Що робити, коли заблукали у лісі - Блог про Львів

Що робити, коли заблукали у лісі

Ліс

Пригода, яка сталася зі мною та моїм другом під час збирання грибів назавжди залишиться у моєму житті. Хто ще не знає, то скажу, що ми просто взяли і заблукали у лісі. Ситуація не із приємних, але вже що сталося, те сталося.

Все добре, що так добре завершилося, але на майбутнє висновки із цієї пригоди зроблю і постараюся більше не потрапляти у подібні прикрі ситуації.

Саме про те, як не заблукати у лісі і як поводити себе там якщо вже блуд таки вчепився поговоримо у черговій статті на блозі Воробуса.

Так от, поради я викладу у 10 пунктах, які варто запам’ятати. Отже:

1. Ніколи не ходіть у ліс який не знаєте. Чому, бо якраз відсутність знань може призвести до фатальних випадків. Добре коли це літо і можна спати у лісі, а якщо зима? Це вже проблематично. Та і влітку можуть бути проблеми: холод, звірі і так далі.

2. При сучасних технологіях бажано мати із собою GPS або хоча б телефон з ним. Допоможе? Якщо буде телефон працювати і буде мережа, то чому б і ні? До речі, телефон треба мати обов’язково, бо якщо треба буде, то викликайте допомогу і мерщій.

3. Не панікувати. Пробувати згадати дорогу якою ви йшли у ліс. Як саме це зробити? Дерева, кущі, завали, це запам’ятовується.

Також читайте:   Як я бачив Адеквата

4. Слухати різні звуки. Якщо село близько, то при любих мають бути звуки тварин, людей, які щось роблять і так далі.

5. Річка, струмочок. Це деколи буває вашою рятівною соломинкою. Чому? Якою би річка не була вона завжди виведе вас до цивілізації. Знаю, йти можна буде досить таки довго вздовж неї, але це цього вартує.

6. Завжди брати з собою у ліс теплий одяг та їжу. Чому? Невідомо що вас чекає. От, для прикладу, вам треба переночувати у лісі. Ви маєте одяг, їжу, то ж треба знайти хороше місце, бажано десь біля річки або на висоті. На гору тварини не дуже то і лізуть, тому там безпечніше. Як варіант можна спати у сінокосі.

7. Якщо вас застала ніч, не намагайтеся вже виходити із лісу. Це може призвести, що ви заблукаєте ще більше або ж просто травмуєтеся.

8. Триматися купи. Ніколи компанії людей не треба розділюватися, це повна маячня, яка ніколи ні до чого доброго не призводила.

9. Сірники і папір. Вогонь з лісу можуть побачити літаки, люди і поцікавляться а що ж там відбувається. Смішно, але тут не треба лише спалити ліс, бо дерев багато і як почнеться біда, то ви також можете постраждати.

10. Просто бути обережним. Береженого – Бог береже. Це золоті слова з якими я часто погоджуюся.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 2 може ще щось напишете?

  1. Вертоліт 30.09.2012 пише:

    Саме головне не панікувати !!!

  2. Walerka 02.10.2012 пише:

    Кричати АУУУУУУ
    😆 😆 😆

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*