Дайош олігархічну революцію! - Блог про Львів

Дайош олігархічну революцію!

Дайош олігархічну революцію!

Багаті люди – підприємці є у кожній країні світу. Надбагаті люди – олігархи є у кожній країні світу. Усі вони, справді, мають ідеально-розкішні умови життя і відпочинку. Їх нащадки мають можливість отримувати престижну освіту й пізніше не мати проблем із працевлаштуванням. Серед таких людей немає жодного, хто б не брав активної участі в політичному житті своєї країни.

У країнах із сталими традиціями демократії і суспільного контролю мільйонери і мільярдери не дуже світяться у політичних тусовках. Вони не пруться у представницькі чи виконавчі органи влади. Середньостатистичний американець вряд чи проголосував за Біллі Гейтса, якщо б той захотів стати конгресменом. Бо суспільство вже дозріло до розуміння чіткого поділу між політичними і господарськими функціями.

Якщо ж багатого промисловця чи банкіра тільки запідозрять у лобіюванні закону на свою користь, то йому в Європі чи США буде не тільки – „ганьба”, але й – як мінімум процедура довгого виправдовування перед представниками служб із національної безпеки.

У нашій країні весь парламент і навіть, у значній мірі, місцеві „сеймики” забиті підприємцями і банкірами, які тільки й думають як замутити законопроект, писаний під потреби власного бізнесу. І факт, що це все незаконно і наші спецслужби мали б спитати у хлопаків-депутатів нащо вони так нагліють.

Також читайте:   Меморіал на честь загиблих героїв АТО і Небесної сотні у Львові

Яскравим прикладом небезпеки у політичній поведінці олігархів є сучасний приклад Грузії. Там за короткий термін президенту вдалося вивести суспільство із кількадесятирічної стогнації. А якийсь там лише за походженням грузин-олігарх, що збив статки не у рідній країні і навіть немає грузинського громадянства, вирішив подивитись на цілий народ, як на проект із вкладанням грошей для захоплення влади. Скориставшись дорогими політтехнологіями така людина взяла під контроль політику країни. О це, справді, небезпечно.

У сучасній Україні наші мільярдери можуть зробити те саме. Їм може набриднути залежність від політичної коньюктури, настрою верховного папи-політика чи навіть маргінального тупого чиновника. Тим хлопцям увірветься терпець і вони таки зірвуться. А морально-етичні чи національно-патріотичні речі їх не цікавлять впринципі.

Якщо терпець у нашій країні може увірватися у простого народу, то чому олігарх не захоче змінити ситуацію собі на краще. Бо мати величезні гроші і терпіти захцянки та приниження від своїх ставлеників ой як не хочеться.

Тому Україна може реально стати першою у світі державою, де відбудеться „олігархічна революція” в окремо взятій країні.

От заживемо…

Автор статті: zars.



Також раджу прочитати:

коментарів - 9 може ще щось напишете?

  1. Stakeholder 24.10.2012 пише:

    zars, ти з дуба впав? все чим ти тут грозишся в Україні вже давно відбулося, олігархи вже все скупили і приватизували, тільки земля залишилась, та й ту хочуть роздерибанити, вони вже навіть не займаються політикою, їм навіть ліньки ходити в парламент, в них там вже є ціла армія клоунів і директор цирку, які виконують їхні забаганки

  2. zars 24.10.2012 пише:

    Так прикол, що ті як ти пишеш “клоуни і директори цирку” починають буріти і починають “строїти” самих олігархів. А їх то дуже починає нервувати. Уявляєш повстання олігархів проти найвищих чиновників при владі. Ото шоу буде!

  3. Stakeholder 24.10.2012 пише:

    zars, може наведеш якийсь приклад буріння клоунів проти олігархів?)) бо я щось не помічав))

  4. zars 25.10.2012 пише:

    А скільки підприємств змінили власника у залежності від політичної ситуації?
    А звідки діти чиновників отримують у вигляді контрольних пакетів акцій великі статки, які колись належали представникам великого бізнесу. А забирають у них… Подивись кому належить завод Артемівського шампуньчика чи хто тепер приймає стратегічні рішення з управління Закарпатським конячком. А про металургію і вугілля взагалі нема чого говорити. Власники зарас зовсім не ті, хто починав розкрутку цього бабла…

  5. Stakeholder 25.10.2012 пише:

    отже злі чиновники оббирають бідних олігархів… ні, я тут безсилий, я здаюся 😡

  6. zars 25.10.2012 пише:

    Йдеться про те, що багатий залежить від чиновника. А чиновник нахабніє до того, що олігарху оголосив гасло:”ти тут дихаєш, поки я цього хочу…”

  7. Stakeholder 25.10.2012 пише:

    як цей чиновник може йти проти олігарха, якщо він призначений урядом, який контролюють олігархи?

  8. zars 25.10.2012 пише:

    А ти спробуй замутити солідну справу в Україні і зразу відчуєш як то…

  9. Stakeholder 25.10.2012 пише:

    до чого тут це, мова про олігархів, які вже приватизували пів країни, і купили владу :facepalm:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*