Чіпізація всенародної паспортизації - Блог про Львів

Чіпізація всенародної паспортизації

Чіпізація всенародної паспортизації

Нарешті громадяни України дочекалися паспортної ідентифікації за найбільш цивілізованими нормами, що прийняті у розвинутих демократією країнах світу. Ця опція для українців ще остаточно не узаконена, але наш гарант все ж сказав, що без цього чіповведення жити неможливо, бо усі силовики у нас та Інтерполі просто зачекалися побачити пальцьові візерунки громади в електронному варіанті.

У принципі, фіг з ними! Якщо пластиковий паспорт вважається нормою для «цивілізованих», то хай у нас вже розтиражують тих ламінатів з акцизними бльостками. Тим більше, що це ще одна якась-там чергова вимога їх до нас, щоб вони нас поетапно могли у себе інтегрувати.

Але питання у нас стоїть в іншому. У цілому світі чіпований паспорт єдиний для виїзду за кордон. У нас же хочуть зробити і внутрішній і закордонний пластиковими. І виготовляти ці документи державного зразка хочуть дозволити приватним структурам. За особисті кошти громадян.

Навіть, якщо б документ державного зразка коштував ну дуже дешево, справа принципу – так бути не повинно. Якщо вже Держава не встані взяти на себе зобов’язання з держбюджету видати головний ідентифікаційний документ своєму громадянину, то нахолєру така держава нам потрібна. А чи в стані чинуша забезпечити конфіденційність інформації про кожного жителя України, віддавши це у приватну фірму – виготовника паспорта.

Також читайте:   10 найважливіших подій 2013 року в Україні

Можна тільки уявити, скільки баблосів заробить той, хто «виграє» тендер на виготовлення паспортів. І для чого чіпати внутрішній паспорт. Усім думаючим людям зрозуміло, що відкатики від паспортизації таки перевершать розтрати від Євро-2012.

Ще один дуркізм. Кілька днів тому якийсь пискатий державний дядька заявив, що закордонний паспорт буде потрібен лише тридцятьом відсоткам громадян України. Тому вони зможуть оплатити цей «предмет розкоші». Інші ж і так нікуди не їздять.

Рівень зверхності того чма просто зашкалив. За його розумінням більшість українців і так настільки бідося і опущенці, що нєфіг їм їздти по закордонах і «розкішно» оформляти собі о благо цивілізації – закордонний паспорт. От гидота!

Нажаль, таке ставлення до народу таки домінує в черепах можновладців. З одного боку – от вам реформаторські кроки до «цивілізації», а з іншого – «так для кого ми стараємся, якщо дві третини громадян не здатні заплатити за паспорт».

Але не за горами час, коли громадянська більшість не захоче бачити тих першопаспортизантів з тіпа еліти на території України. І світ не прийме чіпованих братків. Цікаво, а на яку ж планету вони попруть із пластиками-«розкішшю»?

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*