen пише:

    MarkSm пише:
    Собака ніколи не вкусить людину якщо так її не зачіпить!! Запамьятайте це!!

    Не мели дурниць

    Цитата дорослої люидини) Ну поясни її!

  20. MarkSm 26.08.2012 пише:

    З чого це собаці має захотітись кусати людину яка її не чіпає?
    Одразу видно що собаки ти ніколи не мав)
    І у цій справі нічого незнаєш) для чого ж тобі пхаєш сюди свого носа? 😡

  21. MarkSm 26.08.2012 пише:

    =)

  22. Modul' 26.08.2012 пише:

    MarkSm пише:
    =)

    Складається таке враження, що це ти нічого не розумієш. Мати собаку це ще не означає знати про них все. Є різні собаки так як і є різні господарі. І не кожен господар займається вихованням свого пса, за якого несе відповідальність (а в деяких випадках і кримінальну). Один пес просто подивиться на пробігаючу коло нього дитину і відверне морду, другий може гавкнути, мотиляючи хвостом а третій може вчепитися в горло і покалічити. А якщо він несе кістку в зубах? А якщо голодний? В цілому світі є загально поийняті правила щодо вигулу собак. І придумали їх далеко не ідіоти.

  23. MarkSm 26.08.2012 пише:

    Ну а в мене складається враження про те що ми говоримо про різні речі))
    Я говорю про собак з хазяєвами а ти я так розумію плутаєш їх із так званими дворовими)
    Я за них не відповідаю і відповідати не збираюсь!
    Я собаку вже маю два роки, ні разу просто так вона не проявляла агрессії!
    З кісткою у зубах я її не вигулюю ( це швидше дворові ), а той господар який не займається вихованням хам і несе відповідальність (кримінальну чи будь-яку іще). Але своїй собаці я не збираюсь обмежувати волю намордником!
    Що за дурниця, нащо він потрібен якщо я вигулюю собаку на повідку!
    Як було написано вище, моя собака мій найвірніший друг і мій охоронець.
    А про загально прийняті правила я також тобі відповім, у всьому світі також є загальноприйняті місця для вигулу собак, ти в нас такі бачив?
    Ну от раз їх немає значить і вигулювати можна фактично усюди)

  24. MarkSm 26.08.2012 пише:

    Modul’, Ну а в мене складається враження про те що ми говоримо про різні речі))
    Я говорю про собак з хазяєвами а ти я так розумію плутаєш їх із так званими дворовими)
    Я за них не відповідаю і відповідати не збираюсь!
    Я собаку вже маю два роки, ні разу просто так вона не проявляла агрессії!
    З кісткою у зубах я її не вигулюю ( це швидше дворові ), а той господар який не займається вихованням хам і несе відповідальність (кримінальну чи будь-яку іще). Але своїй собаці я не збираюсь обмежувати волю намордником!
    Що за дурниця, нащо він потрібен якщо я вигулюю собаку на повідку!
    Як було написано вище, моя собака мій найвірніший друг і мій охоронець.
    А про загально прийняті правила я також тобі відповім, у всьому світі також є загальноприйняті місця для вигулу собак, ти в нас такі бачив?
    Ну от раз їх немає значить і вигулювати можна фактично усюди)

  25. MarkSm 26.08.2012 пише:

    MarkSm, В собаки є свої принципи і інстинкти по яким її виховують_
    Якщо вона сторожова тоді вона має свою територію яку вона охоронояє і нічого повторюю нічого туди навіть пробувати лізти( звсно я не говорю про парк і т.д.)
    Друге:кинутися вона може по команді ( це вже проблема хазяїна і його психіки)
    Третє: якщо вона скажена за цим також вже має слідкувати хазяїн.
    І вже в який раз повторюю слідкуйте і навчайте не тільки дітей але й себе не чіпати чужих собак! Це не є правильно.
    І до речі в США для прикладу собак вигулюють у таких самих парках як і в нас, поряд із дітьми- це що до заборони вигулу у парках!

  26. Modul' 26.08.2012 пише:

    MarkSm,

    Якраз я таки маю на увазі безвідповідальних господарів. Дворові собаки це взагалі окрема тема і велика проблема для міста. А на рахунок спеціально відведених місць для вигулу, то тут я з тобою погоджуюсь, але в такому випадку, якщо “раз їх немає значить і вигулювати можна фактично усюди” то як мінімум потрібно носити з собою кульочок і прибирати гімно за своїм улюбленцем, щоб люди чи діти, які люблять і по газону побігати і під кущиком побавитися не купалися в цьому багатстві. Це теж є своєрідна відповідальність, погодься:)

  27. MarkSm 26.08.2012 пише:

    Modul’, Згоден а тепер дивимось на такі речі)
    Коли дитині припече в туалет куди її мами і тати тягнуть? до найближчого дерева або куща? так!
    Чому тоді вони за собою не прибирають? адже після них також хтось може захотіти по газону побігати_) 🙂

  28. MarkSm 26.08.2012 пише:

    Modul’, Тільки що знайшов місця для вигулу собак! Їх у Львові аж 65)
    Біля кожного ЛКП є своя вулиця для вигулу!
    Але чомусь я цю інфу ледь ледь знайшов у неті) А не десь по телебаченню або у рекламі

  29. Modul' 26.08.2012 пише:

    MarkSm,
    На рахунок батьків, які дітей саджають де попало, так це є проблема виховання і нашої ментальності. Все-таки 70 років життя в “комі” лишили свій слід. Тоді давайте і ми будемо під кущами сідати в білий день зі словами “а чому йому можна, а мені ні. Мене теж притиснуло”…з себе треба починати. Моя думка.

  30. The Notorious B.I.G 26.08.2012 пише:

    Якщо собака вигулюється на повідку, то намордники як на мене не обовязкові, крім звісно собак бійцівських типу підбулів та бультер’єрів, бо вже давно доказано що таки собаки є агресивні (рідко виключення) і бувають навіть випадки коли така собака кидається на свого хазяїна. А за вигулювання такої собаки без повідка як на мене можно ту собаку чи отруїти чи пристрелити та і хазяїну піздюлєй дати 👿

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*