Тарас Рутар: треба любити футбол, бути в хорошій фізичній формі і наполегливо йти до своєї мети - Блог про Львів

Тарас Рутар: треба любити футбол, бути в хорошій фізичній формі і наполегливо йти до своєї мети

Тарас Рутар

Продовжуємо серію цікавих інтерв’ю із людьми, які тим чи іншим чином пов’язані із спортом. На цей раз у мене в гостях – футбольний суддя Тарас Рутар.

– Доброго дня, Тарасе, розкажіть нашим читачам як виникло бажання стати суддею?

– Бажання виникло тоді, коли я зрозумів, що зможу не тільки грати в свою улюблену гру, але й обслуговувати футбольні матчі і отримувати з цього якийсь мінімальний дохід. Це для мене дуже цікаво і відповідально.

– Скільки часу ви займаєтеся суддівством і які враження у вас від цієї роботи?

– Вже третій рік. Враження дуже багато. В загальному завжди задоволений, коли немає претензій з боку команд до бригади суддів після матчу. Футбол – це така гра, де перед, підчас і після матчу вирують багато пристрастей і завжди хочеться, щоб матчі проходили в чесній боротьбі. Загалом як показує практика, суддівство це дуже тонка справа, ти можеш відсудити матч ідеально і допустити одну помилку, яка може закінчитись великим скандалом і це нам суддям дуже неприємно.

– Знаю, що ви обслуговуєте як матчі великого футболу так і футзалу, де судити легше?

– Думаю футзал, там більше нюансів в правилах і все проходить більш динамічніше, хоча в футболі треба бути в кращих фізичних кондиціях.

– Можете пригадати найпам’ятніший для вас матч і що саме цікавого у ньому було?

– ФК «Самбір» – «Турка». Самбір 1-0 виграв був дуже напружений матч з різними епізодами. Гарний стадіон і дуже галасливі вболівальники. Приємно бачити, щоб в обласному футболі були ультраси на стадіоні.

– Скільки червоних карток давали за кар’єру і скільки максимально було за матч від вас?

– Я багато вилучень не давав, не люблю вилучати гравців з поля. А щодо однієї гри, наскільки пригадую, ніби три, і то дві за бійку.

– Часто у грі на адресу суддів лунає багато не приємних слів. Як ви до цього відноситеся?

– Звичайно що це дуже неприємно. Дуже погано, що в нас в країні в людей просто закладений менталітет такий до суддів. Футбольний суддя це також людина, яка має право на помилку. Щодо самих футболістів, то футболіст за гру може зробити ну дуже багато помилок, але ми судді йому нічо на це не говоримо. Але коли суддя в спірних рішеннях прийме рішення на користь іншої команди то футболісти зразу говорять багато неприємних слів в наш адрес. Футбол це емоції, дуже приємно коли після гри футболіст, який емоційно поводив себе під час матчу до судді після гри пожме тобі руку і вибачиться.

Також читайте:   Футбол. Чемпіонат України. Карпати з боями поступаються Шахтарю (відео)

Рутар-суддя

– Що можете порадити людям, які лише мріють стати суддями?

– Просто треба любити футбол, бути в хорошій фізичній формі і наполегливо йти до своєї мети.

– Як вам загалом рівень суддівства в українському футболі?

– Рівень піднявся однозначно, так як і весь український футбол, але я думаю ідеального суддівства ніколи не було і не буде, тому що це футбол. Як показує практика навіть в матчах Євро 2012 угорський суддя не зарахував чистий гол в матчі з Англією. Загалом як і в самому футболі, так і в суддівстві повинна бути хороша конкуренція, це тільки підніме його рівень.

– Ваше хобі, сімейний стан та мрії?

– Хобі- це звичайно спорт (футбол, футзал, великий теніс, плавання і т.д.). Спорт – це насамперед краса, здоров’я і багато позитивних емоцій. Сімейний стан – неодружений. Щодо спортивної мрії – то обслуговувати хоча б матчі прем’єр-ліги чемпіонату України з футболу.

– Побажання читачам нашого блогу?

– Читачам хочу побажати часто відвідувати цей блог, щоб бути в курсі соціальних подій Львова та області. Тут багато чого цікавого можна знайти. Ну і звичайно здоров’я та успіхів!!!.

Я, у свою чергу, бажаю панові Тарасу щоб його мрії здійснилися, хорошої сім’ї та як мінімум обслуговувати матчі Ліги Чемпіонів. 🙂

До речі, якщо у вас є пропозиції щодо співпраці із Тарасом Рутаром, то ви можете з ним зв’язатися за цим телефоном: (096) 64-85-655.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*