Що відбувається з доларом? - Блог про Львів

Що відбувається з доларом?

Що з доларом?

Останнім часом досить так обговорюваною темою у суспільстві є ситуація із доларами. То їх нема, то вони є, то їх неможливо купити, то їх продають за завищеним курсом тощо.

Блог Воробуса не міг залишитися осторонь цієї проблеми і вирішив дізнатися що ж, все-таки, відбувається із завжди популярною валютою.

Отже, люблю я робити експерименти, зробив я їх і зараз. Минулого тижня багато ресурсів писало, що люди не можуть купити долари. Причини називалися різні: штучна спекуляція, наближення виборів, приїзд НЛО на Землю і так далі. Що лише не говорять люди.

Дивлюся вчора зранку на офіційний курс долара і він коливається у районі 7 гривень 99 копійок.

Що ж, прикидаємося багатеньким чоловіком і заходимо у банк, щоб купити «зелених». Купівля там пише 8 гривень 15 копійок за один долар. Питаю чи можете ви мені продати 2000 доларів. Відповідь чую цікаву – ні, не можемо, бо доларів у нас нема.

Хмм, заходжу у другий банк, такий же самий номінал. Питаю так само, але вже тисячу доларів хочу. Відповідь знову ж таки чую – доларів нема.

Бляха муха без капелюха, що ж я маю робити, мені ж до пана Марсело треба їхати. 😀

Питаю людей і мені кажуть цікаву деталь, що зайди у банк де курс не 8 гривень 15 копійок, а 8 гривень 25 копійок. Так і роблю, заходжу, питаю і чую відповідь, що так. ви можете купити.

Також читайте:   Секонд-хенди зачинять?

Дивина та й годі. Що ж відбувається з тим доларом. До речі, якщо продаж приблизно коштує 8 гривень 15 копійок, то купівля – 8 гривень 11 копійок.

Що ж відбувається з доларом? Спробую висловити свою точку зору.

Як на мене причин чому нема доларів за нижчим курсом є три, яка з них правдива це вже все на ваш розсуд.

Перша причина – вибори, які наближаються. Скільки себе знаю, багато читав, завжди кажуть, що після виборів може бути серйозна криза і люди от, щоб вберегти себе масово, скуповують долари.

Друга причина – хтось хоче заробити і ставить такий курс. Хоч це і якихось 10 копійок, але якщо багато міняти, то звісно що заробиш. Це, як каже пан Марсело – кеп.

Третя причина – один сказав іншому, той передав, а третій сказав ще іншому. Це мені нагадує село, де як тільки щось відбувається, то слухи облітають село за секунду. Бабусі звісно що ще все перекрутять і виходить що Микола має дитину від Оксани, яка живе у Трилісах.

Так само і з доларом, хтось запустив чутки, люди вдарили на сполох і от маєте дефіцит доларів.

Цікава ваша думка, читачі блогу, по цьому питанню. У вас були проблеми із доларами на даному етапі?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Andr1y 19.09.2012 пише:

    На курс долара впливають не суто людські названі у статті причини. Значною мірою причиною коливання курсу є певні економічні події…

  2. PVS 19.09.2012 пише:

    Приколи, напевно, все-таки не з доларом, а з гривнею… А наша влада щось так часто почала запевняти нас по радіо і телебаченню, що все добре, що аж не віриться 😉

  3. Вже все нормально. 8.14 можна купити.

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*