П’ю до тебе – пий здоровий!!! - Блог про Львів

П’ю до тебе – пий здоровий!!!

Славнозвісне горнятко

Якби там не було, скільки би ми про це не говорили, але алкоголь люди вживають і будуть вживати напевно до тих пір, поки буде існувати світ. Бувають моменти у моєму житті, що я активно на цю тему дискутую, бо сам вживав різні алкогольні напої і знаю що це таке і з чим його їдять. 😀

Головне у цій справі сильно не захоплюватися.

У сьогоднішній статті на пару хвилин я стану активним пияком і розповім про давню карпатську традицію, яка вам, сподіваюсь, сподобається.

Так от, одного разу, коли ваш автор із групою їхав на гору Говерлу цього діла навчив мене один пан. Якщо я не помиляюся звати його було Орест.

Діло було так. Зі Львова на Говерлу їхати багато часу, це була зима і ми вирішили в автобусі хоч якось зігрітися, випивши по 50 грам оковитої.

Воробус такий сидить, мені запропонували випити, думаю дай витягну я своє горнятко, щоб мені налили, але пан Орест заперечив і лише додав, цитую: «Малий, ти що не знаєш давньої карпатської традиції?»

Звісно, що я витріщив очі і почав слухати уважно що до чого.

Так от, щоб ви знали, читачі блогу, у Карпатах п’ють зовсім по-іншому. Один пан бере, розкорковує пляшчину горілки, бере велике горнятко і наливає його цілим.

По черзі кожна людина бере це горнятко і п’є стільки горілки – скільки хоче, при цьому кажучи фразу: «П’ю до тебе». Це звертання адресується людині, до якої передається горнятко із оковитою. Людина, яка приймає горнятко має відповісти «пий здоровий (здорова)».

Також читайте:   DRYMBA.NET в гостях у Воробуса

Така процедура проходить по колу. Для чого це робиться я спитав і чи не можна таким чином набратися мікробів в інших людей. І знову ж таки пан Орест відповів, цитую: «Малий, таким чином люди ніколи не напиваються, а мікробів нема, бо горілка всі вбиває».

Оце так новина. Та що робити, почав пити так як вони і ви знаєте, зовсім не був п’яним.

Ця традиція так мені запам’яталася, що згодом навчив цього діла багатьох людей. От буквально нещодавно був на весіллі і налив таке ціле горнятко, довго толкував що все пити не треба, але один пан взяв і випив все. Питаю для чого, на що він сказав, що у них в селі такого нема. Скільки налили – стільки і треба випити.

Звісно я посміявся, і через деякий час всі вже знали, що пити треба трошки і до когось.

Ось така от давня карпатська традиція. Тому, якщо хтось передасть вам горнятко знайте – треба казати «пий здоровий». 😀

Передаю вітання панові Оресту і дякую за те, що навчив мене цій традиції.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 4 може ще щось напишете?

  1. mobtech.com.ua 14.09.2012 пише:

    Брехня!
    Я багато раз таким чином напивався :)))))

  2. mobtech.com.ua 14.09.2012 пише:

    Пий здоровий Воробус!

  3. Stakeholder 14.09.2012 пише:

    Варобус, не потрібно називати цю традицію карпатською тільки через те що її вигадали понаїхавші в Карпати пияки :mrgreen:

  4. Vorobus 14.09.2012 пише:

    Stakeholder пише:

    Варобус, не потрібно називати цю традицію карпатською тільки через те що її вигадали понаїхавші в Карпати пияки :mrgreen:

    😛 😛 😛 😛 😛 😛

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*