Чи важко стати хорошим журналістом?

А я журналіст

Нещодавно на нашому блозі була опублікована пробна стаття починаючого журналіста – пані Ксенії. Вона дискутувала на тему політики і як на мене, в неї це досить не погано вийшло як на перший раз.

Коментарі від людей одразу ж посипалися. Зокрема, відомий у цілому світі Razan сказав, цитую: «Дівчина – початковий журналіст. Планує своє майбутнє пов’язати з цією професією. Тому, можливо не все ідеально, але за старання, за сміливість величезний плюс. Як для початківця, досить хороший рівень, як на мене».

Та правильно каже Назарко, адже кожна людина шукає свою улюблену сферу діяльності. А то знаєте як буває, піде дитина вчитися, грошей дадуть батьки багацько, вивчиться, піде на роботу і себе знайти не може. Ось такі от потім спеціалісти.

Я так собі подумав, а чи важко взагалі стати журналістом? Спробую сьогодні на цю тему подискутувати.

Отже, почнемо із того що Воробус не є журналістом і напевно ніколи ним не буде. Я всього лише блогер. Хоча, багато людей кажуть, що з часом блогер виростає у журналіста. Спірне питання, адже на журналіста вчаться, закінчують заклади освіти, проходять практику, згодом мають великі можливості.

А ось блогер – це зовсім інша людина. Це індивідум, який в один прекрасний момент вирішив створити свій блог і там пише про своє життя: де був, кого бачив, з ким спав і з ким п’є 1517. 😀

Також читайте:   Як мене дістали жебраки

Може він також і писати про суспільні теми, але щось не думаю що йому це цікаво робити.

Як вирости у хорошого журналіста? Треба просто і йти вчитися на нього або ж щоб ваш друг, коханка чи мама були журналістом. Саме вони зможуть вам сказати що не так ви робите, а що так.

Також би сказав, що кожна людина є від Бога і якщо вам не дано бути журналістом, то не беріться за цю професію. Це як футболіст, от не вміє грати у футбол, тато дасть гроші і засуне його у цю сферу і потім такий з нього футболіст.

Самому вчитися? Можна сидіти і аналізувати як пише той чи інший журналіст, брати його роботи як шаблон, але так не цікаво. У кожного має бути свій почерк.

Ага, і ще дуже важливо щоб ви таки знайшли роботу і вам давали працювати, не було ніяких заборон від начальників і так далі.

Тому, якщо ви хочете стати хорошим журналістом, треба вчитися, вчитися і ще раз вчитися і все у вас вийде. Можливо навіть деколи попіаритися. І такі ходи є для вашої популярності.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 8 може ще щось напишете?

  1. russo turisto 06.08.2012 пише:

    Хорошо быть кисою,
    Хорошо собакою.
    Где хочу пописаю,
    Где хочу покакаю.
    😆

  2. Stakeholder 06.08.2012 пише:

    для того щоб бути хорошим журналістом для початку треба вивчити мову, якою він думає доносити своє бачення світу до людей, та її граматику, цього зараз дуже бракує багатьом сучасним журналістам, особливо в Україні

  3. Архіваріус 06.08.2012 пише:

    Stakeholder, Цілком згоден з тобою. Багато наших “пісателєй” сміливо беруться за перо, а от рідну мову знають недосконало.

  4. Юля 07.08.2012 пише:

    Stakeholder пише:
    для того щоб бути хорошим журналістом для початку треба вивчити мову, якою він думає доносити своє бачення світу до людей, та її граматику, цього зараз дуже бракує багатьом сучасним журналістам, особливо в Україні

    витримки ось що треба 😕 😕 😕

  5. Stakeholder 07.08.2012 пише:

    Юля, твоя правда, щоб читати безграмотних журналюг потрібна неабияка витримка 😡

  6. Богдан 25.12.2013 пише:

    Не погоджуюсь з думкою автора. Думаю, що мої колеги мене підтримають. Адже, щоб бути журналістом – не обов’язково на нього вчитися. Деяка група спеціалістів вважає, що отримувати освіту журналіста не те, що не обов’язково, а взагалі, – марна трата часу. Багато хто добився слави журналіста і без спеціальних знань. Наприклад, Олексій Братущак – працює на 5 каналі, вигнали з університету (КПІ). А як відомо, факультету журналістики в КПІ зроду не було.

  7. NoName 28.12.2013 пише:

    Богдан, автор блогу написав, що він не журналіст!
    Цікаво як не журналіст може адекватно написати статтю про журналістів?

  8. Vorobus 28.12.2013 пише:

    NoName, во во.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*