Хвилювання. Що з ним робити? - Блог про Львів

Хвилювання. Що з ним робити?

Що з ним робити?

Як відомо, вчора команда за яку грає Воробус «Де-факто» стартувала на футзальному турнірі під егідою «Умбро». Першу гру ми програли із рахунком 2-6 і чесно вам скажу, сам себе не впізнав.

На перший погляд на тренуваннях все виходить, а тут просто розхвилювався і пропустив два голи, які повинен був брати. Одним словом – «перегорів». Чи часто таке зі мною трапляється? Не часто, але трапляється і це мене не може радувати.

Як перебороти хвилювання у спорті і не тільки спробую сьогодні із вами, читачі блогу, про це поговорити.

Отже, чому Воробус почав хвилюватися? Перш за все зрозумів просту істину що коли людина не повністю здорова, то нема чого виходити на поле. От боліло мене колін оя не зовсім зосереджувався на грі, а старався його ще більше не пошкодити.

Десь всередині першого тайму воно ще більше розболіло, але потім про нього просто забув, зібрався, плюнув на все і заграв нормально.

Звідки береться хвилювання? Є багато причин, але напевно найперша з них – це відсутність досвіду проведення серйозних поєдинків. Люди в інших командах грають разом вже неодноразово, тренуються часто, а ось ваш автор не є якийсь там профі, тому грає футбол для задоволення.

Друга причина – погано виспався. Не думаю, з цим якраз все нормально. Знав що треба грати наступний день і сон був нормальним.

Також читайте:   Як Воробус із приятелем натрапили на урожай опеньок (відео)

Третя причина – дощова погода. Так, дощ був під час гри припинився, але відсутність досвіду проведення таких поєдинків дається взнаки. Тим не менше, урок черговий для себе взяв.

Четверта причина – боязнь помилитися. Так, на турнірі була відео-зйомка, фото, і хотілося зіграти якнайкраще. А знаєте що буває у таких випадках? Граєш гірше чим можеш.

П’ята причина – психологія. Треба просто вийти на поле, забути про всі негаразди і не думати про помилки. Один сейв, два і все піде як по-маслу.

Після гри багато людей мені говорили, що треба заспокоїтися, попереду ще багато поєдинків і треба вже забути про минулу гру.

Так і зробив, сьогодні зранку проснувся і все забув, ну хіба що трошки пам’ятаю. 😀

На майбутнє скажу людям, які будуть мати такі ж проблеми, що треба перед грою добре розім’ятися, відчути м’яч і не переживати. Нема чого це робити. Коли ти програєш ніхто тобі в город камінь не кине, а ось коли переможеш, то будеш мати хоч чимось похвалитися.

І не залишу вас, читачі блогу, без уваги. Хотілося би почути вашу думку як же перебороти хвилювання?

Автор статті: Vorobus.



Також раджу прочитати:

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*