Водії забули, що треба зупинятися на пішохідних переходах? - Блог про Львів

Водії забули, що треба зупинятися на пішохідних переходах?

Пішохідний перехід

Останнім часом як не прийду додому і не увімкну телебачення чи не прочитаю новини в інтернеті дуже багато є інформації про те, що на дорогах України відбулося чергове ДТП. Добре, якщо ще це все обходиться без жертв, але бувають і летальні випадки.

Для чого я все це пишу? Справа у тому, що останнім часом зауважив, що водії все менше зупиняються на пішохідних переходах. По правилах, якщо людина вступила на дорогу, де пішохідна зона – транспортний засіб зобов’язаний зупинитися і пропустити пішохода.

А ви думаєте водії це роблять? Можливо вони не знають правил дорожнього руху? Та ті правила навіть діти в школі знають і то в початкових класах. Що ж тоді? Панти, відсутність поваги до пішохода чи просто лінь? Напевно, все-таки, це все разом є у водіїв.

Людина думає, що коли купила авто, то вже все можна? Ой як вона у цьому помиляється. Приклади? Та повно, от буквально нещодавно переходив дорогу в районі обласної Ради, то там авто і думати не хотіли щоб зупинитися. Їде собі якби і цього переходу не було, тільки трамвай зупинився, хоча по ідеї якби він не зупинився нічого би не сталося.

Як боротися із цими водіями? А все просто, на пішохідному переході головною дійовою особою є ви, людина і ви вирішуєте коли переходити, а не автівки. Тому, не бійтеся, а переходіть дорогу. І нехай водій спробує вас збити, побачите хто буде за це відповідати.

Також читайте:   BlaBlaCar з листопада стане платним

Хоча, вище я трохи сказав з емоціями. Як бачите, що якесь шалене летить і навіть не думає зупинятися, то краще побережіть себе і час переходу дороги. Цей неадекват не зупиниться навіть якби аж дуже захотів.

Як з боротися із цими горе-водіями? А дуже просто, захищати свої права. Так, розповідали мені, що коли ти переходив дорогу, то ці неадеквати ще відчиняли вікно і щось там говорили. Та увагу навіть на них звертати не треба, а краще покликати пост ДАІ. Хто, хто, а вони ними займуться.

А у вас траплялися випадки неадекватності водіїв, коли вас не хотіли пропускати на пішохідному переході? Думаю, що так і багато.

Хотілося би почути вашу думку, шановні користувачі блогу, про цьому питанню. Так завжди не буде? Захищайте свої права.

До речі, чого в центрі вже кілька днів не працюють світлофори щось не можу зрозуміти. От буквально нещодавно йшов біля «Магнуса», то там люди самі організовують групи і таким чином переходять дорогу. То все після Євро-2012? Схоже, що так.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 10 може ще щось напишете?

  1. Myk2 05.09.2012 пише:

    Трохи не згоден. Я водій і особисто мені здається що водії стали частіше пропускати на пішоходних переходах, а от трамвай щоб пропустив на пішоходному переході – це якийсь виняток був. Хоча всякого бидла на дорозі дійсно вистачає.
    А відносно ДАІ то правильно сказано, але вони мажорів не лякають, бо самі їх бояться, а взагалі ДАІшники козли старайтеся з ними справи не мати.

  2. Jorgen 05.09.2012 пише:

    Якщо б Воробус був водієм, то він би напевно написав статтю Як дістали ті пішоходи, вічно лізуть через дорогу не дивлячись по сторонах чуть не під колеса. А якщо бути об’єктивним, то невихованих людей вистарчає і серед тих, що за кермом, і серед пішоходів. Загалом це проблема нашого суспільства

  3. Stakeholder 05.09.2012 пише:

    Варобус, якщо не маєш корисних порад, то хоч не наражай людей на небезпеку

  4. Patron 05.09.2012 пише:

    А які тут можуть бути поради. Із за цих ідіотів на дорозі на днях чуть життя не лишився. Правда є ще другі ідіоти, які попередивши про вимкнення світла в районі Городоцької, чомусь не зателефонували в ДАЇ, щоб виділили регуліровщика на перехрестя! Аварія сталася немала, але слава богу, здається без людських жертв, в тому числі і моєї!

  5. Razan 07.09.2012 пише:

    Пишу рідко, та зараз маю що сказати:)
    Я в Мілані два місяці.
    За цей час, я зрозумів одну просту річ:
    Переходь дорогу, і навіть не думай!
    Тут, в Італії, водій скидає швидкість за 100 метрів до переходу, а можливо і ще скоріше.
    Тут ти просто переходиш дорогу, і не думаєш “зупиниться, чи поїде на тебе?!”
    Що правда, люди теж тут ввічливіші на порядок, на кожному переході, пішохід жестом говорить спасибі(піднімає руку, долонею до водія) При чому, пішохід і водій обмінюються посмішкою. Можливо із-за посмішок тут люди і щасливіші, хоча і тут досить не легко жити. Все більше переконуюсь у словах: “добре там, де нас нема”
    До речі на рахунок трамваю теж саме, він просто зупиняється, сам.
    Що правда тут і переходів більше, що 500-700 метрів:D

    Боюссь, що приїду до дому, на Україну, і по привичці буду переходити дорогу на автоматі…;)

  6. Stakeholder 07.09.2012 пише:

    переходити дорогу на автоматі я б не радив нікому і ніде, завжди треба дивитись куди йдеш, бо як не дивно більше дурості помічаєш якраз від пішоходів

  7. Tiger 04.02.2013 пише:

    Мені соромно за тих міліціонерів, які “бояться”! Міліціонер – шанована особа, законом і т.п. Слово “мажор” давайте не використовуймо. Це російське слово, і воно більшість людей дуже дратує.

  8. Tiger 04.02.2013 пише:

    Міліціонер має бути захисником людей від правопорушників, а не тим, хто захищає цих мажорів-лайножорів від людей і живе на хабарі. 👿 👿 👿

  9. Myk2 04.02.2013 пише:

    Tiger, А якщо ДАІшника завідомо поставили в умови коли він має виконати план по штрафах офіційних + неофіційних, то він може бути нормальним? І така бидлополітика ще з совкових часів є у всіх держструктурах. Я колись працював у одній державній структурі де був план по перевірках, штрафах, кримінальних справах і інший брєд (тому і звільнився звідти, на той час, в нікуди). Тому ДАІшник “нопмальним” і шанованим бути не може (це треба всю владу вигнати одним махом,а декого щей публічно посадити).

  10. Tiger 05.02.2013 пише:

    Myk2, я згідний з тим, що потрібно багатьох вигнати і посадити, і згідний з тим, що потрібно боротися з корупцією. Але давати хабарі – це підтримувати корупцію! Патріот своєї країни ніколи не дасть хабаря, окрім випадків, які рятують ЖИТТЯ людини. Але це вже зовсім інше, коли справа життя або смерті, діють зовсім інші правила. А в повсякденному житті ХАБАРІ ДАВАТИ НЕ МОЖНА! А БРАТИ ТИМ БІЛЬШЕ!

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*