Озеро Росохан - Блог про Львів

Озеро Росохан

Озеро Росохан

Минулих вихідних вашому автору та компанії знову не сиділося вдома і ми вирішили поїхати у гори. Спочатку планувалася поїздка на Чорногірський хребет, але потім ця ідея відпала, бо багато хто там вже був, а завжди хочеться чогось новенького.

Наш вибір впав на хребет Аршиця, який знаходиться у Горганах, а якщо бути точнішим то це гори у межах Рожнятівського та Долинського районів Івано-Франківської області. По дорозі ми мали захопити кілька озер, про одне з них, яке має назву – Росохан я і розповім у сьогоднішній статті.

Отже, їхали ми до цього озера досить таки довго, а якщо бути точнішим близько п’яти годин. Вийти мали в селі Осмолода, але нас бус завіз трохи далі в гори. А ось потім розпочалися пригоди. Рюкзаки у нас були досить таки важкі, бо набрали і пивка і їжі, а ще плюс світило пекуче сонце, то ж дорога була не простою.

Йдемо ми йдемо, по дорозі нікого не видно якби ви йшли на ту ж Говерлу, помітно, що цивілізації тут мало. Єдині, кого ми побачили, так це лісоруби, які різали дерева. І як не подумати тут про нашу матінку-природу, що якщо масово будемо нищити природу, то буде що? Правильно, гаплик і почнуться катаклізми.

Лісорубів ми минули, пішла дорога через ліс і дуже крутий підйом. Ось там я відчув добряче, що 1517, яке я випив за хорошу подорож було лишнім. Але, глоток води, мінімальний відпочинок мені допомогли.

Також читайте:   Що брати в гори взимку

Чесно вам скажу, не пам’ятаю скільки часу ми йшли до озера, напевно десь близько двох годин. І ось воно, нарешті, озеро Росохан. Кругом нього суцільні дерева, ліс, зарослі, і як ця водойма тут утворилася? Існує думка, що колись давно тут впав метеорит і ось маємо. Але, це лише припущення.

Що ми робимо? Як же не скупатися в цьому озері? Можливо зустріну якусь русалку. Глибина озера близько 2-3 метрів, дно – кам’янисте. Знаходиться Росохан на висоті 1128 метрів над рівнем моря. Височенько? Еге ж.

Чим цікава ця водойма, що вона як і озера на Чорногорі дуже холодна. Ваш автор як туди заліз, то думав не вилізу. Більше хвилини там не пробудеш. Скільки сміху було, коли згодом люди з нашої компанії лізли туди і за мить вилазили. Це вам не ванна вдома.

Залишитися би тут на ночівлю, але є одна велика проблема. Там майже нема де розкласти палатку. Тобто є, але коли палаток має бути 2 і більше, то починаються проблеми.

Коротенький обід, фото групи і вперед, до нових озер, а на черзі нас чекало озеро Аршиця.

Чи знайшли ми його читайте у наступних статтях на блозі Воробуса.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. Архіваріус 01.09.2012 пише:

    Ось там я відчув добряче, що 1517, яке я випив за хорошу подорож було лишнім.
    Воробусе, ти ж присягнувся не вживати алкогольних напоїв! Де твоє слово? 👿

  2. The Notorious B.I.G 01.09.2012 пише:

    прікольне озеро з вигляду

  3. Vorobus 01.09.2012 пише:

    The Notorious B.I.G, а як там норм посидіти, покричати на білок 😀 😀 😀 😀

  4. Vorobus 01.09.2012 пише:

    Архіваріус, та то ще було до того як я кинув пити 😡

1 Згадки про дану статтю в Інтернеті

  1. Як Воробус і компанія заблукали на хребті Аршиця

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*