Президент асоціації любительського міні-футболу Львівщини Петро Закалюжний в гостях у Воробуса - Блог про Львів

Президент асоціації любительського міні-футболу Львівщини Петро Закалюжний в гостях у Воробуса

Петро Закалюжний

Продовжуємо серію цікавих інтерв’ю на блозі Воробуса. Сьогодні у мене в гостях президент асоціації любительського міні-футболу Львівщини – пан Петро Закалюжний.

– Доброго дня, Петре, як виникла ідея створити асоціацію любительського міні-футболу і коли саме це відбулося?

Всім привіт, ідеї виникають у багатьох людей, найбільша проблема – це їх реалізація. Тому відверто кажучи не просто було здійснити задумане.

Ідея виникла від того, що сам граю у міні-футбол і хотілось отримувати долю азарту, адреналіну від гри, щоб проста гра у футбол із товаришами стала цікавішою та запальною. Користуючись тим фактом, що на даний час не проводились жодних постійних змагань серед аматорів міні-футболу у місті Львові захотілось створити організацію, яка б об’єднувала всіх любителів футболу в одну команду для досягнення спільної мети ГРАТИ ФУТБОЛ ЦІКАВІШЕ!

Мені було дуже цікаво спробувати створити змагання, щоб приїжджали люди із різних районів Львова, створювали свої команди, ділились враженнями та отримували необхідну долю азарту.

Сформувавши концепцію організації знайшов партнерів та бажаючих людей які до цього долучились і спільними зусиллями самих футболістів і людей яким близька було ідея розвитку спорту, літом 2010 року була заснована організація.

Хочу всім подякувати хто долучився до створення організації, а найбільшої подяки заслуговують учасники змагань, щиро вам дякую !

– На останньому Кубку у багатьох командах грало багато футболістів через що було багато незадоволень, прокоментуйте цю ситуацію?

Не задоволених людей остатнім часом кожен з нас зустрічає все більше. Країна така чи люди такі не знаю.

Особисто мені ніхто не телефонував і не говорив, що йому не сподобалось змагання. Я не кажу, що ми ідеально організовуємо змагання завжди є проблеми і недоліки.

На мою думку, хлопцям які грають у футбол ще цікавіше грати із сильнішим суперником. Наприклад команда Shisha-club виграла у груповому етапі у Львівгазу та Інтернюніора (як відомо це дві обласні команди по футзалу). Хлопці були дуже задоволеними, що проявили свій характер та показали, що слово аматор не таке вже і слабке.

Якщо ви знаєте хто був не задоволений із людей скажіть, нехай мені зателефонують чи напишуть електронного листа. Я із задоволенням з ними поспілкуюсь і спробую їх зрозуміти і знайти спільні точки дотику, можливо ми до них і прислухаємося. Світ так побудований, що скільки людей стільки і думок.

– Наскільки серйозні команди грають у вашій асоціації, кажуть що деякі команди мають своїх спонсорів, їм дають преміальні? Це правда чи всього лише чутки?

В нас немає серйозних та не серйозних команди, в нас команди які приходять і грають футбол.

Так дійсно деякі команди мають спонсорів, а на рахунок преміальних я не знаю, думаю, що це всього лише чутки. Кожен спонсор по своєму віддячує своїй команді і тут гроші не головне.

– Паралельно із вашою асоціацією створюються інші асоціації любительського футзалу, ви не боїтеся конкуренції?

Наразі як мені відомо у Львові працює одна Асоціація з любительського міні-футболу це наша організація (не враховуючи федерацію міні-футболу). Проте, я не бачу сенсу створювати організації які дублюють діяльність одне одного. Ми відкрита організація і можемо співпрацювати із іншими людьми які зацікавленні в розвитку любительського футболу. Я переконаний, що особливо у спорті, якій зараз в Україні знаходиться в скрутному становищі потрібно об’єднуватись, а не конкурувати між собою.

Також читайте:   Українці за кордоном: Марсело, який живе в Італії

Якщо ви маєте на увазі умбролігу – це не організація, а реклама бренду, в мене з ними розходяться думки. Коли без нашого відома використовують наші відеоматеріали і пропонують «підтягнути» команду на змагання і за це отримати фінансову винагороду це вже не правильно. Але, це поки такі відверті нюанси виходять, думаю в майбутньому хлопці працюватимуть більш коректніше і змінять пріоритети і ми можливо зможемо співпрацювати, час покаже.

– Читав що багато матчів планують показувати у прямому ефірі, як успіхи з цим ділом?

Не багато матчів, а конкретно планували показувати Літню Прем’єр лігу цей технічний райдер залежав від власників поля, наразі ми це питання відклали до наступних змагань, оскільки зробити нормальний он-лайн показ матчів не так просто і не дешево. З часом, через пару місяців ми це осилимо.

– 3000 грн для прем’єр-ліги та 2300 для першої не завеликі внески? Принаймні балакав із багатьма людьми, то їхні команди не знайшли таких грошей? Можливо треба зменшити їх розмір і збільшити кількість команд?

Дякуємо за ваші поради, але я б вас попросив скласти бюджет на одну лігу і тоді думаю ви б самі дали відповідь на це питання. Потрібно зрозуміти важливу річ, що організація це щось більше за турнір. Так гроші це не малі з тим я погоджуюсь, але є певний рівень нижче якого ми просто не можемо опускатись. В нас є різні змагання є дешевші змагання кубкової системи, будь ласка створюйте команду, реєструйтесь і грайте футбол.

– Хотілося би бачити на вашому сайті звіти про поєдинки, які іде справа у цьому питанні?

Питання дуже болюче, оскільки розробники сайту не допрацювали, словом сайт зробили поганим. Поки не хотілось цей сайт вдосконалювати, оскільки за місяць чи два місяці часу будемо мати повністю новий сайт нашої організації. Там вже буде інша структура та кращі можливості, які задовольнять потреби наших футболістів.

– Як вам команда Воробуса на цьому турнірі, могли пройти дальше чи це їхня межа?

Людина не має меж у своєму розвитку ні розумовому ні фізичному в адекватному значенні цих слів. Звісно могли пройти дальше, на мій погляд вам бракувало зіграності та більш командної гри.

– Які плани асоціації на майбутнє?

Планів дуже багато найближчим часом плануємо:

Переробити сайт
Зробити зміни в управління Асоціації
Кращі фотозвіти
Створити відеомонтаж ігор
Створення студентської ліги
Шкільної ліги
Відкриття секцій для дітей з міні-футболу.

І ще дуже багато роботи, які слід робити як найшвидше. Думаю про подальші плани немає сенсу розказувати, так буде цікавіше ви про це дізнаєтесь по нашій роботі. До речі, вже зробили деякі зміни в організації ви про них швидко дізнаєтесь.

– Ваші побажання користувачам блогу та любителям футболу?

Користувачам блогу бажаю більше яскравих моментів в житті, любителям футболу достойно боротись на полі, футбольного фарту та перемог.

Користуючись моментом хочу побажати перемоги команді Енергії на міжнародному кубку Львівщини та перемоги нашій збірній над Чехами.

Особисто вам дякую за цікаві питання, а читачам за увагу.

Все буде ФУТБОЛЬНО!

Дякую панові Петрові за цікаве інтерв’ю, бажаю йому втілення всіх його задумів та просто любити футбол. 🙂

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

1 коментар може ще щось напишете?

  1. Андрій 06.11.2012 пише:

    Змагання потрібно покращувати в плані арбітражу і т.д. , а не трансляціями. Не футбольні люди не можуть шось робити пов`язане з справою в якій вони нулі повні.

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Viasat програє у фіналі Волі

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*