Чому люди бояться створювати сім’ї - Блог про Львів

Чому люди бояться створювати сім’ї

Сім'я

Ще коли ваш автор вчився в академії, то почув досить таки цікаву фразу, що кожна людина коли народжується згодом, коли підростає то хоче щоб у неї був нащадок, посаджене дерево і збудований будинок, бо жити ж десь таки потрібно буде.

Згодом від одного знайомого почув фразу, що йому набридло сімейне життя, дитину залишає жінці, дерево зрубує – буде мати чим палити в хаті, а дім руйнує. Звісно, тоді він погарячкував і з сім’єю таки залишився.

До чого я веду? Я вже не молодий, але ще і не такий старий, тому і бачу як кругом себе поводять люди. Одна верства населення поспішає знайти свою половинку, якнайшвидше одружитися і жити довго та щасливо. Інша ж навпаки – нікуди не спішить, з половинками живе, але сім’ї заводити не хоче.

Причина? Я, все-таки, думаю що це боязнь сімейних обов’язків, хоча можу помилятися.

У сьогоднішній статті хотів би поділитися своїм баченням ситуації, чому ж люди бояться створювати сім’ї.

Як завжди, все Воробус добре обдумав і маю кілька версій. Ви зараз мені дорікнете, що от ти сам не одружений, а вже тут щось розповідаєш. Воно то так, але що маєте, те маємо.

1. Відсутність належного фінансування.

Не секрет, що у нас в країні є люди або які багато заробляють, або ж такі що заробляють дуже мало. Є пара, одружаться, підуть діти і вони з своїм мізерним фінансовим становищем просто загоняться. Люди не хочуть ризикувати і живуть просто собі без дітей.

Також читайте:   Чому я беру участь у конкурсі українських блогів BUBA 2011

2. Невпевненість у майбутньому.

Сьогодні ти стоїш на ногах, все у тебе добре, а завтра можуть вигнати з роботи, у тебе почнеться депресія і що тоді буде з сім’єю? Боязнь таки є.

3. Страх до сімейних обов’язків.

Із створенням сім’ї люди мають водити дітей до школи, доглядати за ними, звітуватися в кінці-кінців перед жінкою (чоловіком). А, коли сім’ї нема, то і претензій нема жодних. Або коли не мають можливості самостійно доглядати за дітьми, то тоді шукають няню, а це також непросто знайти хорошу няню.

4. Шкідливі звички і гульки.

Не секрет, що теперішня молодь більше любить гуляти, а про сім’ю навіть і не думає. Є таке і це проблема суспільства. Оці от шкідливі звички погіршують здоров’я і згодом люди хочуть мати дітей, але не можуть.

5. Погане духовне виховання.

Я думаю не треба пояснювати вам що це таке. До церкви не ходять, сплять з ким попало, різні хвороби тощо. Навіть нема про що говорити, тут все і так зрозуміло.

Щодо мене, то вважаю ким би ви там не були колись чи зараз, але сім’ю треба мати, саме вона зробить вас добрішими і ви будете більш відповідальними. Є люди, які хочуть мати дітей, але не можуть, тому задумайтеся над своїм майбутнім.

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. Основна проблема в грошах.

  2. Jorgen 18.10.2012 пише:

    Причім тут гроші. Батьки наші ростили та виховували нас без зайвої розкоші, і не боялись. Імхо, головні причини – лінь, страх перед відповідальністю та пофігістичне ставлення до життя і свого місця у ньому.

  3. Андрій 29.11.2012 пише:

    Повністю підпримую автора ! 5+

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*