Шість демонів Емілі Роуз - Блог про Львів

Шість демонів Емілі Роуз

Шість демонів Емілі Роуз

Жанр жахів доволі поширений в сучасному кінематографі, але в якісній оболонці, в якій би хотілося побачити фільм, зустрічається досить рідко. У більшості випадків на екранах ми бачимо маніяка, який залишає після себе калюжі крові, злого духа, який так і норовить обляпати всі стіни вашими нутрощами. Але, в кінці, кінців, це зовсім не страшно, скоріше навіть смішно. По справжньому стає страшно тоді, коли ми бачимо справжню містику та захоплюючий сюжет.

Мені довелося подивитися доволі багато трилерів і фільмів жахів з репертуару зарубіжного кінематографу. Але якщо по-чесному сказати, то побачити фільм, в якому по-справжньому захоплює дух – доводилося бачити досить рідко. Але фільм «Шість демонів Емілі Роуз» – один із таких

В основі фільму «Шість демонів Емілі Роуз» Скотта Дерріксона (англійською «The Exorcism of Emily Rose») лежать реальні події, які відбулися в 1976 році. Сеанс вигнання диявола з тіла молодої дівчини закінчився дуже трагічно – її смертю. Крайнім виявляється священик, якого починають звинувачувати в недбалому поводженні з дівчиною. Нібито через його неправильні дії настала смерть дівчини. Цілком зрозуміло, що ніхто не знає, як все відбувалося насправді, тим більше ми. Так що з фільмом необхідно розібратися.

Кадр із фільму «6 демонів Емілі Роуз»

Сам по собі фільм досить жахливий. І можна впевнено сказати, що головна заслуга в цьому не сценариста і не режисера, а актриси, яка зіграла роль Емілі Роуз. Просто дивно як можна після цього нормально жити і зніматися в дурних комедіях в ролі наївних дівчат. Дивитися на її моменти і припадки, коли демони всередині її починали проявляти себе, було по справжньому страшно. На мій погляд, особливо страшними є моменти коли Емілі скрутило на підлозі її кімнати і, коли вона намагалася боротися з демонами і намагалася доторкнутися в церкві до хреста.

Також читайте:   Перехоплений рейс

Але найголовнішою фішкою в цьому фільмі, я вважаю, є сама атмосфера фільму. На мій погляд, це найкращий фільм про екзорцизм, який мені доводилося досі бачити. Здається, що на екрані нічого не відбувається, а от тільки подув вітер і нам стає шалено моторошно.

Сам сюжет фільму не шаблонний і дивує глядача новими шокуючими подробицями, і особливо, що дуже важливо, глибокою філософською кінцівкою, яка змушує замислитися над тим, а як часто містика змушує нас замислюватися?

Загальну картину містики й страху доповнюють чудові ракурси та крупні плани, в чому немала заслуга оператора. Можна впевнено сказати, що велика рідкість на екрані – побачити жахи, практично без краплі крові, і в той же час відчути справжній страх. Зрозуміло, що сама тема релігії в даному випадку дає про себе знати.

«Шість демонів Емілі Роуз» – це фільм, який показує захоплюючу історію і який варто переглянути, а по-друге – це фільм жахів, який має хороший продуманий сюжет. Побільше було б на екранах таких розумних, цікавих і якісних фільмів жахів.

Насамкінець пропоную переглянути трейлер до фільму «Шість демонів Емілі Роуз»:

Автор статті: Януся.



Також раджу прочитати:

коментарів - 3 може ще щось напишете?

  1. vita 21.10.2012 пише:

    бачила цей фільм ще давніше колись.. він ще й досі в мене на ПК). Дуже сподобався.
    В інтернеті можна знайти всю історію про реальну дівчину: http://www.chasingthefrog.com/reelfaces/emilyrose.php

  2. старйо 🙂

  3. funivan 22.10.2012 пише:

    Дійсно фільм досить старенький))

Написати коментар

Ваш email не публікуватиметься.


*